+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
6 корисних продуктів, які не можна їсти занадто часто

6 корисних продуктів, які не можна їсти занадто часто

23.03.2018

6 корисних продуктів, які не можна їсти занадто часто

Адепти здорового способу життя з легкістю відмовляються від десерту на користь зайвої порції пісного м'яса або риби, вважаючи, що вони роблять правильний вибір. При цьому мало хто знає, що надлишок їжі, яку ми звикли вважати корисною, може приносити організму навіть більше шкоди, ніж ті ж солодощі.

Ми розповімо про поживні та збалансовані продукти, які не можна їсти занадто часто.

1. Копчений лосось

Хороша новина для любителів червоної риби - свіжий лосось можна їсти в необмежених кількостях. А ось порції копченого лосося в раціоні краще обмежувати. Річ в тому, що копчена риба містить в складі поліциклічні ароматичні вуглеводні - сильний канцероген, який може стати причиною розвитку раку.

2. Комбуча

Не секрет, що комбуча або чайний гриб - дуже корисний напій з великою кількістю пробіотиків в складі. Однак не варто забувати, що ще він містить глюкуронову кислоту, надлишок якої може викликати сильну печію.

3. Тунець

Тунець - це джерело заліза, цинку і магнію, до того ж, він містить велику кількість білка. Але в цій рибі також присутня досить висока концентрація ртуті, тому тунець не варто їсти занадто часто. Ртутне отруєння може призвести до проблем із зором і м'язової слабкості.

4. Кокосова олія

Кокосова олія (масло) має масу переваг і широку сферу застосування, однак споживати її слід з обережністю. Річ у тому, що коксова олія - це насичені жири, в яких містяться тригліцериди, здатні знижувати рівень загального холестерину. Це тягне за собою ряд психофізіологічних змін, небезпечних для здоров'я людини, включаючи недолік вироблення деяких гормонів і авітаміноз.

5. Готовий суп

На перший погляд, суп в банці або в пакеті є непоганим варіантом обіду, коли не хочеться витрачати багато часу на приготування і миття посуду. У ньому присутня достатня кількість овочів, він поживний і містить мало калорій. При всіх цих перевагах готовий суп має один великий недолік: в ньому дуже багато солі. Чашка супу може містити 1500 мг натрію, при тому, що добова норма для дорослої людини складає близько 2000 мг.

6. М'ясо на грилі

Незважаючи на низьку калорійність і високий вміст білка, м'ясо на грилі в великих кількостях здатне зашкодити організму. Коли ви готуєте м'ясо при високих температурах, то в ньому створюються речовини під назвою гетероциклічні аміни. Високі температури, які використовуються при смаженні, грилі та барбекю, створюють величезну кількість небезпечних сполук, які можуть стати причиною розвитку ракових клітин. Запікання в духовці виробляє менше гетероциклічних амінів, а тушкування, варіння й обробка в мікрохвильовій печі практично безпечні для людини.

Щоб здоровий спосіб життя приносив вам не лише користь, а й задоволення, ваш раціон має бути різноманітним, збалансованим і в розумній кількості. Лише так ви матимете змогу насолоджуватись улюбленими стравами та забезпечите організм всіма необхідними йому речовинами без небажаних наслідків для здоров’я.

Акційні товари
Каталог