+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Бараняча нога до новорічного столу

Бараняча нога до новорічного столу

14.12.2018

Бараняча нога до новорічного столу

Запечена бараняча нога - розкішна страва до вашого новорічного столу. Відмінний смак і гарне оформлення роблять її головною стравою святкового меню.

Баранячу ногу можна запікати в найрізноманітніших паніровках й усілякій глазурі. У кожному разі страва вийде дуже соковитою і смачною.

Ми пропонуємо вам приготувати дієтичну баранячу ногу в паніровці з гірчиці й пряних трав, від апетитного аромату якої у ваших гостей голова піде обертом ще на порозі. Ця страва виходить не лише смачною, а ще й гарною на вигляд, тому вона особливо підійде до святкового новорічного столу.

Складові:

  • Баранина (м'якоть) - 1500 г
  • Чебрець - 3 г
  • Розмарин - 3 г
  • Часник - 60 г
  • Кінза - 20 г
  • Зіра чорна - 1 г
  • Паприка гостра - 1 г
  • Перець білий мелений - 1 г
  • Гірчиця діжонська - 150 г

Приготування:

Роздавіть і почистьте часник, зубчики розріжте вздовж. Роздавіть перець горошком плоским боком ножа, розітріть зіру в ступці або дрібно наріжте її ножем, відокремте листочки чебрецю і розмарину від стебел та наріжте їх дрібненько.

З’єднайте перець горошком, зіру, листя чебрецю і розмарину з гірчицею, додайте білий мелений перець і паприку, посоліть, перемішайте.

Зробіть в баранині надрізи тонким ножем, нашпигуйте часточками часнику верхню частину шматка.



Покладіть м'ясо на деко, змастіть гірчичною паніровкою і відправте запікатись в заздалегідь розігріту до 160 градусів духовку на 60 хвилин. Потім збільште температуру до 180 градусів і запікайте ще 15 хвилин.



Дістаньте м'ясо з духовки і залиште його відпочивати протягом 15-20 хвилин.

Прикрасьте баранину кількома гілочками кінзи і подавайте до столу.



Смачного!

Секрети приготування страв з баранини

Щоб святкова страва з баранячої ноги вийшла максимально смачною і ніжною, пропонуємо ознайомитись з деякими тонкощами й секретами. Ось найважливіші з них:

  • Вибирайте ногу ягняти або молодого баранчика не старшого за рік. Молоде м’ясо на смак ніжніше і м'якше. На вигляд воно світло-червоне з білим пружним жирком. Якщо баранові більше як два роки, то м'ясо буде темно-червоне з жовтувато-сірим жиром, волокна більш щільні та жорсткі, хоча і таке м’ясо можна смачно приготувати.
  • Перш ніж приступити до приготування, обов’язково промите м'ясо в теплій проточній воді. Вода повинна бути саме теплою, оскільки тепла вода краще усуне надлишок жиру і бруду з поверхні баранини.
  • Не нехтуйте підготовкою баранячої ноги. Видаліть всі непотрібні елементи, які можуть погіршити смак готової страви. Наприклад, неїстівну плівку, сухожилля, зайвий жир.
  • Перед запіканням баранячої ноги відокремте кістку від м'яса ягняти. Для цього покладіть ніжку на обробну дошку менш м'ясистою стороною догори. Потім зробіть надрізи уздовж кістки, відокремлюючи м'ясо з усіх боків. Зріжте м’ясо в напрямку від тонкого кінця кістки до кулястого суглоба. Потім виверніть кістку зі суглоба, переріжте сухожилля і видаліть її.
  • Не видаляйте жир повністю. Зосередьтеся лише на зовнішньому. Трохи жиру не завадить, оскільки він додасть готовому м'ясу соковитості й насиченого смаку.
  • Приділіть увагу маринаду. Дозвольте м'ясу добре просочитися маринадом, так воно краще розкриє свій багатий смак і аромат.
  • Ставте м'ясо запікатись тільки в попередньо розігріту духовку, так воно приготується рівномірніше.
  • Щоб баранина вийшла з хрусткою золотистою скоринкою, запікайте її на решітці в фользі або рукаві. За 15-20 хвилин до готовності вийміть страву з духовки, розкрийте фольгу, добре полийте м'ясо соком, що утворився в процесі приготування, і поверніть назад в духовку ще на 10-15 хвилин. Це надасть йому соковитого і рум'яного вигляду.
  • Не перетримайте баранину в духовці, щоб страва не підгоріла, а м'ясо не вийшло сухим і жорстким.
  • Подавайте страву з баранини на стіл теплою - відразу ж, як м’ясо відпочило після запікання 15-20 хвилин. Інакше жир застигне, і страва буде вже не такою апетитною.
Акційні товари
Каталог