+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Готуємо пляцок із вишнями!

Готуємо пляцок із вишнями!

11.08.2023

Готуємо пляцок із вишнями!

Літо - це вітаміни! Саме тому ми пропонуємо обов'язково запам'ятати наш топ рецептів смачної випічки із сезонними ягодами!

Першим рецептом у нашому топі буде звичайно ж пляцок із вишнями!

Пляцки можна віднести до окремого виду гастрономічного мистецтва української кухні. Адже їх багато, і всі вони різні — солодкі й солоні, товстенькі й не дуже, з кремом і без нього. Найцікавіше, що на Галичині пляцком називають як пиріг з тонкого тіста із солоною або солодкою начинкою, так і кондитерський виріб, що поєднує в собі коржі, креми та начинки, дуже схожий на торт.

Поки надворі сезон ягід, пропонуємо приготувати відкритий пляцок з начинкою зі свіжих ягід. У холодну пору року можна використовувати заморожені або консервовані ягоди.

Як приготувати відкритий пляцок з вишнями

  • борошно - 200 г
  • вершкове масло - 125 г
  • цукор - 1 ч. л. + для посипки
  • холодна вода - 4 ст. л.
  •  сіль - дрібка
  • вишні - 0,5 кг
  • кукурудзяний крохмаль - 1 ст. л.

Робимо тісто. Для цього холодне вершкове масло перетираємо з цукром, борошном і дрібкою солі до утворення крихти — руками або блендером. Додаємо холодну воду (холодну, можна навіть крижану — це важливо!) та знову змішуємо до гладкої консистенції. Загортаємо тісто в харчову плівку і ставимо в холодильник на пів години.

Вишні миємо, дістаємо з них кісточки. Перемішуємо ягоди з кукурудзяним крохмалем — він має увібрати зайвий сік, який може розмочити нам тісто.

Тісто дістаємо з холодильника, розкачуємо в тонкий круглий корж на посипаному борошном столі. Перекладаємо тісто на застелене пергаментом деко. У середину кола викладаємо вишні — так, щоб залишити краї для загортання. Посипаємо вишні цукром — пари столових ложок буде достатньо — і загортаємо краї тіста.

 

Ставимо в нагріту до 160 градусів духовку і випікаємо 25-30 хвилин, поки загорнуті краї не стануть красивого золотавого кольору.

Смачного!

Акційні товари
Каталог