+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Шість причин їсти імбир кожен день

Шість причин їсти імбир кожен день

18.05.2018

Шість причин їсти імбир кожен день

Час від часу ми насолоджуємося ароматним імбирним чаєм або кладемо його в випічку, але насправді приводів включити цей чудовий суперфуд у свій щоденний раціон набагато більше.
У цьому огляді ми розповімо, чим саме корисна ця рослина і як її щоденне вживання допоможе поправити здоров'я.

1. Очищення крові

До складу імбиру входить речовина гінерол, яка має здатність боротися з гіпертонією, ожирінням і навіть діабетом. Так-так, щоденне вживання імбиру (або страв на його основі) сприяє зниженню рівня цукру в крові. До того ж імбир допомагає знизити кількість "поганого" холестерину в крові, запобігаючи створенню холестеринових бляшок і очищаючи судини.

Імбирні смузі

Напою, більш корисного для здоров'я, ніж смузі, не існує. А що буде, якщо додавати до складу ваших вітамінних коктейлів імбир? Крім безлічі вітамінів, ви отримаєте заряд бадьорості та гарного настрою. Яскравий цитрусовий смузі з імбиром і полуницею стане для вас прекрасним початком дня, а домашній лимонад з імбиром і куркумою підвищить імунітет, до того ж він має незабутній святковий смак, який безсумнівно сподобається Вам та вашим дітям.

2. Природне схуднення

Якщо ви намагаєтеся харчуватися правильно, зовсім не потрібно обмежувати себе в чудових десертах: просто зробіть їх імбирними! Річ у тому, що імбир відмінно допомагає худнути. Існує навіть повноцінна імбирна детокс-дієта на основі імбирного чаю. Рослина регулює роботу шлунково-кишкового тракту, очищаючи його і сприяючи швидкому розщепленню жирових відкладень. Завдяки активним сполукам (шогаолу і гингеролу) в своєму складі, імбир стимулює термогенез, полегшує травлення і при цьому зберігає всі поживні й корисні речовини, отримані з їжею.

Дієтичні імбирні десерти

Імбир дозволяє нам поєднати непоєднуване: ми, звичайно ж, говоримо про десерти, корисні для фігури. Фанати дієтичних солодощів можуть радіти та вибирати свого фаворита з довгого списку дивно смачних рецептів. Ми, наприклад, просто обожнюємо десерт з ананаса з імбиром і ваніллю. Чотири інгредієнти, абсолютно нешкідливі для тих, що худнуть, мінімум часу на приготування і гарна подача - що ще потрібно для вдалого вечора?
Якщо ви любите з'їсти що-небудь солодке і ситне, немає варіанту краще, ніж енергетичні горіхові кульки з лаймом та імбиром. Але найкориснішою солодкою стравою з імбиром, мабуть, можна назвати вишуканий десерт з грейпфрута з імбиром і кленовим сиропом.

3. Підвищення розумової активності

Імбир має здатність розріджувати кров. Завдяки цьому наш мозок краще забезпечується киснем, що ми відчуваємо як поліпшення пам'яті та підвищення розумової активності. Якщо у вас попереду насичена розумова діяльність (скажімо, кілька складних іспитів поспіль або нерозв'язна задача на роботі), включайте в свій щоденний раціон страви, до складу яких входить свіжий імбир. Ваша нервова система заспокоїться, а концентрація уваги підвищиться, не кажучи вже про загальний тонус.

Гарячі страви з імбиром

Головне в рішенні розумових завдань - не братися за них на голодний шлунок. Рекомендуємо скуштувати смачні й дуже корисні страви з імбиром, які допоможуть підвищити концентрацію і налаштувати на активну роботу.
Наприклад, соковиту ароматну пряну курку з імбиром і арахісом, якою вам ні з ким не захочеться ділитися. А вегетаріанці можуть порадувати себе, приготувавши іншу білкову страву - тофу з імбиром і часником.

4. Сильна антибактеріальна дія

Імбир - потужний природний антисептичний, антибактеріальний та протизапальний засіб. Це означає, що в його спектр дії входить можливість зупиняти розвиток шкідливих мікроорганізмів і боротися з бактеріальними захворюваннями.
Завдяки цим же властивостям імбир допомагає позбутися від неприємного запаху з роту. Згадайте, як в японських ресторанах зі стравами подають імбир. Це робиться для того, щоб освіжити подих і освіжити смак перед новою стравою після з'їденого.

Зігріваючі напої з імбиром

Апельсиновий чай з імбиром і корицею краще за інші напої допоможе вам зігрітися і подарує відчуття затишку. Приготуйте його за нашим простим рецептом. Тим, хто любить погарячіше, ми рекомендуємо чудовий рецепт зігріваючого напою з сидром, імбиром і журавлиною. Неповторне поєднання найтепліших соковитих смаків нікого не залишить байдужим.

5. Борець з застудою

Імбир славиться високим вмістом вітаміну С, а також вираженими антисептичними властивостями. Отже, ця рослина прекрасно допоможе впоратися з грипом та простудними захворюваннями.
Якщо ви почнете їсти імбир не час від часу, а хоча б раз в кілька днів, додаючи цей продукт у свої страви, ви зможете запобігти хворобі.

Імбирні супи

Кращий спосіб швидко встати на ноги, коли організм ось-ось дасть збій від застуди - додати в свій раціон імбирні супи.
Супервітамінний пряний морквяний суп з імбиром це дуже оригінальне і незвичайне поєднання. Якщо ви віддаєте перевагу національній кухні, зробіть курячий суп з імбиром і шиїтаке - легка і трохи гостра страва в китайському стилі.

6. Природний афродизіак

Імбир бадьорить не гірше чашки свіжозвареної міцної кави! Цей продукт зарядить вас енергією без кофеїну на цілий день, а вітаміни, що містяться в імбирі у великих кількостях, не залишать без уваги ваше здоров'я. До того ж, імбир вже багато років тому був визнаний природним афродизіаком: рослина сприяє підвищенню циркуляції крові.

Випічка з імбиром

Яскравий апельсиновий пиріг з імбиром якнайкраще підійде для тихого вечора в приємній компанії.
Любителям домашнього печива ми поспішаємо порекомендувати рецепт медово-імбирного печива «Мадлен» - соковитих і ніжних бісквітних шматочків щастя з тонким ароматом затишку і гарного настрою.

Акційні товари
Каталог