+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Чим заправляти салати: 7 нових соусів

Чим заправляти салати: 7 нових соусів

22.06.2018

Чим заправляти салати: 7 нових соусів

Соуси - невід'ємна частина ідеального обіду або вечері. Вони стають фінальним штрихом, який збагачує смак супу, другої страви або закуски. Соусів так багато, що експериментувати, пробувати нове і шукати улюблені гастрономічні поєднання можна безкінечно.

Ділимося підбіркою класних соусів, які стануть вдалим доповненням до ваших улюблених страв і закусок. Беріть на замітку!

1. Часниковий соус

Вам знадобляться:

  • Оливкова олія - ​​1/2 чашки
  • Подрібнений часник - 4 зубчики
  • Червоний перець чилі пластівцями - до смаку
  • Морська сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Тертий твердий сир - 1/3 чашки
  • Рублена петрушка - 2 ст. л.
  • Багет - для подачі

Спосіб приготування:

  1. У невеликій мисці змішайте оливкову олію, подрібнений пластівцями часник і червоний перець чилі.
  2. Розмішайте, натискаючи ложкою на часник.
  3. Додайте тертий твердий сир і рублену петрушку.
  4. Знову гарненько розмішайте.
  5. Посоліть, поперчіть за смаком.
  6. Залиште при кімнатній температурі на 15 хвилин. Подавайте до столу зі скибочками багета.

2. Голландський соус

Вам знадобляться:

  • Яйце - 3 шт.
  • Лимонний сік - 1 ст. л.
  • Вершкове масло - 10 ст. л.
  • Сіль - 1/2 ч. л.
  • Білий перець - за смаком

Спосіб приготування:

  1. Вершкове масло наріжте невеликими шматочками і розтопіть в сотейнику на повільному вогні (але не доводіть його до кипіння).
  2. Відокремте білки від жовтків. Білки можете використати для приготування інших страв, а жовтки разом з лимонним соком, сіллю та білим перцем відправте в чашу блендера і збивайте, поки суміш не стане блідою.
  3. Введіть тонкою цівкою розтоплене масло, продовжуючи збивати соус на малій швидкості.
  4. Вимкніть блендер і спробуйте соус - якщо вам не вистачає солі, перцю або лимонного соку,
  5. додайте їх.
  6. Тримайте соус в холодильнику, або використайте протягом години з моменту його приготування. 

3. Соус марінара

Вам знадобляться:

  • Оливкова олія - ​​3 ст. л.
  • Ріпчаста цибуля - 1/2 шт.
  • Томати - 8 шт.
  • Часник - 6 зубчиків
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Сухе червоне вино - 1/2 склянки
  • Мед - 1 ст. л.
  • Сушений базилік - 2 ч. л.
  • Сушений орегано - 1 ч. л.
  • Сушений майоран - 1 ч. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Чорний мелений перець - 1/2 ч. л.
  • Насіння фенхелю (за бажанням) - 1/4 ч. л.
  • Мелений червоний перець - 1/4 ч. л.
  • Бальзамічний оцет - 2 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте оливкову олію в сотейнику на середньому вогні.
  2. Цибулю дрібно наріжте і відправте в сотейник. Обсмажте до м’якості, приблизно 5 хвилин.
  3. Додайте подрібнені помідори, часник і лавровий лист.
  4. Доведіть до кипіння, трохи зменште вогонь і готуйте, поки помідори не розм’якнуть, приблизно 30 хвилин.
  5. Влийте червоне вино і додайте мед, базилік, орегано, майоран, сіль, чорний перець, насіння фенхелю і
  6. червоний мелений перець.
  7. Знову доведіть соус до кипіння, потім зменште вогонь і готуйте ще 30 хвилин.
  8. Додайте бальзамічний оцет, перемішайте, перелийте в мисочку і подавайте до столу. 

4. Вершковий соус з куркумою

Вам знадобляться:

  • Лимон - 1/2 шт.
  • Яєчний жовток - 1 шт.
  • Молоко - 200 мл
  • Борошно - 1 ст. л.
  • Гірчиця - 1 ст. л.
  • Оливкова олія - ​​1 ст. л.
  • Куркума - 1/2 ч. л.
  • Морська сіль - за смаком
  • Мелений чорний перець - за смаком

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте молоко в сотейнику на середньому вогні.
  2. Додайте борошно і варіть, розмішуючи, протягом 3 хвилин.
  3. Зніміть сотейник з вогню і додайте жовток, не перестаючи помішувати.
  4. Додайте до суміші сік половини лимона, олію, гірчицю і куркуму, продовжуючи інтенсивно помішувати.
  5. Приправте соус сіллю і перцем.
  6. Перед подачею остудіть.

5. Індійський йогуртовий соус

Вам знадобляться:

  • Грецький йогурт - 1 чашка
  • Нарізана кінза - 2 ст. л.
  • Нарізані томати - 2 ст. л.
  • Нарізана ріпчаста цибуля - 1 ст. л.
  • Мелений імбир - 1/2 ч. л.
  • Подрібнений часник - 1 / ч. л.
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Змішайте грецький йогурт, кінзу і томати в невеликій мисці.
  2. Додайте цибулю, імбир і часник. Ретельно перемішайте.
  3. Перед подачею до столу посоліть. 

6. Апельсиново-брусничний соус

Вам знадобляться:

  • Апельсин, цедра - 1 шт.
  • Свіжовичавлений апельсиновий сік - 1/4 склянки
  • Цукор - 1/4 склянки
  • Мед - 1 ст. л.
  • Брусниця (свіжа або розморожена) - 350 г (брусницю можна замінити журавлиною)

Спосіб приготування:

  1. Нагрійте апельсиновий сік і мед в сковороді на середньому вогні до температури трохи вище кімнатної й до повного розчинення меду близько 2 хвилин. Але не кип'ятіть.
  2. Додайте до суміші брусницю, цедру, цукор і доведіть до кипіння. Зменште вогонь до середнього, періодично помішуючи, поки соус не загусне, близько 20 хвилин. Помішування необхідно, щоб соус не прикипів до сковороди. Щоб зробити соус більш густим, можна розтовкти кілька ягід брусниці. Готуйте ще 2-3 хвилини.
  3. Цей рецепт в міру терпкий: якщо хочете більш солодкий соус, додайте більше цукру або меду за смаком.
  4. Остудіть соус перед подачею. Зберігайте в закритій банці в холодильнику не більше ніж тиждень, або заморозьте в морозильній камері, щоб використовувати пізніше.

7. Соус з кропиви

Вам знадобляться:

  • Кропива - 3 пучки
  • Волоські або кедрові горішки - 2-3 жмені
  • Оливкова олія - ​​5-7 ст. л.
  • Пармезан - 4 ст. л.
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Перетріть в блендері кропиву з оливковою олією.
  2. Додайте горішки, сіль і пармезан. Збийте до однорідної маси.
  3. Подавайте до столу свіжим або зберігайте у вакуумній банці.
Акційні товари
Каталог