+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
5 секретів ідеального прання, щоб ваші речі виглядали бездоганно

5 секретів ідеального прання, щоб ваші речі виглядали бездоганно

28.07.2017

5 секретів ідеального прання, щоб ваші речі виглядали бездоганно

1. Завантаження пральної машини

Щоб ваші речі відпирались від забруднень належним чином, не перевантажуйте пральну машину білизною. Оптимальним варіантом завантаження пральної машини є 80%. Також звертайте увагу на рекомендовані об’єми завантаження білизни, вказані в документації виробником пральної машини. Коли в барабані занадто мало речей, вони швидше стануть непридатними для використання через механічні впливи. Тож, як перевантаження, так і недостатнє завантаження машини, мають негативний вплив і на речі, і на саму техніку, що скорочує їх терміни експлуатації.

Завантаження пральної машини

2. Засоби для прання

Для ефективного прання білизни важливо правильно підібрати пральні засоби. Насамперед зверніть увагу для якого типу тканин призначений пральний засіб, для якого типу прання - ручного або автоматичного, ступінь забруднення білизни, дозування засобу і т.д. Зазвичай вся ця інформація вказана на упаковці. Іноді обійтись одним пральним засобом буває важко, тому в арсеналі крім порошку потрібно мати додаткові засоби - кондиціонери, засоби для виведення плям, відбілювачі та інші.

Замість кондиціонера, який накопичується в тканині і з часом робить білизну жорсткою, можете використовувати білий оцет. Додайте 100 мл при полосканні, щоб зробити білизну м'якою і уникнути білих слідів від порошку.

Якщо плануєте при пранні одночасно використовувати декілька засобів, почитайте інформацію чи вони сумісні.

Засоби для прання

3. Секрети боротьби з плямами

  • Свіжі масні плями від олії посипте замінником цукру або крохмалем, а потім просто виперіть річ.
  • Залишки томатного соку і соусу допоможе видалити WD-40. Нанесіть препарат на пляму і залиште приблизно на 5-10 хвилин, а потім виперіть річ у холодній воді.
  • Ви позбудетесь плям від кави та вина, якщо на годину замочите білизну у воді з сіллю (1 столова ложка на 1 літр води), а потім випрате.
  • Застарілі плями від червоного вина відмінно допоможе вивести 6% розчин перекису водню. Обережно нанесіть розчин на пляму ватним спонжем і зачекайте 5-10 хвилин, потім виперіть річ.
  • Щоб відіпрати жовті плями від поту з білих речей, використайте попереднє прання з будь-яким пральним засобом при температурі 40 °С, а потім запустіть цикл прання з відбілювачем.
  • Прибрати жовтизну з білих речей і позбавити їх від неприємного запаху допоможе харчова сода. Додайте половину мірної склянки соди до прального порошку або господарського мила і виперіть річ в гарячій воді.

Секрети боротьби з плямами

4. Ідеальний температурний режим

Підходьте до прання кожної речі індивідуально, особливо звертайте увагу на бірки, де вказані рекомендовані режими і температури води. Найоптимальнішою для прання вважається температура від 40 до 60 градусів. Саме такий температурний режим найкраще підходить для одночасного видалення забруднень і дезінфекції білизни. Прання в холодній воді не дозволяє знищити бактерії та пилових кліщів на постільній білизні та рушниках, а гаряча вода шкодить тканинам.

Ідеальний температурний режим

5. Правильне сушіння білизни

Експерти рекомендують по можливості сушити білизну на відкритому повітрі під сонячними променями. Але будьте обережні, під палючим літнім сонцем кольорова білизна може вигоряти. В такому випадку скористайтеся спеціальною сушаркою для білизни, яку ви зможете розмістити в тіні на дворі або в приміщені. Якщо ситуація змушує використовувати сушильну машину, покладіть до барабану тенісний м'яч, так ваші рушнички будуть пухнастими та приємними на дотик.

Правильне сушіння білизни

Акційні товари
Каталог