+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
8 можливостей кухонного сита, про які ви не знали

8 можливостей кухонного сита, про які ви не знали

25.01.2019

8 можливостей кухонного сита, про які ви не знали

У наборі посуду кожної господині обов'язково знайдеться металеве сито. Але коли мова заходить про сферу застосування сита, більшість з них обмежуються проціджуванням за допомогою нього чаю. Тим часом сито є дуже корисним і багатофункціональним посудом. Завдяки йому можна створювати смачні та красиві страви, та й взагалі сито можна і потрібно використовувати в різних ситуаціях.

Ділимося з вами 8 дивовижними можливостями сита, які допоможуть по-новому поглянути на цей, здавалося б, зовсім простий кухонний інвентар. 

1. Готувати овочі на пару

Кухонне сито може стати найкращим інструментом для приготування на пару невеликої порції овочів. Все, що для цього потрібно: взяти невелике сито і такий же казанок. За допомогою такої нехитрої маніпуляції овочі готуються набагато швидше, а виходять нітрохи не гірше, ніж в пароварці. Єдине, що потрібно враховувати при приготуванні таким способом - це відстань від овочів до води: вона повинна бути не більше 2 см. А готувати на пару за допомогою сита овочі на сильному пару потрібно не більше п'яти хвилин. Так вони виходять смачними, соковитими та пружними. 

2. Місити тісто

Досвідчені пекарі давним-давно розгадали секрет отримання м'якого, повітряного і рівномірно пропеченого тіста. Виявляється, що величезний вплив на кінцевий результат має ретельно просіяне борошно. Річ у тому, що при тривалому зберіганні борошно злежується, від чого його хлібопекарські властивості погіршуються. А якщо при цьому вологість була високою, в ній взагалі можуть утворюватися грудки. Просіваючи борошно за допомогою сита, можна відновити початкові властивості продукту.

Крім того, при проведенні декількох процедур просіювання борошно злегка просушується, стає більш пухким і однорідним. В результаті воно легше змішується з іншими інгредієнтами, а вже готове тісто швидше доходить до потрібної консистенції. І як обійтися без сита при формуванні виробів з тіста: саме з його використанням найкраще виходить припил. 

3. Готувати домашній сир

Кожна господиня знає, що немає краще сиру, ніж той, який був приготований власноруч. Якщо на вашій кухні немає спеціальних форм з ґратами та пресом - це не привід для розпачу. Замінити подібні пристосування можуть сито, марля і звичайна банка, наповнена водою. Просто процідіть сирну масу через чисту марлю і сито. Тонкий сітчастий фільтр з марлі та більш крупне сито дозволять добре віджати готовий сир. А після можете сміливо придавити майбутній сир, все ще обгорнутий тканиною, вантажем. 

4. Тиснути пюре

Звичайно, сучасне кухонне обладнання типу комбайна або блендера здатне в раз вирішити будь-які проблеми. Але що робити, якщо їх не виявилося під рукою? Та й взагалі далеко не завжди буває зручно запускати такі прилади заради невеликих порцій продукту. У цьому питанні знову не можна обійтися без кухонного сита. Якщо вам потрібно отримати пюре з варених овочів, фруктів і ягід, скористайтеся ситом. У ньому можна розчавити продукти за допомогою звичайної ложки. Таким способом подрібнені продукти виходять максимально ніжними й повітряними, що не можна сказати про подрібнені блендером і комбайном. Спробувавши готову страву, ви миттєво відчуєте різницю. 

5. Варити яйця пашот

Приготувати ідеальні яйця пашот не така вже й проста задача. Напевно, кожна друга господиня, перш ніж навчитися готувати таку страву, зіпсувала не одне яйце. Скільки б вихорів для цього ви не створювали, без сита і тут ніяк не обійтися. Воно в процесі приготування страви грає куди більш важливу роль, ніж це може здатися на перший погляд. У ситі зварити ідеальне яйце пашот дуже легко. Просто закип'ятіть воду, візьміть глибоке сито і занурте його в окріп. Потім розбийте в нього яйце і занурте сито в воду. За допомогою легких кругових рухів сформуйте правильну форму і насолоджуйтеся смачною і красивою стравою до сніданку. 

6. Освіжити черствий хліб

Всі помічали, що через всього пару годин хліб втрачає свої апетитні властивості. А через добу і зовсім стає черствим. Так, це прикро! Але виявляється, такий хліб можна знову зробити м'яким і тут ніяк не обійтися без сита. Наріжте черствий хліб на скибочки товщиною не більше 1 сантиметра, а потім складіть його в сито і помістіть на каструлю з водою, так щоб між ситом і водою залишилося пару сантиметрів. Витримайте хліб на пару протягом 5 хвилин і знову насолоджуйтеся м'яким і ароматним хлібом. 

7. Смажити дрібні інгредієнти

Використовувати ситечко можна і в якості ємності для занурення дрібних інгредієнтів в олію. Така проста маніпуляція допомагає швидко і якісно обсмажити такі дрібні інгредієнти, як часник, дрібно нарізану цибулю або розмарин і при цьому абсолютно не турбуватися про те, що вони підгорять або сильно просочяться олією. 

8. Прикрашати та сервірувати страви

Кожен кулінар знає, що найголовнішим моментом в процесі приготування страви вважається його правильна і красива подача. Для додання страві красивого виду, незалежно від того, салат це або десерт, зазвичай використовуються порошкоподібні субстанції. Так ось, щоб ці речовини максимально ефектно виглядали та були рівномірно розподілені по поверхні, потрібно їх висипати за допомогою сита. Найпростіший приклад такої дії - це прикраса корицею або цукровою пудрою десертів.

Акційні товари
Каталог