+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
7 секретів приготування ідеальної пасти

7 секретів приготування ідеальної пасти

15.02.2019

7 секретів приготування ідеальної пасти

Так уже склалося, що в приготуванні пасти найбільшого успіху досягли італійці. Вони з трепетом відносяться до цієї страви та мають свої традиції в її приготуванні. Виконана за всіма правилами італійської кухні, паста виходить настільки смачною, що відірватися від неї просто неможливо.

Ці 7 кулінарних порад обов'язково допоможуть вам досягти ідеальних результатів в приготуванні пасти. 

1. Регулюйте кількість солі на свій розсуд

Останнім часом все більше затятих прихильників здорового харчування радять відмовлятися від солі при приготуванні їжі. З одного боку, багато аргументів щодо її шкоди правдиві, але з точки зору кулінарії відмова від цього інгредієнта нічого доброго не принесе готовій страві. Якщо не солити воду під час приготування макаронів і пасти, то вони однозначно програють в плані своїх смакових якостей.

Тому, щоб ваші страви виходили смачними й апетитними, додавайте при закипанні води ту кількість солі, яку вважаєте за потрібне. Повірте, це не принесе ніякої шкоди організму. А ось що стосується смаку, так в цьому плані ви точно виграєте. 

2. Заморожуйте свіжу пасту

Багато кухарів, що спеціалізуються на приготуванні пасти, радять її заморожувати перед приготуванням. Звучить трохи по-блюзнірськи? Не поспішайте з висновками. Ця нехитра маніпуляція допомагає тільки поліпшити смакові якості свіжої пасти. Річ у тім, що заморожена паста при зануренні в киплячу воду поглинає менше рідини на відміну від свіжої пасти.

Крім того, заморожування продукту допомагає йому краще тримати свою форму. В результаті готова страва матиме правильну структуру, точно не вийде в'ялою і розвареною. 

3. Готуйте пасту аль денте і змішуйте з соусом

Приготування ідеальної пасти повинно складатися з виконання двох ключових етапів. Якщо ви прагнете до того, щоб ваша страва була максимально смачною, то їх потрібно жорстко дотримуватися. Перший етап полягає в недоварінні пасти. Ця кулінарна хитрість допомагає зберегти щільну і пружну структуру у продукту. А що стосується другого етапу, то він полягає в тому, щоб в кінці приготування пасту об'єднати з соусом. Основним завданням другого етапу є саме надання виразного смаку страви. 

4. Експериментуйте з інгредієнтами для соусу

Мало хто знає, але для приготування соусу до пасти можна використовувати всього два інгредієнти. Наприклад, при змішуванні гарячої води, в якій варилася паста, з грецьким йогуртом можна отримати ідеальний соус, який прекрасно підкреслить смак страви. Для цього просто змішайте в ємності два інгредієнти в співвідношенні йогурту до води 1:2 і додайте отриману суміш до пасти.

За бажанням можна спробувати збалансувати смак за допомогою карамелізованої цибулі або сиру. Ви здивуєтеся, але звична страва стане куди оригінальніше за своїм смаком. 

5. Додайте в тісто горіхову пасту

Більшості ця кулінарна порада здаватиметься занадто оригінальною. Але виявляється, що використання горіхової пасти при приготуванні тіста для пасти насичує його смак особливою глибиною. Особливо це помітно в тому випадку, якщо також використовувати всілякі соуси та зелень. Деякі шеф-кухарі навіть експериментують з додаванням, наприклад, фісташкової пасти в тісто. Завдяки введенню такого інгредієнта смак вже знайомої страви розкривається з несподіваного боку. А хіба не до цього повинні прагнути кулінари? 

6. Обсмажуйте чорний перець перед додаванням в соус

Для тих, хто дуже любить приправляти пасту чорним перцем, цей секрет буде вельми доречним. Так ось: якщо ви вирішили просто приправити пасту цієї спецією, то знайте, з її допомогою вам точно не вдасться наблизитися до аромату класичного соусу для пасти. Замість того, щоб посипати пасту зверху чорним перцем, відправте його в ступку і гарненько розітріть товкачем. Потім киньте подрібнений перець на сковороду з оливковою олією і трохи обсмажте.

Тільки після цього додайте перець в приготований соус. Повірте, завдяки такому кулінарному рішенню соус до пасти стане куди яскравішим і більш насиченим на свій смак, та й набагато ароматнішим. 

7. Експериментуйте з кольорами пасти

Якщо хтось досі перебуває в невіданні, то пасту можна готувати не тільки в стандартному білому кольорі, але і в чорному, зеленому і навіть червоному. Особливо люблять такі експерименти діти. Та й багато дорослих в захваті від такої ідеї. Фарбувати тісто для пасти можна натуральними барвниками. Наприклад, можна додати замість рідини томатну пасту і буряковий сік. Завдяки такій простій заміні в результаті вийде паста яскраво-червоного кольору.

Бажаєте отримати зелену варіацію пасти - додайте замість води сік шпинату, жовту - куркуму або карі, чорну - чорнило каракатиці. А якщо хочете, щоб у приготовленої пасти були ще і яскраві цяточки, додайте в пасту спеції й трави. 

Також пам’ятайте, що вигляд і смак готової пасти в першу чергу залежатиме від того наскільки добре ви орієнтуєтесь в асортименті та вмієте правильно вибирати макаронні вироби. Саме цю тему ми розкрили в статті "Така різна паста".

Акційні товари
Каталог