+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
12 способів незвичного використання звичайної фольги

12 способів незвичного використання звичайної фольги

12.01.2018

12 способів незвичного використання звичайної фольги

Фольга – матеріал знайомий кожному ще з дитинства, адже в неї були загорнуті наші улюблені шоколадні цукерки. Сьогодні фольга часто використовується господинями при запіканні страв в духовці, тому вона завжди є під рукою. Але мало хто знає, що фольга має більш широке застосування, і не лише на кухні.

Ми зібрали 12 найкращих способів використання фольги в домашньому господарстві.

1. Імпровізована лійка

Якщо вам терміново необхідно перелити рідину чи щось пересипати в ємність з вузьким горлечком, зробіть імпровізовану лійку зі шматка фольги, згорнувши його в конус, як показано на зображенні.

 

2. Швидке прасування

Коли обмаль часу на прасування, рекомендуємо спочатку підкласти фольгу під річ, яку збираєтесь прасувати. Фольга має властивість швидко нагріватися, отже речі прасуватимуться відразу з двох сторін, що зекономить час вдвічі. Щоб не підкладати фольгу під речі щоразу, коли прасуєте, рекомендуємо простелити фольгу під чохол прасувальної дошки.

3. Точило для ножиць

Якщо затупились ножиці, а спеціального точила немає, використайте фольгу. Згорніть шматок фольги в кілька шарів і зробіть ножицями 7-10 надрізів. Так ви не тільки нагострите ножиці, але й позбавите їх від іржі.

4. Адаптер для батарейок

Якщо у пристрої сіли батарейки типу АА (пальчикові), а у вас під рукою є лише менші за розміром батарейки типу ААА (мізинчикові), використайте шматочки фольги як адаптер. Згорніть маленькі шматочки фольги у кульки необхідного діаметру і покладіть їх між батарейкою і позитивним контактом пристрою. Фольга буде служити провідником, а ваш пристрій працюватиме.

5. Антистатик для речей

Щоб зняти електростатичну напругу з речей, покладіть до пральної машинки разом з білизною пару кульок з фольги. Після прання речі не будуть електризуватися і притягувати до себе дрібне сміття, волосся та шерсть.

6. Чистка срібла

Щоб почистити срібло без зайвих зусиль, постеліть на дно ємності фольгу, додайте ½ склянки харчової соди та ½ склянки солі та залийте теплою водою на ¼ ємності. Покладіть в розчин вироби зі срібла та зачекайте 10-15 хвилин. Вийміть срібні вироби з ємності на паперовий рушник та просушіть. От і все, ваше срібло як нове.

7. Легка перестановка меблів

Щоб полегшити процес перестановки меблів, підкладіть під усі ніжки шматочки фольги. Фольга допоможе опорам краще ковзати по підлозі.

8. Підсилювач Wi-Fi сигналу

Фольга допоможе посилити слабкий сигнал Wi-Fi. Згорніть фольгу в декілька шарів, щоб вийшов прямокутник, трохи зігніть його і поставте за антеною роутера. Алюмінієва фольга буде відбивати сигнал як екран у заданому вами напрямку.

9. Антипригарне покриття для сковорідки

Щоб захистити страву і сковороду від пригорання, застеліть її шаром фольги. Так ви зможете приготувати страву навіть без олії.

10. Стилус для смартфону

Виявляється, сенсорні екрани портативних гаджетів реагують на дотик фольгою. Тому, щоб зробити саморобний стилус, достатньо обмотати фольгою звичайну ручку чи олівець. А взимку, якщо у вас немає спеціальних сенсорних рукавичок, обмотайте вказівний палець фольгою і користуйтеся смартфоном навіть в звичайних рукавичках.

11. Очищення металевих поверхонь

За допомогою фольги можна почистити будь-які хромовані поверхні від іржі. Для цього згорніть шматочок фольги в кульку, намочіть його водою і з зусиллям потріть хромовану поверхню, на якій є іржа. Аналогічним способом також можна почистити підошву праски від пригорілостей, намочивши кульку з фольги засобом для чищення.

12. Герметизація пакетів

Деякі продукти необхідно зберігати в герметично закритих пакетах, але не в усіх є спеціальний пристрій для запайки. Не біда! Запаяти целофановий пакет можна простим та доступним способом за допомогою праски та фольги. Загорніть краї пакета в фольгу, а зверху по краю акуратно пройдіться гарячою праскою. Тепер ваші продукти не зіпсуються.

Якщо вам сподобались вищеописані способи використання фольги в господарстві, рекомендуємо зробити закладку в фейсбук, натиснувши кнопку «Поділитися», щоб ви могли з легкістю знайти їх, коли вони знадобляться.

Акційні товари
Каталог