+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
5 вагомих причин додати насіння чіа в раціон

5 вагомих причин додати насіння чіа в раціон

06.10.2017

5 вагомих причин додати насіння чіа в раціон

Насіння чіа має практично цілющі властивості, воно вважається одним з найбільш корисних і найбільш поживних продуктів на планеті. Чіа наповнене живильними елементами, які грають дуже важливу роль у підтримці здоров’я нашого тіла та мозку. Ось чому можна сміливо сказати, що чіа - це дорогоцінна спадщина цивілізації стародавніх індійців Південної Америки.

Сьогодні ж, прихильники здорового способу життя досить широко застосовують насіння чіа як в складі різноманітних страв, так і в якості лікарських засобів. 

5 науково перевірених властивостей насіння чіа: 

1. Висока засвоюваність

На відміну від лляного насіння, чіа легко засвоюється. Саме тому організм людини без будь-яких труднощів отримує максимальну кількість поживних речовин з насіння. Варто зазначити, що насіння чіа містить дуже багатий комплекс цінних мікроелементів, які безпосередню приймають участь в синтезі ферментів і гормонів, в свою чергу це позитивно впливає на роботу ендокринної системи. Завдяки багатому вітамінному складу, насіння позитивно впливає на роботу серця та нормалізує процес обміну речовин, а за умови регулярного вживання чіа, значно поліпшується діяльність травної системи.

2. Натуральний аналог антибіотиків

Насіння чіа є природним аналогом антибіотиків, який сприяє м'якому і ефективному зміцненню імунітету. Чіа є чудовим засобом профілактики проти різноманітних простудних захворювань, його застосовують при онкологічних захворюваннях, воно має позитивний вплив на стан флори травної системи, а також сприяє швидкому загоєнню ран. Ще одним з достоїнств насіння чіа є те, що воно не має руйнівного впливу на печінку.

3. Високий вміст корисних речовин

Чи знаєте ви, що в насінні чіа міститься більше жирних кислот омега-6 і омега-3, ніж у лососі? Воно також містить багато вітамінів, мінералів, клітковини та білка, що сприяє інтенсивному і безпечному зниженню показників холестерину, при цьому спостерігається ефективна профілактика не тільки атеросклерозу, але й різноманітним хворобам серцево-судинної та нервової систем. Іноді насіння чіа використовують при лікуванні депресії, епілепсії, множинного склерозу і хвороби Альцгеймера.

4. Тривке відчуття ситості

Лише 2 ложечки насіння чіа здатні на тривалий час подарувати відчуття насиченості, воно сприяє зниженню апетиту, оскільки має дуже низький глікемічний індекс. Також чіа сприяє більш прискореному процесу обміну речовин, і в першу чергу це стосується саме жирового обміну. Такі властивості насіння є великим благом для людей, які хочуть скинути зайву вагу. До речі, на сьогоднішній день навіть існує кілька ефективних дієт, які включають вживання насіння чіа.

5. Тривалий термін зберігання

Насіння чіа має довший термін зберігання, ніж лляне насіння та більшість подібних сортів насіння. Також воно рідше псується, що є хорошим бонусом. 

Як вживати насіння Чіа?

Насіння чіа можна споживати як в сирому вигляді, так і додавати в страви у вигляді борошна чи олії. Чіа має приємний м'який горіховий смак, який добре поєднується майже з будь-якою стравою.

Насіння чіа можна додавати в зелені коктейлі, які дуже корисні для здоров'я, а також в різноманітні соуси, йогурти, смузі, страви з рисом, дитячі суміші, страви з зернових і овочів, а також в якості додаткової приправи для різноманітних десертів та випічки.

Ось вам кілька смачних рецептів:

Чіа-пудинг з полуницею

Інгредієнти:

  • насіння чіа 5 ст. л.
  • рослинне молоко 1стакан
  • полуниця 1 жменька
  • банан 1 шт.
  • м'ята для прикраси
  • кориця та солодкий сироп (агави/кленовий/фініковий) - за бажанням

Приготування:

В глибокій мисці залийте насіння чіа рослинним молоком (в пропорції 5 столових ложок насіння на 1 стакан молока), постійно помішуючи суміш ложкою поки не утвориться однорідна маса, приблизно 5-10 хвилин. Потім поставте отриману суміш в холодильник на 6 годин, а краще на ніч. Коли насіння настоїться, розімніть банан в пюре (за бажанням, можете додати трохи кориці та сиропу) і подрібніть полуницю на крупні шматочки. Формувати десерт слід перед самою подачею в невеликій глибокій скляній ємності, попередньо двічі виклавши все шарами: бананове пюре, суміш чіа, полуниця. Прикрасьте пудинг шматочками полуниці, банану та листочками м’яти. Насолоджуйтесь!   

Чіа-джем

Інгредієнти:

  • насіння чіа 2 ст. л.
  • сезонні ягоди 1 стакан

Приготування:

Збийте ягоди блендером до консистенції пюре. Додайте до отриманого ягідного пюре 2 столові ложки чіа та ретельно перемішайте. Поставте отриману суміш в холодильник на 6 годин або на ніч, а коли суміш настоїться ви отримаєте найсмачніший та найкорисніший чіа-джем.

Намажте джем на скибочку цільнозернового хліба та отримуйте свою дозу насолоди та користі. Смачного!

Щоб придбати корисне насіння чіа, не ходіть далеко, купуйте його прямо тут!

Акційні товари
Каталог