+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
7 варіантів паски до свята

7 варіантів паски до свята

26.04.2019

7 варіантів паски до свята

До приходу найбільшого сімейного і світлого свята Великодня залишилось всього два дні. Цього року відзначають його 28 квітня, а значить, саме час визначитися з рецептом головного святкового частування. Ми підготували добірку рецептів пасок від класичних до оригінальних шоколадних і навіть тайських. 

ВЕЛИКОДНЯ ПАСКА №1

Складові:

  • Борошно - 250 г
  • Цукровий пісок - 100 г
  • Молоко - 100 мл
  • Сухі дріжджі - 5 г
  • Маргарин - 100
  • Яйце - 1 шт
  • Жовток - 1 шт
  • Родзинки - 25 г
  • Цукати - 150 г
  • Ванільний цукор - 1 ч. л.

Для глазурі:

  • Білок - 1 шт
  • Цукрова пудра - 150 г
  • Лимонний сік - 1 ч. л.

Приготування:

Опара: розчиніть дріжджі в теплому молоці, додайте дрібку цукру, 2 ст. ложки борошна. Поставте в тепле місце на 30 хвилин (опара буде готовою, коли дріжджі піднімуться й опадуть).

Борошно, яйце, жовток, цукор, що залишився, ванільний цукор і опару замісіть разом - для тіста. Додайте розм'якшений маргарин і вимісіть тісто до еластичного стану. Після вимішування знову поставте тісто в тепле місце - підходити. Коли тісто підійметься додайте в нього родзинки й цукати.

Кожну форму для пасок наповніть тістом на 1/4 і залиште в теплому місці. Як тільки тісто збільшиться в об'ємі та підійметься до верху форми, поставте в попередньо розігріту до 180 °C духовку і випікайте протягом 40 хвилин. Після повного вистигання готові паски дістаньте з форми.

Глазур: збийте білок з 1 чайною ложкою лимонного соку, невеличкими порціями додайте цукрову пудру.
Нанесіть глазур на паску, прикрасьте цукатами. 

ВЕЛИКОДНЯ ПАСКА №2

Складові:

  • Яйце - 3 шт
  • Цукор - 100 г
  • Борошно - 300 г
  • Молоко - 150 мл
  • Дріжджі - 15 г
  • Ваніль кристалічна - 3 г
  • Цукати - 100 г
  • Родзинки темні - 100 г
  • Сіль - 3 г
  • Вершкове масло - 100 г

Приготування:

Змішайте борошно 2/3, ваніль, ¾ цукру, сіль, родзинки й цукати.

Для приготування опари в теплому молоці розчиніть дріжджі, додайте решту цукру і борошна. Поставте в тепле місце для підняття.

З'єднайте опару з замішаним борошном та додайте вершкове масло (попередньо розігріте до м'якого стану). Ретельно перемішайте. Форму для випікання слід підготувати, виславши дно пергаментом і добре змастивши всю внутрішню частину маслом.

Рівень тіста в формі повинен бути трохи вище 1/3 або трохи нижче половини. Укладене в форму тісто поставте в тепле затишне місце й дайте йому добре піднятися в формі.

Розігрійте духовку до температури 175 °C. Помістіть форму в духовку приблизно на 1 годину. Випікайте паску до готовності. 

ВЕЛИКОДНЯ ПАСКА №3

Складові:

  • Сіль - 2 г
  • Дріжджі - 18 г
  • Вода - 100 г
  • Борошно - 520 г
  • Вершки 33% - 350 г
  • Масло вершкове - 75 г
  • Цукровий пісок - 150 г
  • Апельсинова цедра - 10 г
  • Ванілін - 1 г
  • Фундук (різаний) - 100 г

Прикраса на 1 паску:

  • Білкова помадка - 20 г
  • Гілочки лаванди (або чайна троянда)

Приготування:

Цукровий пісок, сіль, дріжджі розведіть в 100 г води та дайте підійти. Потім з'єднайте всі інші інгредієнти та вимісіть масу протягом 4-5 хвилин.

Розкладіть по формах і дайте підійти. Випікайте при температурі 160 °C протягом 40 хвилин. Готовність перевірте шпажкою. Готовим паскам дозвольте охолонути, потім помістіть під плівку.

Помадка: збийте в міксері 1 чайну ложку лимонного соку або 10 крапель розведеної лимонної кислоти. Продовжуючи збивати вже виделкою, введіть цукрову пудру, поки не вийде густа маса. Використовувати глазур для паски необхідно відразу після її приготування.

Прикрасьте паску помадкою і гілочками лаванди (або чайної троянди). 

ВЕЛИКОДНЯ ПАСКА №4

Складові:

  • Борошно - 500 г
  • Коньяк - 100 мл
  • Яйце - 2 шт
  • Цукати - 200 г
  • Цукор - 200 г
  • Дріжджі - 10 г
  • Горіхи асорті - 100 г
  • Вершкове масло - 200 г

Помадка:

  • Білок - 50 г
  • Цукрова пудра - 50 г

Приготування:

Борошно просійте, змішайте з дріжджами. Яйця збийте з цукром, влийте розтоплене масло, коньяк. Додайте мелені горіхи й цукати. Добре вимісіть. Перекладіть у форми для випічки й дайте настоятися 1,5 години.

Поставте в розігріту до 150 °C духовку. Випікайте протягом 1 години.

Окремо збийте білок і цукрову пудру. Прикрасьте готові паски масою. 

ПАСКА КЛАСИЧНА №5

Складові:

  • Вершки - 200 г
  • Борошно пшеничне - 300 г
  • Дріжджі - 5 г
  • Цукор - 200 г
  • Сіль - 4 г
  • Яйця - 2 шт

Для глазурі:

  • Білок - 50 г
  • Цукор - 100 г
  • Лимонний сік - 2 г

Приготування:

Всі компоненти змішайте разом і замісіть тісто.

Поставте в тепле місце на годину. Потім розкладіть тісто по формах для пасок і запікайте протягом 15 хвилин на пару або в пароварці.

Прикрасьте глазур'ю (з'єднайте інгредієнти та збийте в міксері). 

ПАСКА ПО-ТАЙСКИ МАНГО-МАРАКУЙЯ №6

Складові:

  • Яйце - 2 шт
  • Молоко згущене - 170 г
  • Масло вершкове - 50 г
  • Рослинна олія - ​​50 г
  • Борошно - 50 г
  • Борошно мигдальне - 30 г
  • Розпушувач - 5 г
  • Пюре манго - 40 г
  • Пюре маракуйї - 40 г

Приготування:

Яйце збийте зі згущеним молоком до пишної маси. Масло вершкове розтопіть, з'єднайте з рослинною олією. Борошно пшеничне просійте разом з мигдальним борошном і розпушувачем. Потім додайте борошно в масу з яєць і згущеного молока. Потім додайте масло. Потім пюре манго і маракуйї. Випікайте отримане тісто порціями по 80 г при температурі 160 °C 20 хвилин.

Прикрасьте паски збитими вершками і яйцями зробленими з марципана. 

ПАСКА ШОКОЛАДНА №7

Складові:

  • Молоко - 120 мл
  • Дріжджі свіжі - 50 г
  • Цукор - 200 г
  • Борошно пшеничне - 1 кг
  • Покращувач хлібопекарський - 20 г
  • Яйце - 10 шт
  • Олія - ​​200 г
  • Масло вершкове - 300 г
  • Цедра 2-х лимонів
  • Екстракт ванілі або ванільний цукор - 10 г
  • Сіль - 2 г
  • Родзинки - 120 г
  • Цукати - 150 г
  • Горіх волоський - 100 г
  • Ром або коньяк - 100 г

Ганаш з молочного шоколаду:

  • Шоколад молочний - 500 г
  • Вершки 33% - 350 мл
  • Желатин (листовий) - 10 шт

Приготування:

Підігрійте молоко до 40 градусів, розчиніть в ньому дріжджі, додайте дрібку борошна і цукру. Цукати та родзинки залийте алкоголем, залиште на півгодини.

Злегка обсмажте горіхи в духовці при 170 °C, остудіть. Коли дріжджі в молоці набухнуть, викладіть масу в чашу міксера, підготуйте насадку для замішування тіста, додайте борошно, поліпшувач, яйце, цедру, ваніль, рослинну олію.

Включіть міксер на повільну швидкість, помішуйте 5 хвилин до однорідної консистенції тіста.

Збільште швидкість на міксері, поступово частинами введіть вершкове масло кімнатної температури.

Помішуйте приблизно 15-17 хвилин, періодично зупиняючи міксер, збираючи тісто зі стінок скребком. Тісто має відлипати від стінок чаші міксера, зібравшись в кулю на насадці. Доведіть тісто до еластичної консистенції.

Додайте цукати родзинки та горіхи, помішуйте протягом хвилини.

Накрийте тісто рушником, поставте в тепле місце. Тісто має збільшитися в розмірі в три рази.

Викладіть тісто в підготовлені для пасок форми, знову приберіть в тепле місце для вистоювання. Випікайте при температурі 175-180 °C приблизно 45 хвилин. Готові паски прикрасьте цукровою пудрою або цукровою помадкою.

Для ганаша замочіть желатин в крижаній воді, шоколад розтопіть в чаші на водяній бані, вершки доведіть до кипіння, остудіть до 60 градусів. Відіжміть желатин і розчиніть у вершках, з'єднайте з розтопленим шоколадом за допомогою вінчика, остудіть протягом 2 годин в холодильнику. Збийте ганаш міксером в гладку масу.

З готової паски виріжте форму у вигляді гнізда, за допомогою кондитерського мішка з насадкою прикрасьте паску дрібними штрихами ганаша візерунком у вигляді "гілочок", намагаючись, щоб паска виглядала подібно пташиному гнізду, дайте застигнути.

При подачі в поглиблення викладіть шоколадні цукерки у вигляді шоколадних яєць.

Акційні товари
Каталог