+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Готуємо смачний віденський струдель з яблуками!

Готуємо смачний віденський струдель з яблуками!

10.11.2023

Готуємо смачний віденський струдель з яблуками!

Максимально простий рецепт знаменитого десерту.

Крихке золотисто-коричневе тісто, кислі яблука, ромові родзинки, кориця, хрумкі, просочені вершковим маслом хлібні крихти. Саме таким має бути ідеальний струдель. Таким його готують у Відні у придворній пекарні замку Шенбрунн. І це божественно. Ви обов`язково повинні спробувати саме цей струдель з яблуками!

Як приготувати віденський струдель з яблуками

Інгредієнти:

250 г борошна
3 г солі
1 яйце
100 мл води (теплої)
20 мл рослинної олії

Для начинки:
400 г яблук
50 г цукру
сік лимона (чверті лимона)
50 г вершкового масла
100 г панірувальних сухарів
50 г родзинок
2 мл ромової есенції
2 щіпки кориці

Віденський струдель з яблуками та сухарями: покроковий рецепт

Готуємо тісто. Беремо борошно, сіль, яйце, теплу воду та олію. З`єднуємо всі інгредієнти в мисці та добре вимішуємо. Повинно вийти м`яке тісто, що не липне. Скочуємо тісто в кулю, змащуємо олією і даємо йому спокій на 20-30 хв. На рушник, присипаному борошном, розкочуємо тісто, щоб надати форму прямокутника. Потім кулаками на вазі (над рушником) розтягуємо тісто, щоб воно вийшло дуже тонким. За потреби розкочуємо тісто на столі з борошном.

Готуємо начинку. Розтоплюємо на сковороді вершкове масло й обсмажуємо в ньому панірувальні сухарі протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Окремо змішуємо цукор та корицю. Обсмажені панірувальні сухарі поєднуємо з сумішшю цукру та кориці, додаємо яблука, нарізані невеликими тонкими часточками, родзинки, ромову есенцію та лимонний сік.

Духовку розігріваємо до 190 градусів. Начинку викладаємо на край розтягнутого тіста та акуратно згортаємо струдель за допомогою рушника. Змащуємо струдель і лист розтопленим вершковим маслом. Випікаємо до золотаво-коричневого кольору. Після випікання знову змащуємо струдель розтопленим олією.

 

Акційні товари
Каталог