+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Швидкий рецепт круасанів: Простий спосіб приготування для новачків.

Швидкий рецепт круасанів: Простий спосіб приготування для новачків.

05.04.2024

Швидкий рецепт круасанів: Простий спосіб приготування для новачків.

Сім інгредієнтів для найсмачнішої французької випічки.
Швидкий рецепт круасанів — на вагу золота. Круасани чудово смакують із солодкими та солоними продуктами, тому можуть бути повноцінним сніданком або перекусом. Сьогодні ми приготуємо круасани за швидким та зрозумілим рецептом.

Як небезпідставно стверджують пекарі, тісто для круасанів — живе. Найчастіше трапляються рецепти дріжджового тіста, яке кілька разів має підійти, потім його присмачують вершковим маслом і тонко розгортають. Для першого кулінарного досвіду підійде і покупне, але якщо ви все ж вирішите приділити французькій випічці вихідний день — тісто для круасанів можна спробувати приготувати самостійно.

Інгредієнти для приготування тіста для круасанів:
11 г сухих дріжджів
200 мл молока
500 г борошна
2 яйця
30 г цукру
щіпка солі
60 г + 300 г вершкового масла максимальної жирності

Тісто для круасанів: покроковий рецепт

  1. Борошно змішати із сухими дріжджами, сіллю, цукром і негайно влити тепле молоко, туди ж розбити яйця кімнатної температури, перемішати.
  2. Вершкове масло розтопити до м`якості й додати в тісто. Дуже добре вимісити до стану, коли тісто перестане прилипати до рук.
  3. Сформувати кулю, покласти в миску, накрити харчовою плівкою і відставити підійматися. (Цю процедуру можна повторити кілька разів: піднялося — вимісити та знову залишити підійматися.)
  4. На харчовій плівці розкачати 300 г вершкового масла в пласт завтовшки 1 см. Легше, якщо масло буде не надто холодним.
  5. Накрити плівкою і відправити в морозильну камеру на 20 хвилин.
  6. Тісто розкачати прямокутником у 2 рази більшим за пластину масла. У центр тіста покласти охолоджений масляний пласт і загорнути краї конвертом. Розкачати товщиною 1 см. Розкачувати варто акуратно, щоб масло залишалося в «конверті» з тіста і не виступало назовні.
  7. Візуально розділити довгу пластину, що вийшла, на три частини та загорнути краї в центр. Отримане тісто охолодити в морозильній камері 30 хвилин. Потім ще раз розкачати, повторити складання крайніх частин до центру. І ще раз скласти навпіл, наче закриваючи книжку. Накрити плівкою і ще раз відправити тісто в холодильник.
  8.  Дістаньте тісто і востаннє розкачайте його у пласт 6-7 мм завтовшки. Наріжте довгими трикутниками. Трохи надріжте вершину трикутника і, починаючи з цієї верхівки, скрутіть круасан. Деко застеліть пергаментним папером, викладіть круасани, накрийте і дайте їм відпочити 15 хвилин.
  9. Розігрійте духовку до 180°C. Змастіть круасани молоком або білком і випікайте 25 хвилин до золотистої скоринки.

    Як завжди, усі інгредієнти для приготування смачних страв за нашими рецептами Ви можете знайти у мережі магазинів МегаМаркет, у нашому інтернет-магазині та у мобільному додатку!
Акційні товари
Каталог