+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
10 неймовірних властивостей лаврового листя

10 неймовірних властивостей лаврового листя

20.09.2017

10 неймовірних властивостей лаврового листя

На кожній кухні обов’язково знайдеться лавровий лист, який ви зазвичай використовуєте в кулінарії. А чи знаєте ви, що лаврове листя, окрім смакових властивостей, має ще й такі, про які ви навіть не здогадувались?
Ми пропонуємо вам розширити знання про лаврове листя та області його застосування, але для цього його доведеться спалити або зробити відвар. 

Хімічний і вітамінний склад лаврового листя

Ця рослина багатий цінними компонентами: жирна олія, органічні кислоти, дубильні речовини та ефірна олія.

Крім них в складі лаврового листа також містяться вітаміни (А, група В (В1, В9, В6, В2, РР), С), та інші корисні елементи: мікроелементи (цинк, залізо, мідь, селен, марганець) і макроелементи (магній, кальцій, натрій, фосфор).

У 100 грамах листа міститься: 7,6 г білків; 8,4 г жирів; 48,7 г вуглеводів.

Енергетична цінність становить 313 кілокалорій на 100 г. 

Властивості лаврового листя

1. Зменшує запалення

Евгенол, що входить до складу лаврового листя, може діяти як протизапальні ліки. За допомогою відвару листя можна зняти запалення у всьому організмі, але найкраще воно працює для суглобів. Відвар лавра використовується для чистки суглобів і для лікування артрозу і ревматоїдного артриту.

2. Зміцнює імунітет

Для нормального функціонування організму необхідні різні вітаміни та мінерали. Евгенол, який міститься в лавровому листі, діє ще і як антиоксидант. Листя, спалене або ціле, можна їсти просто так, а можна додати до страви. До речі, цією порадою варто скористатися, якщо застуда довго не відступає.

3. Очищає організм та сприяє схудненню

Лавровому листю притаманний виражений діуретичний ефект, який допомагає очистити організм від токсинів, шлаків і солей. Завдяки таким властивостям цю пряність досить часто використовують для схуднення - з неї роблять різноманітні настої, відвари та чаї. Однак, не слід зловживати такими методами і потрібно пам'ятати, що рослина має дуже потужним сечогінну дію.

4. Полегшує симптоми діабету

Згідно з дослідженням, проведеним в США, всього 1-3 грамів лаврового листя в день здатні полегшити деякі симптоми, що характерні для діабету II типу.

5. Покращує стан волосся

Використання лаврової олії та відварів з листя здатне вирішити величезну кількість проблем з волоссям, основні його корисні властивості такі:

  • Стимуляція регенерації волосся на клітинному рівні: регулярне й правильне застосування лаврової олії здатне відновити ріст волосся.
  • Олія лаврового листа не тільки усуває лупу, а й бореться з основою проблеми - нормалізує роботу клітин шкіри голови, насичує їх необхідними елементами.
  • Склеює посічені кінчики та відновлює пошкоджене волосся від постійних укладок та агресивних засобів.

6. Надає енергії

Дим від спаленого лаврового листя здатний не тільки заспокоїти людину, але і зняти втому. Вдихаючи дим, завдяки вмісту певних хімічних речовин в листі, людина не тільки стане більш уважною, а й отримає стимуляцію до роботи і необхідний заряд енергії.

7. Полегшує роботу дихальної системи

Лаврове листя - одне з найпростіших ліків, які можуть вилікувати дихальні шляхи. Вдихання парів олії лаврового листа допомагає виводити зайвий слиз і мокроту з дихальних органів.

8. Допомагає у боротьбі з алергією

Відвар лаврового листа дає додатковий позитивний ефект при лікуванні алергії, як у дорослих, так і у дітей.

9. Заспокоює та сприяє медитації

Хімічний склад диму, який утворюється при спаленні листя, діє заспокійливо на тіло і розум. Застосування лаврового листа також рекомендується в разі розладів нервової системи (перевтоми, депресивних станів).

Оскільки вдихання спаленого лаврового листя заспокоює людину, його також використовують в якості ладану при усвідомленій. Так людина більше зосереджується, що й дозволяє їй медитувати ефективніше.

10. Очищає повітря

Лавровий лист - це відмінний засіб очищення будинку від неприємних запахів вологи та прілості. Спалене листя лавру не залишає за собою запах "синтетики", характерний для звичайних освіжувачів повітря. До речі, цим способом користувалися ще стародавні греки і римляни.

Якщо ж у вас не знайшлось лаврового листя або воно раптом закінчилось, його завжди можна придбати в нашому інтернет-магазині!

Акційні товари
Каталог