- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
- с. Капітанівка, вул. Соборна, 6
Смачна паска на свято: рецепти ніжної здоби!
14.04.2023
Простий рецепт Великодньої паски на свято – такий десерт може приготувати кожен.
Солодка і ніжна паска є традиційною стравою на Великдень. Навіть під час війни українці готують цю здобу вдома, адже без неї уявити Великдень просто неможливо. Приготувати традиційну паску зовсім нескладно, якщо у вас є свіжі дріжджі. Якщо дріжджів немає - випічку готують на кефірі чи кислому молоці.
Традиційна паска з дріжджами
Борошно – 1 кг.
Яйця – 5 шт.
Молоко – 500 мл
Родзинки - 250 р.
Вершкове масло - 200 г.
Цукор - 300 г
Сухі дріжджі – 12 г.
Ванільний цукор – 1 ч. л.
Сіль – 0,25 ч. л.
Для глазурі:
Яєчний білок – 1 шт.
Лимонна кислота – 0,5 ч.л.
Цукрова пудра – 120 г.
Яйця та масло заздалегідь дістати з холодильника та остудити до кімнатної температури. Половину молока нагріти приблизно до 40 градусів. Змішати половину борошна із дріжджами, залити теплим молоком і залишити опару у тепле місце на 30 хвилин.
Яйця збити з цукром і ванільним цукром до пишної світлої маси. Влити збиті яйця в опару. Руками вмішати в тісто сіль та розм'якшене масло. Просіяти другу половину борошна та замісити однорідне тісто. Прибрати в тепле місце на годину - воно має вдвічі збільшитись у розмірах.
Родзинки залити гарячою водою на 15 хвилин, щоб вони розбухли. Висушити та обваляти родзинки у борошні. У тісто, що вже підійшло, додати родзинки і залишити тісто ще на 10 хвилин. Форми для запікання змастити олією та наповнити на третину. Випікати паски 1 годину при 180°.
Для глазурі збити всі інгредієнти міксером. Трохи остудити паски і відразу полити глазур'ю.
Великодній рецепт паски без дріжджів
Борошно – 350 г.
Кефір чи кисле молоко – 300 мл.
Вершкове масло - 100 г.
Сода – 1 ч.л. (або 4 ложки розпушувача).
Родзинки - 100 р.
Цедра одного лимона.
Для глазурі:
Цукрова пудра – 100 г.
Вершкове масло - 2 ст.л.
Лимонний сік – 3 ст.л.
Родзинки промити, обсушити і присипати борошном. Просіяти борошно. Дрібно натерти цедру. З'єднати кефір із содою або розпушувачем. Масло розтопити, додати в нього цукор, цедру лимона і ванільний цукор за смаком. У масляну суміш влити кефір із содою, перемішати. Всипати борошно, додати родзинки та замісити тісто.
Форми для випікання змастити олією і наповнити на 2/3. Готові паски злегка остудити та дістати з форм. Для глазурі розтопити вершкове масло, додати цукрову пудру і лимонний сік. Перемішати ложкою, поки глазур не загусне, і відразу нанести на паски.
- +38 (044) 200-42-69
Щоденно з 8:00 до 22:00