+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
15 міфів про волосся, які варто знати кожному

15 міфів про волосся, які варто знати кожному

21.07.2017

15 міфів про волосся, які варто знати кожному

З самого дитинства нас повчають, що часте миття псує волосся, а правильний догляд творить дива з зачіскою. Однак, як виявилося, більшість з цих непорушних істин не що інше, як просто міфи, довіряючи яким можна навіть погіршити ситуацію.

Саме тому ми зібрали для вас найпоширеніші міфи про догляд за волоссям і поспішаємо поділитися своїм викриттям із вами.

Міф № 1. Чим частіше стригти волосся, тим швидше воно буде рости

Волосся росте не від кінчика, а від кореня, тому підстригання ніяк не впливає на швидкість росту. Крім того, гоління наголо, всупереч поширеній думці, ніяк не впливає на густоту волосся, оскільки кількість волосяних цибулин закладено у кожної людини генетично.

Міф № 2. У натуральних блондинок волосся тонше, ніж у брюнеток

Насправді це так лише візуально. Ефект об’єму та густоти волосся у брюнеток виникає з-за більш насиченого кольору. Якщо блондинка правильно стежить за своїм волоссям, то воно у неї може бути таким же густим та об’ємним, якщо ж, звичайно, його не псувати фарбуванням та завивкою.

Міф № 3. Посічені кінчики волосся можна відновити

За допомогою спеціальних масок або масел можна лише тимчасово «закрити» січені кінчики, однак, щоб остаточно позбутися від них, час від часу все ж доведеться підстригати волосся.

Міф № 4. Чим частіше мити волосся, тим жирніше воно стає

Так само, як колір, товщина і кучерявість волосся, кількість жиру, що виділяється жировими клітинами, закладається генетично. Тому частота миття, на жаль, ніяк не позначається на швидкості забруднення волосся. Однак правильно підібраний догляд може відрегулювати роботу сальних залоз, і волосся буде бруднитися повільніше.

Міф № 5. Прохолодна вода закриває кутикулу, і волосся стає більш гладким та блискучим

Оскільки волосся складається з мертвих тканин, ні холодна, ні гаряча вода не здатна якось вплинути на стан кутикули і внаслідок на зовнішній вигляд волосся.

Міф № 6. Волосся «звикає» до шампуню

Оскільки волосся, як і нігті, складаються з мертвої тканини, ні про яке «звикання» не може бути й мови. Іншими словами, якщо Ви миєте голову одним і тим же шампунем протягом довгого часу, волосся не стане бруднитися швидше або рости повільніше - на це може впливати безліч факторів, але тільки не «звичка» волосся до тієї або іншої марки косметичного догляду.

Міф № 7. Чоловікам не підходять жіночі засоби, а жінкам - чоловічі

У більшості випадків всі жіночі та чоловічі засоби по догляду за волоссям відрізняються лише ароматом та дизайном флакону. Але і ті й інші засоби містять амінокислоти, вітаміни і корисні рослинні екстракти. Головне підібрати найбільш підхожий засіб саме для вашого типу волосся і неважливо, буде він жіночий або чоловічий.

Міф № 8. Природна сушка волосся краща за фен

Якщо у вас коротке волосся, яке може висохнути за кілька хвилин, то для його сушки використовувати фен зовсім не обов'язково. Однак довге волосся краще сушити феном, оскільки молекули води, проникаючи в структуру волосся, і буквально вимивають з них кератин, тим самим роблячи волосся ламким і сухим.

Міф № 9. Не можна розчісувати волосся відразу після миття, інакше воно стане ламким

Насправді можна і потрібно розчісувати волосся після миття. Необхідно тільки користуватися спеціальними косметичними засобами для волосся (бальзами, кондиціонери), які допоможуть розплутати волосся та з легкістю розчесати його, а також слід користуватися правильно підібраним гребінцем з якісних матеріалів.

Міф № 10. Часте розчісування оздоровлює волосся

Занадто часте розчісування рівномірно розподіляє шкірний жир по волоссю, і воно брудняться помітно швидше. Однак саме по собі розчісування на здоров'я волосся ніяк не впливає і навіть може нашкодити. Тому розчісувати волосся потрібно лише в разі необхідності.

Міф № 11. Правильний догляд зробить волосся товстішим

Товщина волосся, так само як і кількість волосяних цибулин, закладається генетично, тому догляд ніяк не може на неї вплинути. Але при правильному догляді можна візуально надати волоссю більшого об’єму.

Міф № 12. Головною причиною лупи є суха шкіра голови

Тут все як раз з точністю до навпаки. Частіше за все лупа буває у людей з жирною шкірою голови, тому при появі такої проблеми потрібно перестати використовувати масло для волосся, яке, всупереч очікуванням, тільки погіршує ситуацію.

Міф № 13. Якщо вирвати одну сиву волосину, то замість неї виростуть 2-3 сиві волосини

Оскільки кількість волосся у кожної людини не залежить від догляду за ним або від правильного харчування, на місці одної волосини не може вирости кілька. Однак виривати сиве волосся все-таки не варто, оскільки це може пошкодити фолікул або викликати вростання.

Міф № 14. З-за носіння головних уборів можна облисіти

Облисіти людина дійсно може, але тільки якщо у неї порушене живлення волосся і основні процеси життєдіяльності в організмі. Звичайно ж, якщо часто носити головні убори, то зовнішній вигляд волосся погіршиться, але за умови, що шапка буде тісною або жаркою і т.д. Однак до швидкого облисіння це не призводить. Тим більше головні убори захищають наше волосся і шкіру голови від негативного впливу морозу, вітру та ультрафіолетових променів.

Міф № 15. Тип, колір і структура волосся не змінюються

Тип шкіри голови, структура та колір волосся протягом життя може змінюватися. Часто діти народжуються чорненькими, а через кілька років світлішають і навпаки, якщо дитина народжується зі світлим волоссям, то з часом волосся стає значно темнішим. Також у жінок під час вагітності в організмі відбуваються гормональні зміни, тому тип шкіри голови може змінитися, що, приміром, може призвести до схильності волосся до жирності. Вік і харчування також впливають на тип волосся. Якщо в організмі не вистачає вітамінів, то волосся може потьмяніти та стати більш сухим і ламким.

Здоров’я та краси вам та вашому волоссю!

Акційні товари
Каталог