+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Наполеон, який приготує навіть новачок!

Наполеон, який приготує навіть новачок!

08.03.2024

Наполеон, який приготує навіть новачок!

Простий покроковий рецепт!

Сьогодні ми готуємо наполеон!

Цей покроковий рецепт наполеона дуже простий, проте приготування займає трішки більше часу, ніж на випічку інших тортів. Але запевняємо: результат того вартий!

Тісто:
400 г вершкового масла (дуже холодного)
650 г муки
150 г холодної води
2 яйця
1 ст. л. oцту
2 ст. л. Коньяку
дрібка солі

Крем:
1,5 л молока
7 жовтків
360 г цукру
1 пакетик ванільного цукру
110 г муки
150-200 г масла (кімнатної температури)

Рецепт наполеона:

Спочатку робимо тісто (краще за день до випікання).

В стакані змішуємо воду, яйця, оцет, коньяк та сіль. Окремо в чашу комбайна насипаємо муку та ріжемо масло на кубики. Все ріжемо в комбайні ножами, щоб вийшла мілка крихта. Або це все можна зробити вручну: насипати муку гіркою на стіл, зверху потерти дуже холодне масло на тертушку та все розтерти руками.

Після цього в мучну суміш вилити яєчну суміш і все швидко перемішати. Тепер залишити тісто на ніч у холодильнику.

Через 12 годин можна випікати. Ділимо тісто на 12 частин, розкочуємо тоненько та вирізаємо круг діаметром 26 см. І робимо дірочки вилкою, щоб тісто не надувалося. Те, що обрізали, теж випікаємо — це буде на посипку торта. Розкочувати коржі краще на столі, притрушеному мукою, потім перекладаємо на пергамент та деко. Випікати при температурі 200 С хвилини 4-5, час випікання залежить від вашої духовки.

Крем краще зробити завчасно, щоб він встиг охолонути.

Закип’ятити молоко. Поки молоко закипає, в іншу велику каструлю  покласти 7 жовтків, цукор та ванільний цукор, все перемішати і додати 50 грамів молока — це для полегшення перемішування.

Потім додаємо просіяну муку до жовтків і теж перемішуємо. Для полегшення можна додати ще 50 грамів молока. Коли молоко закипіло, виливаємо його малими порціями в суміш із жовтків, і зразу перемішуємо.

Ставимо це все на вогонь і не перестаємо помішувати до закипання крему. Виключаємо вогонь, додаємо 30 грамів масла і перемішуємо. Накриваємо крем плівкою в контакт з кремом та залишаємо до повного охолодження.

Коли крем повністю вихолов, збиваємо масло міксером та по 1 столовій ложці додаємо у крем. Гарно збиваємо. Крем для наполеона готовий!

Збирання торта:

Кладемо по 2 ст. л. крему на корж. Гарно перемазуємо. Останній корж притискаємо трохи руками, щоб все уляглось. Посипаємо крихтами та даємо настоятися 12 годин.

 

Смачного!

Акційні товари
Каталог