+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Чим корисний гарбуз для організму

Чим корисний гарбуз для організму

16.03.2018

Чим корисний гарбуз для організму

Крім своїх чудових естетичних якостей, гарбуз це один з найяскравіших і красивіших овочів, який є джерелом великої кількості корисних речовин. Вітаміни, білки, клітковина і мікроелементи, якими багатий помаранчевий овоч, просто необхідні для здоров'я - багато хто з них незамінні для профілактики хвороб. Сьогодні ми розкажемо про те, чим корисний гарбуз для організму людини. 

Які корисні та лікувальні властивості має гарбуз?

В першу чергу, цінна м'якоть гарбуза - вона багата вітамінами Е, А, С, D, F, PP, T, група В, а також магній, калій, залізо, кальцій і клітковина. У зв'язку з цим часто виникає питання: чи корисний сирий гарбуз для організму?

Виявляється, що м'якоть гарбуза давно застосовується при лікуванні атеросклерозу, діабету, жовчнокам'яної хвороби. Лікарі прописують сік зі свіжої м'якоті гарбуза при порушенні роботи нирок і при набряках під час вагітності, тому що вона має відмінні сечогінні властивості. Користь сирого гарбуза доведена при захворюваннях шлунково-кишкового тракту і при підвищеній кислотності.

Корисні властивості гарбуза для організму поширюються і на тих, кому хотілося б скинути пару зайвих кілограмів. Річ у тім, що елементи, які містяться в цьому дієтичному овочі, прискорюють обмін речовин і виводять з організму «поганий» холестерин, спалюючи жирові клітини. Вони також поширюються і на любительок натуральної косметики - вважається, що гарбузова м'якоть, нанесена на обличчя у вигляді живильної маски, надає шкірі додаткову еластичність і пружність. У гарбузі багато каротину, тому його часто рекомендують ще й для профілактики зору.

Чим корисний гарбуз для організму жінки в період лактації?

Гарбузовий суп і свіжовичавлений гарбузовий сік прописують матерям-годувальницям з найперших днів життя малюка. Оскільки негативних реакцій історія практично не знає, вважається, що цей овоч - один з найбільш сприятливих для грудного вигодовування. До того ж, він сприяє збільшенню лактації і допомагає молодій мамі поповнити вітамінні резерви організму.

До речі, свіжовичавлений гарбузовий сік корисний для профілактики грипу та простудних захворювань в зимовий період, адже він є відмінним антиоксидантом.

Не менш корисне і гарбузове насіння - недарма, наші бабусі так любили їх лузати над кросвордами. У насінні гарбуза дуже багато рослинних олій, цинку і білків, тому їх теж прописують при захворюваннях шлунково-кишкового тракту і при захворюваннях печінки. Користь насіння гарбуза доведена і в перехідному віці у підлітків - ті, хто регулярно вживає їх в їжу, менше страждають висипом вугрів та іншими шкірними висипаннями, характерними для цього періоду. А от шкоду насіння гарбуза може завдавати людям, що страждають пониженою кислотністю шлунку, ожирінням та цукровим діабетом - їм насіння і сирий гарбуз протипоказані.



Підсумовуючи, можна сказати, що в цілому користь гарбуза для організму очевидна, так що варто прислухатися до дієтологів і лікарів та починати вводити помаранчевий овоч в щоденний раціон всієї родини.

Акційні товари
Каталог