+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Курка з лимонно-імбирним глазуруванням

Курка з лимонно-імбирним глазуруванням

22.12.2023

Курка з лимонно-імбирним глазуруванням

Смачна святкова страва нашвидкуруч!

Цей рецепт — дуже популярне поєднання курки та лимона, але, крім цього, пропонуємо додати трохи імбиру для пікантності, а як гарнір використати глазуровані апельсини. Куряча грудка виходить дуже смачною та святковою!

Як приготувати курячу грудку з лимонно-імбирним глазуруванням

Інгредієнти:
1 куряча грудка (на кістці)
20 г кореня імбиру (очищеного)
3 ст. л. цукру
сік лимона
1-2 апельсини
оливкова олія (або соняшникова олія для смаження)
сіль та перець до смаку

Покроковий рецепт:

Замаринуйте курячу грудку. У невеликій мисці змішайте корінь імбиру (20 г), натертий на дрібній тертці, сік половини лимона і 2 ст. л. цукру. Викладіть у миску курячу грудку (1 шт.), рівномірно розподіліть по ній маринад і залиште на 15 хвилин.

Приготуйте «подушку» з апельсинів. Апельсин (1-2 шт.) наріжте кружальцями, викладіть у сотейник, додайте сік половини лимона та 1 ст. л. цукру. Доведіть до кипіння на маленькому вогні, продовжуйте кип`ятити, поки глазур не загусне.

Духовку розігрійте до 180 градусів. Курячу грудку обсмажте на сковороді з оливковою олією до отримання золотистої скоринки. Перекладіть грудку в місткість для запікання або на лист, полийте маслом, на якому вона смажилася, і декількома ложками маринаду. Відправте до духовки на 20-25 хвилин. Подавайте на подушці з глазурованих апельсинів.

Акційні товари
Каталог