+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Блакитний матча, біла кава і ще 4 незвичайних варіацій звичних продуктів

Блакитний матча, біла кава і ще 4 незвичайних варіацій звичних продуктів

18.01.2019

Блакитний матча, біла кава і ще 4 незвичайних варіацій звичних продуктів

Чорним морозивом сьогодні вже нікого не здивуєш, але ці яскраві та оригінальні версії найпростіших продуктів напевно розбурхають вашу уяву. Просто неймовірно, що вони є такими ж корисними (а часто і корисніше), ніж їх "оригінали". Зустрічайте жовті кавуни та чорні помідори! 

1. Жовтий кавун

З першого погляду жовті кавуни нічим не відрізняються від звичних нам: та ж товста шкірка і смугасте забарвлення. Але якщо ви розріжете такий кавун, вас чекатиме сюрприз: м'якуш яскраво-жовтого кольору і практично повна відсутність кісточок.

Такий оригінальний екземпляр літньої ягоди з'явився в результаті схрещування звичайного кавуна з не їстівним - диким. При цьому жовтий кавун має деякі смакові переваги перед своїм "старшим братом": він соковитіший і ніжніший, хоча і не такий солодкий, як червоний.

В Україні такий екзотичний сорт кавунів вирощують в Херсоні під назвою "Місячний". Він славиться своїм незвичайним солодким смаком і рядом корисних властивостей: наприклад, жовтий кавун містить більше каротиноїдів, важливих для міжклітинного обміну, а також значна кількість вітаміну А. 

2. Блакитний чай матча

Самий "інстаграмний" напій, блакитний матча, здавна використовувався як корисна добавка до їжі, але як тільки інтерес до цього оригінального продукту прокинувся на Заході, його активно стали використовувати в приготуванні різних напоїв і десертів.

Якщо зелений чай матча являє собою розтертий в порошок зелений японський чай, а за зелений колір всім знайомого напою відповідає хлорофіл, то блакитний матча виготовляється з яскраво-синіх квіток вічнозеленої трав'янистої ліани.

Блакитний матча не лише має стильний вигляд і надає вам простір для експериментів (з ним ви можете готувати низку неймовірної краси коктейлів та смузі), але і володіє цілим рядом корисних властивостей. Так, наприклад, його цінують за здатність поліпшувати кровообіг, знімати стрес і втому, а також боротися із запаленнями та вірусами. 

3.Чорний часник

Чорний часник - представник нової модної тенденції в здоровому харчуванні. Річ у тім, що це не якийсь особливий сорт, та й в чорний колір його фарбують не навмисно: звичайний часник стає чорним в результаті ферментації.

Кілька місяців його витримують при високій температурі, й в підсумку продукт позбавляється свого характерного часникового запаху і стає солодкуватим на смак, а за текстурою нагадує сухофрукти.

Ферментовані продукти (як ви вже зрозуміли, чорний часник проводиться саме таким способом) вважаються найкориснішими по ряду причин. У число переваг чорного часнику перед звичайним входить, по-перше, приємний смак і відсутність різкого запаху, по-друге, легше засвоєння організмом, і, нарешті, його посилені внаслідок ферментації антиоксидантні властивості. 

4. Фіолетова морква

Складно уявити, але колись вся морква була фіолетовою. Всі ми знаємо, що сучасна морква помаранчева через каротин. А ось її предок, дика морква, мала таке незвичайне забарвлення через пігмент антоціан, який, наприклад, міститься в чорниці, ожині, баклажанах і багатьох інших продуктах фіолетового кольору.

Фіолетова морква не була такою смачною, як звичайна: мабуть, вона мала кислий або навіть гіркий смак. В результаті довгого процесу цілеспрямованої селекції моркви на ринку зустрічались переважно помаранчеві сорти цього коренеплоду, але завдяки споживчому інтересу і новітнім можливостям були виведені спеціальні сорти "Фіолетовий дракон" та "Індиго", які варто спробувати кожному.

Фіолетова морква - потужний антиоксидант, що володіє протизапальними та протираковими властивості. Цей екстравагантний продукт варто включити в раціон жінкам і дітям (вони напевно будуть в захваті), оскільки він багатий легкозасвоюваним кальцієм, необхідним для здорових нігтів, шкіри та волосся, а також зростаючого скелета. 

5. Чорні помідори

Чорні помідори мають таке незвичайне забарвлення, знову-таки, завдяки пігменту антоціану. Змішуючись з забарвлюючими речовинами лікопіном і каротиноїдами, цей пігмент впливає на темноту плодів: в результаті ми маємо не лише продукти насиченого темно-червоного кольору, а й абсолютно чорні томати.

Головною відмінною рисою цього оригінального сорту є підвищена кількість цукрів і органічних кислот в складі. Через це чорні помідори мають просто приголомшливий смак: насичений і солодкий. Спробуйте: червоноплідні помідори здадуться вам зовсім позбавленими смаку, як тільки ви скуштуєте "Чорного мавра" або, наприклад, "Чорномора".

В користі чорні помідори не поступаються червоним і жовтим: вони так само багаті вітамінами й антиоксидантами, необхідними для підтримки здоров'я імунної системи та поліпшенням загального самопочуття. 

6. Біла кава

Історія білої кави почалася з грамотного маркетингового ходу: на батьківщині продукту, в малайзійському місті Іпох, вперше придумали особливий спосіб обсмажування зерен і стали закликати туристів з усього світу, щоб ті могли спробувати незвичайний напій.

Сьогодні знаменита біла кава готується наступним чином: кавові зерна злегка обсмажуються на пальмовому маргарині. Цікаво, що спочатку пальмовий маргарин використовували в процесі лише для того, щоб пом'якшити неприємний і різкий смак низькоякісної кави.

Такий напій не здобув багато прихильників: практично сирі зерна в комбінації з дешевим маргарином змішували з вершками, вареним згущеним молоком і цукром, щоб готовий напій вийшов солодким і ситним.

Ми рекомендуємо спробувати не Іпохський, а Єменський варіант білої кави: там кавові зерна взагалі не обсмажуються, а висушуються, змішуються з імбиром, подрібнюються в порошок і заварюються. Готовий напій дивує оригінальним смаком і ефективно притуплює відчуття голоду. Через останню властивість білу каву навіть використовують як засіб для схуднення.

Акційні товари
Каталог