+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
6 кухонних інструментів, необхідних для приготування м'яса

6 кухонних інструментів, необхідних для приготування м'яса

01.02.2019

6 кухонних інструментів, необхідних для приготування м'яса

Досвідчені кулінари загострюють свою увагу на виборі м'ясних продуктів для приготування страв. З одного боку вони мають рацію, адже в разі приготування, наприклад, стейка порода бичків, спосіб їх відгодівлі та витримка м'яса грають важливу роль. Але не менше значення в цьому питанні відводиться і самому етапу приготування, який не обходиться без використання спеціальних кухонних інструментів.
У цьому списку ми зібрали 6 корисних інструментів для кухні, без яких, на думку іменитих шефів, не вдасться приготувати по-справжньому смачне і соковите м'ясо.

1. Дерев'яна дошка

Здавалося б, яку роль в приготування м'яса може грати дерев'яна дошка? Вона потрібна тільки для нарізання м'яса. Насправді вагомість цього кухонного інструменту просто недооцінюється. Річ у тім, що обробні дошки, які виготовляються з дуба, бамбука й акації, цінуються кулінарами за високі показники міцності та стійкості до навантажень. На відміну від пластикових дощок вони не вбирають запахи і в процесі нарізки м'яса не туплять ножі.
Дерев'яні дошки за рахунок власної ваги не ковзають по поверхні в процесі обробки м'яса. А залишки продукту з її поверхні легко змиваються проточною водою за допомогою звичайних мийних засобів.

2. Кулінарний термометр

Ті, хто не одноразово має справу з приготуванням м'ясних страв, давним-давно знають, що найголовніше в процесі приготування - правильне дотримання температурного режиму. Зробити це без спеціального інструменту точно не вийде. Ніякі кулінарні хитрощі на кшталт визначення прожарювання долонею не допоможуть з точністю визначити момент готовності м'яса.

Щоб старання не були марними, потрібно обов'язково запастися таким корисним кухонним інструментом. І кулінарний термометр в цьому питанні найвірніше рішення. Вставлений в саму товсту частину м'яса прилад з точністю показує внутрішню температуру. Таким чином на всіх етапах приготування страви ви будете точно знати, коли м'ясо досягло необхідного вам ступеня прожарювання і в який момент його потрібно знімати з вогню.

3. Розм'якшувач для м'яса

Скільки різних хитрощів придумується для того, щоб м'ясо набуло відмінного смаку і ніжної текстури. Але досвідчені кулінари знають, що домогтися бажаного результату можна за допомогою одного нехитрого кухонного гаджета - тендерайзера. Це найпростіший пристрій, який без будь-якої хімії та маринадів здатний одночасно поліпшити смак м'яса і надати йому необхідну м'якість. Особливо незамінний такий інструмент для приготування твердих сортів м'яса. Тендерайзери на відміну від молотків не порушують структуру м'яса і не змінюють його зовнішній вигляд. Завдяки гострим лезам інструмента відбувається розрив гострих тканин м'яса, внаслідок чого воно і стає більш ніжним.

Крім того, створені тендерайзером прорізи в м'ясі сприяють швидшому проникненню маринаду. Та й сам час приготування в результаті такої обробки помітно скорочується. 

4. Обвалочний ніж

Більшість з нас звикли обробляти куплений шматок м'яса звичайним кухонним ножем. Звичайно, правильно обраний і якісний ніж може стати універсальним інструментом, але тільки не в процесі роботи з м'ясом. Річ у тому, що для відділення м'якоті від кістки найбільше підходить ніж для обвалки. Від звичних кухонних ножів такий інструмент відрізняється, перш за все, формою леза. Воно у нього більш тонке і довге, а також трохи звужене до кінця. Через таку незвичайну геометрію клинка відокремити м'ясо від кісток, сухожиль і жиру вдається набагато легше і швидше. 

5. Точило для ножів

При роботі з м'ясними продуктами дуже важливо мати не тільки високоякісний ніж правильної форми, але й обов'язково гострий. Багато відомих кухарів давно освоїли цю прописну істину і на своєму особистому досвіді переконалися в тому, що робота з тупим інструментом забирає багато сил. На додачу до всього ножу з тупими лезами набагато легше зіскочити та пошкодити руку кухаря.
Щоб подібні неприємності з вами не трапилися, заздалегідь потурбуйтеся про те, щоб на вашій кухні були мусат і точильний камінь. 

6. Чавунна пательня

Звичайно, найкращим способом приготування м'яса по праву можна вважати приготування його на грилі. Але що робити, якщо його немає? Або часу на приготування м'яса не так вже й багато? У цьому випадку на кухні обов'язково повинен бути чавунний посуд, який відмінно проводить тепло і рівномірно нагрівається. Чавунні сковороди чудово витримують високі температури, що для приготування стейків з м'яса вважається найголовнішою умовою. У них м'ясо готується рівномірно по всій товщині, тому неприємностей на зразок пригорання нижньої частини м'яса можна не боятися.

Акційні товари
Каталог