- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
Домашня вечеря з вином
05.07.2019
Вино - це ключова складова ідеальної вечері. Стародавні греки вміли підбирати вина до страв, вигідно підкреслюючи їх смак. При правильному поєднанні вино здавалося смачніше і благородніше, і навіть гостра їжа не перебивала його аромат.
На жаль, в наші дні в повсякденному житті мистецтво вибору вин велика рідкість, оскільки ми відвикли від неквапливих сімейних трапез з парадним сервіруванням, а для святкового столу купуємо вина відповідно до особистих переваг, не враховуючи особливостей меню. Ви здивуєтеся, наскільки зміниться відчуття від вечері, якщо запивати страви правильно підібраним вином, як це робили гурмани в усі часи. До речі, підібрати найкраще вино до будь-якої страви можна в інтернет-магазині МегаМаркет.
Відчуйте себе шефом і сомельє в одній особі, дізнавшись секрети п’яти вдалих гастрономічних поєднань.
Cевіче з білої риби
У першому випадку ми будемо підбирати вино зі схожим смаком і ароматом. У смаку севіче завжди є цитрусові ноти, адже його обов'язковий компонент - лимон, лайм або грейпфрут - кому як подобається. Підійде напій із сорту винограду «совіньйон блан». Як правило, в ньому домінує цитрусова група. Зверніть увагу на європейський совіньйон - з Північної Італії, долини Луари у Франції, Південної Штирії в Австрії.
Другий спосіб - підібрати вино під характер страви. Севіче - легка, свіжа закуска. Такі вина роблять в деяких регіонах Нового Світу. Наприклад, в Hawkes Bay, Нова Зеландія.
Качина грудка, томлена при низьких температурах, з соусом з журавлини і грибним соте
Цей варіант меню - дуже елегантний, з тонким смаком і ароматом, в якому можна вловити аромати лісу. Його варто поєднувати з настільки ж витонченим напоєм. Наприклад, з винограду «піно нуар». Кращі виробники - Бургундія, Північна Італія, особливо - Південний Тіроль, німецькі регіони Баден, Ар, Пфальц.
Більшість «піно нуар» мають терпкий смак: мають легкі та шовковисті таніни. В ароматі переважають чорні та червоні ягоди, шкіра. Ще в ньому є трохи спецій і лісових тонів - запах опалого листя і підліску. Також можна вибрати червоне вино з винограду Sangiovese. Воно особливо вдається виноробам з регіону Brunello di Montalcino в Тоскані.
Паста з крабом, соусом біск і трюфельною олією
До неї будемо підбирати вино з настільки ж яскравим і насиченим смаком. Варто звернути увагу на вина з Бургундії. Тут виробляють білі вина з «шардоне» - одні з кращих у світі. Більшість з них витримують в дубових бочках. Так вони набувають маслянисту, вершкову структуру. А їх аромати наповнюються тонами стиглих білих фруктів, акації, меду, смаженого хліба. Ще рекомендуємо придивитися до шардоне з французьких комун Corton-Charlemagne, Puligny-Montrachet, Meursault.
Як альтернатива Бургундії - регіони Napa Valley і Sonoma, Каліфорнія, США. Вони роблять вина з «шардоне». І за рахунок того, що їх витримують в дубових бочках, виходять вина з потужним і об'ємним смаком.
Брускета з томатами і раковими шийками
Свіжий смак цієї страви на основі томатів підкреслить класичне розе, яке роблять в Провансі. Технологія виробництва розе поєднує методи виготовлення білих і червоних вин. Тому розе - свіже і легке, як біле вино, а за структурою нагадує червоне. Якщо прованське розе вам набридло, можете спробувати більш незвичайні варіанти, наприклад, італійське Rosato з Тоскани або французьке Sancerre Rose з долини Луари.
Грушево-персиковий тарт з ваніллю, вершковим морозивом та свіжою лохиною
До солодких десертів варто підбирати вина з солодким смаком, але не занадто. Найкраще підійдуть свіжі напої, з легкою кислинкою, наприклад, солодкі вина Австрії та Німеччини категорій Auslese, Eiswein і Beerenauslese. Найчастіше, їх роблять з винограду сорту «рислінг».
Є кілька альтернативних варіантів. В Італії, поблизу Сицилії, є острів, на якому роблять розкішні Passito di Pantelleria - солодкі вина з сорту «мускат олександрійський». Їх смак просочений тонами абрикоса, екзотичних фруктів і грушевого джему.
З французьких підійдуть сотерни - Sauternes. Ці вина мають незвичайний смак: все завдяки тону благородної цвілі, яка утворюється на ягодах в кінці сезону, в період зрілості. Крім того, сотерни підійдуть до страв з фуа-гра або до сирів з цвіллю.
ПоділитисяПопередня стаття
Рецепт тижня: кокосовий крем з чіа
Для приготування десерту вам знадобляться наступні інгредієнти...
Наступна стаття
Що можна приготувати на пікніку
Перш ніж вирушити на пікнік на свіжому повітрі, переконайтеся, що ви підготовлені до того, щоб зробити його максимально ...
- +38 (044) 200-42-69
Щоденно з 8:00 до 23:00