- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
- с. Капітанівка, вул. Соборна, 6
Печиво «Хмиз» за 20 хвилин: простий та смачний рецепт!
25.08.2023
Для тіста нам потрібно:
200 г борошна
1 ст. ложка цукрової пудри
дрібка солі
2 жовтки
3–4 ст. ложки сметани (я брала 20%)
35 г вершкового масла з морозилки
цукрова пудра для присипки
Готуємо «хмиз»
Борошно змішуємо з цукровою пудрою та сіллю. Просіюємо. Туди натираємо вершкове масло (тому воно потрібне холодним) і перемішуємо пальцями до крихт. Додаємо жовтки і знову перемішуємо, а наприкінці додаємо сметану і швидко замішуємо (хвилини 1,5–2), щоб тісто не почало нагріватися від тепла рук. Воно виходить щільне, але дуже еластичне.
Ділимо на 4 частини і кожну по черзі дуже тонко розкачуємо, чим тонше — тим ніжніше буде тісто.
Нарізаємо смужками, ромбиками і викладаємо на пергамент на деко. Ставимо все в духовку, розігріту попередньо до 180°С на 8–9 хвилин. Ще гарячим посипаємо цукровою пудрою. Вуаля!
Разом — максимум 20 хвилин на все.
Головне: тісто потрібно випікати одразу, воно не підходить для зберігання — це його єдиний мінус.
Поділитися- +38 (044) 200-42-69
Щоденно з 8:00 до 22:00