+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
10 найголовніших суперфудів 2018 року

10 найголовніших суперфудів 2018 року

25.05.2018

10 найголовніших суперфудів 2018 року

Сьогодні, як ніколи раніше, люди намагаються вести здоровий спосіб життя. У хід йде все: косметичні процедури, складні детокс-програми, спорт і, звичайно ж, правильне харчування, яке включає споживання рідкісних продуктів з корисними властивостями, наближеними до лікарських.

Спіруліна, насіння чіа, ягоди Годжі, горіхова олія і чай матчу для багатьох вже стали звичними супер продуктами, але на зміну популярним в минулих роках суперфудам приходять нові. Списки "суперїжі" щороку поповнюються новинками, які швидко розмітають з полиць магазинів. Лише за останні шість років продажі суперпродуктів збільшились на 202%. І не дивно, адже з кожним роком прихильників здорового харчування стає все більше, особливо коли люди відчувають на собі реальну дію суперфудів.

Тож дізнайтесь, на які саме продукти наділені цілющими якостями варто звернути увагу в цьому році.

1. Гриби

Гриби містять мало калорій і жирів, і мають високий вміст селену, що захищає наш організм від руйнівного окислення. При додаванні грибів в страви з вмістом води більше ніж 90%, такі як тушковане м'ясо, гриби дають відчуття ситості без зайвих калорій.

Гриби є багатим джерелом вітаміну B і мають більш високий вміст міді, що підтримує імунну систему. Вони також мають сполуки, які можуть не тільки підсилити імунну систему, а й знизити ризик розвитку раку.

2. Насіння кавуна

На зміну вже звичному насінню чіа, приходить новий суперфуд - кавунове насіння, яке має потенціал стати не менш популярним за соняшникове та гарбузове. Цей продукт багатий на корисні мононенасичені та поліненасичені жири, білки, вітамін В і магній.

Насіння кавуна краще вживати на сніданок, додаючи в салати, каші, смузі або сир. З насіння кавуна також виготовляється олія, яка зазвичай додається в їжу або використовується в лікувальних і косметичних цілях. 

3. Маніок

Маніок (касава) - унікальна та важлива харчова коренеплідна тропічна рослина, яка в сирому вигляді дуже отруйна. З відвареного коріння маніоки вже давно виготовляють борошно. Основним застосуванням маніоки є заміна злакових культур. Коріння має високий вміст резистентного (стійкого) крохмалю - крохмалю, який стійкий до дії травних ферментів і має властивості рослинної клітковини.

Особливо варто звернути свою увагу на цей суперпродукт людям, які страждають на непереносимість глютену. До речі, маніок багатий на вітаміни, мінерали та клітковину, а тому його можна включати в раціон всім, хто зацікавлений в подібних тенденціях харчування. Він добре поєднується з багатьма інгредієнтами, роблячи страви більш густими.

4. Ягоди макі

Ягоди макі - ще один "прорив" 2018 року. Цей суперфуд часто порівнюють з ягодами асаї, і "молодий конкурент" має значно більше переваг за багатьма параметрами. Ягоди макі, знижують ризик розвитку серцевих захворювань і раку. Крім того ці ягоди неймовірно корисні для травної системи, шкіри, кісток і суглобів всього тіла. Ягоди макі мають високі показники антиоксидантів, містять вітаміни А і С та мікроелементи, такі як: калій, кальцій і залізо. Тож не дивно,  що цей суперфуд швидко набирає популярності серед прихильників здорового харчування.  

Ягоди макі швидко засвоюються організмом в будь-якому вигляді: свіжому, сухому, у вигляді соків і порошків.

5. Морінга

Морінга - це швидкоросле посухостійке дерево родом з південного передгір'я Гімалаїв. Морінга потрапила до суперфудів 2018 року, тому що її листя багате на антиоксиданти, вітамін С, калій, магній, кальцій, залізо, бетакаротин, хлорогенову кислоту, яка уповільнює поглинання цукру на клітинному рівні.

Екстракт листя морінги має потужну антиоксидантну дію, спрямовану проти вільних радикалів, що руйнують основні біомолекули, і захисну дію від окислення.

Морінгу використовують в традиційній системі індійської медицини - аюрведі. Порошок морінги додається в напої, соуси та смузі. Смак у морінги легкий, нейтральний, а аромат схожий на цитрусовий.

6. Чуфа

Чуфа (земляний мигдаль) - багаторічна трава з їстівними бульбами на коренях, родом з Північної Африки і Середземномор'я.

150 г продукту містять добову норму організму рослинних жирів і незамінних кислот. Крім того, в бульбах чуфи зосереджені незамінні ліпіди, смоли, олеїнова кислота, вітаміни A, B, C, залізо, фосфор, кальцій, магній, цинк, мідь, селен, йод, натрій. Завдяки багатому хімічному складу, вживання чуфи рекомендоване для дітей шкільного віку, для дорослих, діяльність яких вимагає великих фізичних зусиль, і для літніх людей. Цікаво, що чуфа в 3 рази більш поживна за арахіс.

Ці незвичайні горіхи вживаться як сирими, так і підсмаженими. Популярний в Іспанії напій орчата готується якраз з чуфи, а в інших країнах цей суперфуд додають до кондитерських виробів - наприклад, в халву.

7. Рожевий ананас

Останнім часом медіа-простір просто заполонили фотографії незвичного плоду з плантацій Коста-Ріки і Гаваїв - рожевого ананасу. У минулому році в наукових цілях генні інженери "пофарбували" улюблений багатьма фрукт у веселий сліпуче рожевий відтінок, створивши новий сорт ананаса із солодшим смаком. Екстравагантної зовнішності, новоспечений суперфуд набув завдяки підвищеному вмісту лікопіну - корисному антиоксиданту, який до того ж наділив плід різноманіттям цілющих властивостей.

Крім того, рожевий ананас зберіг в собі всі корисні якості свого побратима. Новий суперфрукт на 86% складається з води та багатий вітамінами В1, В2, В12, РР, провітаміном, мінеральними речовинами: калієм, залізом, міддю, цинком, кальцієм, магнієм, марганцем, йодом. 

8. Каму-каму

Список суперфудів 2018 року поповнили великі  червоно-жовті ягоди каму-каму. Рослина каму-каму відноситься до сімейства миртових і зростає на території тропічних лісів Амазонки.

Численні корисні властивості цих екзотичних ягід можливі завдяки їхньому багатому вітамінному складу.

Екзотичні плоди мають протизапальну, антиоксидантну та імуностимулюючу дію. Каму-каму містять калій, який сприятливо позначається на серцево-судинній системі та допомагає знизити ризик виникнення інфарктів і інсультів, а також інших проблем.

Завдяки вмісту каротину каму-каму позитивно позначається на стані зору і допомагає знизити ризик виникнення катаракти, глаукоми та інших захворювань органів зору. Ягоди каму-каму підвищують настрій і допомагають позбавитися від втоми і безсоння.

Плоди каму-каму висушують, подрібнюють в порошок і використовують в якості дуже корисної харчової добавки.

9. Баобаб

Зазвичай баобаб викликає асоціації з теплими країнами або неймовірним довголіттям, але аж ніяк не з корисними продуктами харчування. Виявляється, плоди цього гігантського дерева, схожі на середнього розміру зеленуваті диньки з оксамитовою поверхнею. Розділивши плід навпіл, всередині можна побачити суху, борошнисту м'якоть, яка насичена різними антиоксидантами, кальцієм, калієм, вітаміном С і безліччю інших корисних елементів. До того ж цей суперфуд багатий на клітковину, пребіотики і антиоксиданти.

Продукт вживається у вигляді порошку, який швидко засвоюється і має тонкий аромат цитрусових. Порошок баобаба можна додавати в будь-які страви - від салатів і супів до смузі та десертів.

10. Сорго

Сорго – стародавня злакова рослина родом зі Східної Африки, яка сьогодні вважається однією з п'яти кращих зернових культур у світі. Особливої актуальності рослина набула в поточному році, оскільки цей суперфуд багатий вітамінами: В1, В2, В6, С, РР, Н і фолієвою кислотою. У своєму складі сорго має такі корисні елементи: кальцій, калій, фосфор, натрій, магній, мідь, селен, цинк, залізо, марганець, молібден. Також сорго відрізняється високою енергетичною цінністю за рахунок білків і вуглеводів (100 г продукту містить 339 Ккал).

Зважаючи на такий склад сорго наділене багатьма корисними та лікувальними властивостями, які широко застосовуються в медицині азіатських країн.

Сорго - це відмінний варіант для людей, які страждають шлунково-кишковими захворюваннями, включаючи целіакію. Цей суперфуд навіть рекомендований діабетикам, тому що він допомагає регулювати рівень цукру в крові й бере участь у синтезі глюкози.

Акційні товари
Каталог