- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
- с. Капітанівка, вул. Соборна, 6
Готуємо святковий японський десерт моті в домашніх умовах!
15.12.2023
Вам знадобиться лише 20 хвилин!
Що таке моті та як приготувати його з рисового борошна в домашніх умовах?
Моті — це японський вид тіста, виготовленого з клейкого рису. Особливість цього рису в тому, що при довгому товченні, він набуває солодкого смаку. Тісто легко приготувати у домашніх умовах. З використанням моті готують багато страв. Сьогодні хочемо вам розповісти рецепт приготування цього найніжнішого десерту.
Для приготування моті в домашніх умовах нам знадобиться:
Вода 220 г
Цукор 100 г
Рисове клейке борошно 100 г
Кукурудзяний крохмаль для посипання та розкочування тіста.
Важливо використовувати саме клейке спеціальне борошно, інакше десерт може не вийти.
Для начинки нам знадобляться:
Вершковий сир 50 г
Вершки жирність 33-35% 50 г
Будь-який фрукт або ягоди.
Приготування начинки для моті:
Отже, почнемо приготування з начинки. Збиваємо холодні вершки разом із холодним вершковим сиром до стійких піків, перекладаємо в кондитерський мішок і поки що відкладаємо убік. Якщо ви використовуватимете ягоди, вибирайте дрібні, якщо це фрукт, то ріжемо його на невеликі квадратики.
Приготування тіста для моті:
У чаші змішати цукор, борошно та воду, затягнути верх харчовою плівкою і поставити в мікрохвильову піч (з потужністю не менше 800) на 2 хвилини, дістати, перемішати та прибрати ще приблизно на хвилину. Тісто має бути без води й за консистенцією дуже липке. На притрушену крохмалем поверхню виливаємо наше тісто. Руки та тісто потрібно добре обмазати крохмалем. Обережно: тісто дуже гаряче!
Працювати із ним потрібно дуже швидко. Поки тісто тепле, воно добре запечатуватиметься, тому заздалегідь у вас має бути приготовлена начинка! Розтягуємо тісто руками або акуратно качалкою в тонкий пласт, приблизно 2-3 мм, і вирізаємо кружальця діаметром 9-10 см. Видавлюємо заздалегідь приготовлений крем, зверху кладемо наш фрукт і акуратно запечатуємо по колу. Так повторюємо дії до того моменту, доки у нас не залишиться тіста.
Далі, через дрібне сито притрушуємо крохмалем наші моті й прибираємо в холодильник, хвилин на 30-40. Тепер заваріть чашку чаю та насолоджуйтесь цим незвичайним десертом. Смачного!
Поділитися- +38 (044) 200-42-69
Щоденно з 8:00 до 22:00