- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
- с. Капітанівка, вул. Соборна, 6
Слойки з яблуками та сиром: простий рецепт
17.02.2023
Слойки з яблуками та сиром готуються швидко, випікаються дуже швидко, а з’їдаються блискавично.
Нам знадобиться:
280 г борошна
200 г сиру
1 яйце
70-80 г цукру
7 ст. л. олії
10 г розпушувача
1/2 палички ванілі або 1/5 ч. л. екстракту ванілі
Начинка:
0,5 кг яблук
2 ст. л. цукру
25 г вершкового масла
Починаємо з тіста:
Перетираємо блендером сир із цукром до гладкої однорідної маси (можна через сито 2-3 рази), потім додаємо яйце, ваніль та олію.
Усе перемішуємо (це можна робити навіть ложкою) і всипаємо борошно і розпушувач. Перед цим дуже раджу борошно просіяти — тісто виходить пухкішим. Вимішуємо тісто близько 4 хвилин, накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник, поки готуємо начинку.
Начинка:
Яблука очищуємо і нарізаємо дрібними кубиками. На сковороді обсмажуємо яблука із цукром на вершковому маслі. Закидаємо одночасно на гарячу сковорідку. Випарюємо вологу з яблук близько 7 хвилин. Коли яблука стають м’якими, а ви, проводячи лопаткою по сковорідці, не бачите соку від них, начинка готова.
Тісто ділимо на 4 частини й згортаємо кожну частину в кульку. Кульки розкачуємо тонко, виходять коржики приблизно розміром з тарілку. Розрізаємо кожен коржик на 4 частини, робимо надрізи та загортаємо начинку.
Нічим не змащуємо, відразу відправляємо в духовку. У звичайній духовці випікаємо 20 хвилин (деко ставимо на нижній рівень).
У тісті сир не відчувається взагалі, і таке враження, що воно дріжджове. Начинки можуть бути будь-які: наприклад, слива або інжир, сир з родзинками або густе повидло (яке не тече, інакше пригорятиме).
Поділитися- +38 (044) 200-42-69
Щоденно з 8:00 до 22:00