+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
7 головних фуд-трендів 2019 року

7 головних фуд-трендів 2019 року

07.06.2019

7 головних фуд-трендів 2019 року

2018-й був роком, коли чайний гриб став новим сидром, а американська кухня - від Мексики до Бразилії - потіснила інші в битві за популярність. Знамениті кухарі освоїли мікросезонне меню, змінюючи інгредієнти кожні кілька тижнів, а слово locavore стало звичним для гурманів, оскільки місцеві продукти як і раніше в центрі уваги.

Отже, що ж ми будемо їсти в 2019-му?

1. Тихоокеанська кухня

Великий простір, що охоплює країни Азії та Океанії до Гавайських островів і західного узбережжя Америки, - модний регіон для кулінарного натхнення. Готуйтеся насолоджуватися чудовою солянкою з компонентів справжнісінької мультинаціональної кухні, вгадуючи французькі нотки в гавайському соусі або суміш в'єтнамських і тайських приправ в густому рибному супі. Присмачуйте страви сушеними креветками, пастою з каракатиці та не скупіться на лемонграс, шафран, кардамон і корицю. На десерт - фруктові коктейлі, де виступають соло гуава, пітаї та маракуйя. Замість цукру - архат (він же луо хан гуо або монк-фрут). У ресторанах замовляйте смажену рибу в горіхово-кокосовому соусі, лонганісу (солодку філіппінську ковбасу), кесадилью з грибами шиїтаке і тако з ягняти та чатні з ананаса.

2. Готовність до пеганства

Популярність палео-веганскої дієти, яку називають пеганством або пеганізмом, зростає як на дріжджах. Що ж це таке? Система харчування, орієнтована на натуральні, цільні продукти - багато свіжих фруктів і овочів, корисні білки та жири, відмова від інгредієнтів тваринного походження і нічого обробленого і рафінованого. Палео-база виключає також зернові та бобові - філософія в тому, що нашим тілам потрібні продукти з раціону предків епохи палеоліту, коли ті ще не додумалися до сільського господарства.

3. Наголос на "стан"

Кухні країн із закінченням на "стан" - Афганістан, Узбекистан, Таджикистан, Казахстан - завоюють світ в цьому році, стверджує авторитетна консультативна група ресторанів Baum & Whiteman. Східна екзотика для любителів подорожей нарешті потрапила в мейнстрім - звикайте до наваристих пловів, кебабів, мантів, коржиків, ароматів естрагону, коріандру, кропу, часнику, м'яти, зеленої цибулі та петрушки.

4. Тахіні й хумус

Кунжутна паста - не новина для Близького Сходу, і ось інший світ нарешті визнав, наскільки вона хороша. Гурмани називають тахіні "новим мигдалевим маслом" і сходять по ньому з розуму, використовуючи як традиційний "дип" для вмочування шматочків чого завгодно, намазуючи на вівсяний хліб і навіть додаючи в десерти. Хумус тепер теж використовується в солодощах (пробували шоколадний?): какао, арахісове масло, тісто для печива - все це запросто змішується з закускою з нуту. Морозиво з хумусу або тахіні - ще один десертний тренд.

5. Закуски з водоростей

Дарунки океану вступили в конкуренцію з коренеплодами - чіпси з картоплі й тапіоки вже не актуальні. Верх беруть водорості та інші підводні мешканці, а Whole Foods Market пророкують появу морських інгредієнтів в незліченній кількості продуктів. Особлива увага приділяється ламінарії, з якої роблять салати, чіпси, супи, локшину і навіть масло. Звичайно, такі речі, як локшина з морської капусти, зустрічаються не в кожному продуктовому магазині, але вугільно-сірий комбу, вакаме і норі можна часто побачити на прилавках. Якщо бажаєте скуштувати наймодніші делікатеси, шукайте kelp jerky, багату протеїнами закуску з коричневих водоростей з різними добавками, штучного тунця або смажену шкіру лосося, яка страшенно популярна в Азії.

6. Десерти а-ля натюрель

Багато хто прагне уникати цукру і штучних підсолоджувачів, але при цьому не хочуть відмовлятися від ласощів. Просочені корицею груші, мус з авокадо і какао, тістечка з капустою - лише кілька прикладів того, чим сьогодні можуть завершитися пошуки корисних десертів. Ми вже згадали про морозиво з хумусу, а як щодо сорбета з авокадо або замороженої кокосової води?

7. Насіння замість горіхів

Посуньтесь, горіхові пасти. У наш час ті, хто в темі, замінюють мигдаль і кеш’ю насінням соняшника, гарбуза і кавуна для перекусів, дипів і спредів. Насіння мають схожий з горіхами жировий профіль, але при цьому куди менш алергенні. Якщо ви зважилися на перехід з горіхових жирів, переконайтеся, що продовжуєте дотримуватися натуральних версій без додавання цукру.

Акційні товари
Каталог