- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
- с. Капітанівка, вул. Соборна, 6
Готуємо пляцок із вишнями!
11.08.2023
Літо - це вітаміни! Саме тому ми пропонуємо обов'язково запам'ятати наш топ рецептів смачної випічки із сезонними ягодами!
Першим рецептом у нашому топі буде звичайно ж пляцок із вишнями!
Пляцки можна віднести до окремого виду гастрономічного мистецтва української кухні. Адже їх багато, і всі вони різні — солодкі й солоні, товстенькі й не дуже, з кремом і без нього. Найцікавіше, що на Галичині пляцком називають як пиріг з тонкого тіста із солоною або солодкою начинкою, так і кондитерський виріб, що поєднує в собі коржі, креми та начинки, дуже схожий на торт.
Поки надворі сезон ягід, пропонуємо приготувати відкритий пляцок з начинкою зі свіжих ягід. У холодну пору року можна використовувати заморожені або консервовані ягоди.
Як приготувати відкритий пляцок з вишнями
- борошно - 200 г
- вершкове масло - 125 г
- цукор - 1 ч. л. + для посипки
- холодна вода - 4 ст. л.
- сіль - дрібка
- вишні - 0,5 кг
- кукурудзяний крохмаль - 1 ст. л.
Робимо тісто. Для цього холодне вершкове масло перетираємо з цукром, борошном і дрібкою солі до утворення крихти — руками або блендером. Додаємо холодну воду (холодну, можна навіть крижану — це важливо!) та знову змішуємо до гладкої консистенції. Загортаємо тісто в харчову плівку і ставимо в холодильник на пів години.
Вишні миємо, дістаємо з них кісточки. Перемішуємо ягоди з кукурудзяним крохмалем — він має увібрати зайвий сік, який може розмочити нам тісто.
Тісто дістаємо з холодильника, розкачуємо в тонкий круглий корж на посипаному борошном столі. Перекладаємо тісто на застелене пергаментом деко. У середину кола викладаємо вишні — так, щоб залишити краї для загортання. Посипаємо вишні цукром — пари столових ложок буде достатньо — і загортаємо краї тіста.
Ставимо в нагріту до 160 градусів духовку і випікаємо 25-30 хвилин, поки загорнуті краї не стануть красивого золотавого кольору.
Смачного!
Поділитися- +38 (044) 200-42-69
Щоденно з 8:00 до 22:00