+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Готуємо смачні, рум’яні пампухи з малиною!

Готуємо смачні, рум’яні пампухи з малиною!

18.08.2023

Готуємо смачні, рум’яні пампухи з малиною!

Всупереч поширеній думці, пампушки — це не лише часниковий хліб до борщу. Пампухи бувають також і солодкі. У давнину вони були традиційною солодкою стравою на Різдво: на Святвечір готували пісні пампухи, а вже на саме Різдво смажили здобні, якими частували колядників. Пампушки, які обов’язково готують зі здобного дріжджового тіста, можуть бути як з начинкою, так і без — наприклад, їх можна просто посипати цукровою пудрою.

Сьогодні пропонуємо забути про американські донати й німецькі берлінери та приготувати наші рідненькі українські пончики з пишного здобного тіста. Начинку пропонуємо зробити з малини, але підійдуть будь-які свіжі дрібні ягоди або густий джем.

Як приготувати пампухи з малиною

·       борошно — 850 г
·       молоко — 0,5 л
·       яйця — 2 шт.
·       дріжджі свіжі — 40 г
·       цукор — 120 г
·       олія — 4 ст. л. + для смаження 750 мл
·       малина — 250 г
·       цукрова пудра — для подачі

Дріжджі розводимо в теплому молоці, додаємо 8 ст. л. борошна та 2 ст. л. цукру від загальної кількості — у нас вийшла опара. Усе добре перемішуємо та ставимо суміш на 30 хвилин у тепле місце. За пів години, коли на поверхні опари з’являться бульбашки, починаємо готувати тісто.

Яйця збиваємо із цукром до пишної піни. Борошно просіюємо в глибоку миску, вливаємо в нього опару, додаємо олію, збиті із цукром яйця та замішуємо туге й еластичне тісто. Залишаємо в теплому місці на годину, аби тісто піднялося.

Коли тісто підійде, обминаємо його ще раз, розкачуємо в пласт і склянкою або формою вирізаємо кружальця. У середину кожного кружальця викладаємо кілька ягід малини, загортаємо, защипуємо край і формуємо кульку. Готові пампухи викладаємо на посипану борошном поверхню швом донизу. Залишаємо їх так на 15-20 хвилин, щоб вони ще піднялися.

У каструлі з товстим дном або глибокій сковороді розігріваємо 750 мл олії. Коли в олії почнуть з’являтися перші бульбашки, починаємо смажити пампухи: опускаємо по 3-4 штуки та смажимо до красивого золотавого кольору з усіх боків. Готові пампушки подаємо, посипавши цукровою пудрою.

Акційні товари
Каталог