+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Новий рік 2022: смачні святкові десерти

Новий рік 2022: смачні святкові десерти

31.12.2021

Новий рік 2022: смачні святкові десерти

Поки на новорічному гулянні доходить справа до десерту, всі встигають добре насититися закусками, гарячим, салатами та іншими різноманітними частуваннями, тому десерт для цього свята має бути простим, на приготування якого господиня не витратить багато часу, і який не буде важким для шлунку. 

Запечені яблука

Це дуже легкий, як у плані калорійності, так і в процесі приготування десерт, який дуже ефектно виглядає на святковому столі. Варіанти начинки для запечених яблук можуть бути найрізноманітніші: горіхи, сухофрукти, мед, сир, вівсяні пластівці, сирно-бананова начинка, журавлина, цукати, сметана з чорносливом... Будь-який з запропонованих варіантів буде смачним та приготованим із доступних продуктів.

Для найбільш популярного варіанту цього десерту (з горіхами та сухофруктами) знадобляться:

Покрокове приготування:

1. Яблука вимити, витерти насухо, зрізати з кожного верхівку для кришечки та акуратно вирізати середину з насіннєвою коробочкою.
2. Родзинки перебрати, промити, обдати окропом, залити коньяком і залишити мінімум на чверть години.
3. Горіхи дрібно посікти ножем і змішати з родзинками та медом. Шкірку підготовлених яблук часто наколоти вилкою або зубочисткою. Потім нафарширувати горіхами з родзинками, зверху кожне прикрити кришечкою та посипати цукром із корицею.
4. Запікати при 180 градусах залежно від сорту та розміру яблук приблизно 20-30 хвилин.

Перед подачею запечені яблука можна прикрасити шапочками зі збитих вершків, меренги або просто припорошити цукровою пудрою.

Кондитерська ковбаска з печива

У сучасному кондитерському різноманітті цей рецепт багатьма забутий, а дарма. Кондитерська ковбаска з печива зі згущеним молоком - це десерт, приготування якого не вимагає якихось особливих кулінарних талантів, а лише 15 хвилин вільного часу, тому частування ідеально впишеться в новорічне меню. Комусь ласощі нагадають дитинство, а комусь покаже, що домашні солодощі не поступаються смаком магазинним.

Список продуктів для приготування:

Спосіб приготування:

1. Все печиво візуально розділити на три частини. 1/3 поламати руками на великі шматочки, а решту перебити блендером в крихту.
2. Далі в посуді відповідного літражу змішати всі інгредієнти. З отриманої маси сформувати ковбаску, яку обернути харчовою плівкою чи пергаментом та прибрати в холодильник на ніч.
3. Ковбаску, що затверділа, можна обваляти в цукровій пудрі або в кокосовій стружці.

Наведений класичний варіант десерту можна урізноманітнити, додавши до печива рублені горіхи, цукати або сухофрукти.

Простий чизкейк без випічки

Варіант такого популярного десерту, як чизкейк без випічки, чудово впишеться в концепцію новорічного столу. Ось тільки в оригіналі використовують дорогий сир маскарпоне, який не завжди є можливість купити. Замінити цей дорогий інгредієнт можна відваженою сметаною. Для цього сметану жирністю 20% і вище викладають на друшляк застелений марлею, зверху ставлять вантаж і залишають на ніч у холодильнику.

Щоб приготувати вдома чизкейк без випічки на форму діаметром 21 см, знадобляться:

Як приготувати:

1. Печиво блендером перебити в крихту, змішати з розтопленим вершковим маслом. Отриману суміш утрамбувати на дні та з боків роз'ємної форми, потім прибрати в холодильник на 2-3 години.
2. Желатин залити холодним молоком, а коли він набухне, розпустити в мікрохвильовій печі або просто поставивши місткість з ним в миску з гарячою водою.
3. Відважену сметану та згущене молоко завчасно дістати з холодильника, щоб вони нагрілися до кімнатної температури. Потім за допомогою занурювального блендера перебити до однорідного стану та ввести в отриману суміш желатин.
4. Перелити начинку в основу з пісочного печива та відправити до холодильника до повного застигання.

Перед подачею цей десерт можна полити зверху ягідним соусом, для якого достатньо проварити, наприклад заморожену вишню з цукром і трохи загустити все кукурудзяним крохмалем.

Щасливого та смачного Вам Нового 2022 Року!

Акційні товари
Каталог