- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
- с. Капітанівка, вул. Соборна, 6
Готуємо смачні, рум’яні пампухи з малиною!
18.08.2023
Всупереч поширеній думці, пампушки — це не лише часниковий хліб до борщу. Пампухи бувають також і солодкі. У давнину вони були традиційною солодкою стравою на Різдво: на Святвечір готували пісні пампухи, а вже на саме Різдво смажили здобні, якими частували колядників. Пампушки, які обов’язково готують зі здобного дріжджового тіста, можуть бути як з начинкою, так і без — наприклад, їх можна просто посипати цукровою пудрою.
Сьогодні пропонуємо забути про американські донати й німецькі берлінери та приготувати наші рідненькі українські пончики з пишного здобного тіста. Начинку пропонуємо зробити з малини, але підійдуть будь-які свіжі дрібні ягоди або густий джем.
Як приготувати пампухи з малиною
· борошно — 850 г
· молоко — 0,5 л
· яйця — 2 шт.
· дріжджі свіжі — 40 г
· цукор — 120 г
· олія — 4 ст. л. + для смаження 750 мл
· малина — 250 г
· цукрова пудра — для подачі
Дріжджі розводимо в теплому молоці, додаємо 8 ст. л. борошна та 2 ст. л. цукру від загальної кількості — у нас вийшла опара. Усе добре перемішуємо та ставимо суміш на 30 хвилин у тепле місце. За пів години, коли на поверхні опари з’являться бульбашки, починаємо готувати тісто.
Яйця збиваємо із цукром до пишної піни. Борошно просіюємо в глибоку миску, вливаємо в нього опару, додаємо олію, збиті із цукром яйця та замішуємо туге й еластичне тісто. Залишаємо в теплому місці на годину, аби тісто піднялося.
Коли тісто підійде, обминаємо його ще раз, розкачуємо в пласт і склянкою або формою вирізаємо кружальця. У середину кожного кружальця викладаємо кілька ягід малини, загортаємо, защипуємо край і формуємо кульку. Готові пампухи викладаємо на посипану борошном поверхню швом донизу. Залишаємо їх так на 15-20 хвилин, щоб вони ще піднялися.
У каструлі з товстим дном або глибокій сковороді розігріваємо 750 мл олії. Коли в олії почнуть з’являтися перші бульбашки, починаємо смажити пампухи: опускаємо по 3-4 штуки та смажимо до красивого золотавого кольору з усіх боків. Готові пампушки подаємо, посипавши цукровою пудрою.
Поділитися- +38 (044) 200-42-69
Щоденно з 8:00 до 22:00