+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
ТОП-10 продуктів для ідеальної шкіри

ТОП-10 продуктів для ідеальної шкіри

13.07.2018

ТОП-10 продуктів для ідеальної шкіри

Те, чим ми харчуємося, має значний вплив на організм людини, в тому числі й на шкіру, тому слід знати, які продукти корисні, а які слід виключити з раціону. Стан шкіри навіть в більшій мірі залежать від нашого раціону, ніж від застосування кремів та інших засобів для догляду за шкірою. Все більше досліджень показують, що завдяки харчуванню можна помітно поліпшити стан шкіри, а посприяти в цьому здатна правильно підібрана їжа.

Тому ми підготували для вас ТОП-10 найкорисніших продуктів для здоров'я і краси вашої шкіри. 

1. Морква

Тим, хто віддає перевагу золотистому відтінку шкіри або персиковому рум'янцю, слід вживати більше моркви. Цей продукт містить бета-каротин, який при регулярному вживанні зробить шкіру набагато свіжішою і додасть їй природного відтінку.

2. Лосось

Завдяки великій кількості ненасичених жирних кислот, зокрема - Омега-3, лосось допомагає позбутися від акне, оскільки надає сильну протизапальну дію. Окрім того, жирні кислоти допомагають якомога довше утримувати вологу, що сприяє збереженню природних захисних функцій шкіри і підвищенню її пружності та щільності. Також цей продукт значно знижує ризик виникнення меланоми.

3. Ківі

В одному ківі міститься рекордна кількість вітаміну С, близько 120% добової потреби. Як відомо, цей вітамін стимулює синтез колагену, що зберігає шкіру гладкою, сприяє зникненню дрібних зморшок і допомагає впоратися з тьмяним кольором обличчя. Експерти рекомендують їсти його свіжим, додаючи у фруктові салати та смузі, або ж вживати окремо.

4. Томат

Потужний антиоксидант лікопін у великій кількості міститься в помідорах, роблячи їх доступним захистом від шкідливого впливу навколишнього середовища. Він не тільки нейтралізує дію вільних радикалів, а й допомагає шкірі краще захищатися від ультрафіолетового випромінювання. 

5. Зелень

У листової зелені, наприклад, салаті, руколі й інших, містяться флавоноїди, які забезпечують зволоження шкіри та захищають клітини від ушкодження. Завдяки вживанню цього продукту можна в значній мірі зволожити шкіру природним шляхом і захистити її від лущення. 

6. Яйця

Цей продукт містить неабияку порцію протеїну і зовсім небагато жирів, що корисно для вашої шкіри: високе споживання жирів пов'язано зі старінням шкіри. Вживання достатньої кількості яєць гарантує запобігання виникненню в'ялості шкіри. Лютеїн, що міститься в цьому продукті допомагає на більш тривалий період часу зберегти шкіру пружною і сяючою. 

7. Устриці

У шести устрицях міститься в 5 разів більше цинку за добову потребу людини в цьому мікроелементі. Цинк відіграє важливу роль в рості й функціонуванні клітин шкіри. Завдяки такому складу цей продукт по праву вважається корисним для тих, хто страждає від акне і різних висипів на шкірі. Той же ефект несуть більш бюджетні креветки й мідії, але устриці також є природним афродизіаком.

8. Зелений чай

Поліфеноли, що містяться в зеленому чаї, роблять шкіру більш пружною і гладенькою, і захищають від УФ-променів. А катехіни (антиоксиданти) покращують кровотік, що сприяє забезпеченню шкіри поживними речовинами. 

9. Нут (турецький горох)

Продукти з низьким глікемічним індексом знижують запалення шкіри і сприяють боротьбі з прищами. Бобові, особливо нут, мають низький глікемічний індекс, оскільки вони багаті білком і клітковиною - речовинами, які уповільнюють травлення і знижують всмоктування цукру в кров. Регулярне споживання нуту сприяє позбавленню шкіри від висипів та угрів, покращує колір шкіри та робить її більш свіжою і молодою. 

10. Вівсянка

Цей продукт багатий на вітамін Е, вітаміни групи В та багато інших корисних для шкіри речовини. Наприклад, вентрамід, бета-глюкан і кремній мають антиоксидантні властивості, які уповільнюють процес старіння шкіри і підвищують її еластичність, завдяки чому шкіра стає підтягнутою і пружною. Але якщо підсолоджувати вівсянку цукром, то це сприятиме виробленню інсуліну і збільшенню вироблення андрогенів. Підвищений рівень цих гормонів сприяє посиленню роботи сальних залоз, що викликає розвиток прищів. Тому замість цукру краще додавайте у вівсянку подрібнені фрукти.

Більше інформації про користь і застосування вівсянки ви знайдете в статті "3 супер-продукти для жіночої краси та молодості".

Акційні товари
Каталог