+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Готуємо українську страву: Гороховий суп із реберцями.

Готуємо українську страву: Гороховий суп із реберцями.

13.10.2023

Готуємо українську страву: Гороховий суп із реберцями.

Смачна страва для великої компанії!

Цей суп стане чудовим обідом для великої компанії. Нейтральний смак гороху чудово доповнять копчені реберця. А як зробити реберця з димком у домашніх умовах, розповідаємо вам у цьому рецепті.

Інгредієнти для горохового супу:

150 г гороху
200 г картоплі
500 г свинячих ребер
4 гілочки чебрецю (свіжі або сухі)
2 слайси кореня селери для бульйону
1 лавровий лист для бульйону
1 морква для бульйону
1 цибуля для бульйону
1 зубчик часнику для бульйону
стебло петрушки для бульйону до смаку
запашний перець горошком для бульйону до смаку
сіль та перець для бульйону до смаку
гілочка фруктового дерева до смаку
базилік до смаку

Як приготувати гороховий суп з реберцями:

Горох промиваємо та замочуємо на пару годин.

Поки горох розбухає, готуємо бульйон з овочів та м`яса. Обсмажуємо цибулю, моркву, корінь селери та реберця (100 г) на розпеченій сковороді до гарної скоринки.

Закладаємо м`ясо та овочі в каструлю з холодною водою (2,5-3,5 л). Солимо, додаємо лавровий лист, зубчик часнику, стебло петрушки та варимо після закипання 20 хвилин.

Дістаємо з бульйону овочі та м`ясо, бульйон проціджуємо.

Готуємо реберця: змащуємо рослинною олією, солимо і рясно перчимо. За бажання їх можна попередньо обсмажити. Викладаємо на лист, додаємо гілочки чебрецю. Зверху викладаємо фруктові гілочки — вони повинні пригоряти та надавати реберцям «димка». Можна брати гілочки будь-якого фруктового дерева.

Накриваємо реберця фольгою і відправляємо в духовку на 30 хвилин. За 10 хвилин до закінчення знімаємо фольгу і даємо їм підрум`янитися.

Горох відправляємо в бульйон та варимо його 10 хвилин.

Додаємо нарізану кубиком картоплю та варимо ще 10 хвилин. Чим більше картоплі в супі, тим густішим він буде.

Додаємо в суп м`ясо та фруктову гілочку, варимо до готовності гороху та картоплі.

Під кінець додаємо листя базиліка.

Дістаємо із супу реберця. Суп перемелюємо у блендері до стану пюре. Готувати — це просто!

Акційні товари
Каталог