+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Домашня вечеря з вином

Домашня вечеря з вином

05.07.2019

Домашня вечеря з вином

Вино - це ключова складова ідеальної вечері. Стародавні греки вміли підбирати вина до страв, вигідно підкреслюючи їх смак. При правильному поєднанні вино здавалося смачніше і благородніше, і навіть гостра їжа не перебивала його аромат. 

На жаль, в наші дні в повсякденному житті мистецтво вибору вин велика рідкість, оскільки ми відвикли від неквапливих сімейних трапез з парадним сервіруванням, а для святкового столу купуємо вина відповідно до особистих переваг, не враховуючи особливостей меню. Ви здивуєтеся, наскільки зміниться відчуття від вечері, якщо запивати страви правильно підібраним вином, як це робили гурмани в усі часи. До речі, підібрати найкраще вино до будь-якої страви можна в інтернет-магазині МегаМаркет.

Відчуйте себе шефом і сомельє в одній особі, дізнавшись секрети п’яти вдалих гастрономічних поєднань.

Cевіче з білої риби

У першому випадку ми будемо підбирати вино зі схожим смаком і ароматом. У смаку севіче завжди є цитрусові ноти, адже його обов'язковий компонент - лимон, лайм або грейпфрут - кому як подобається. Підійде напій із сорту винограду «совіньйон блан». Як правило, в ньому домінує цитрусова група. Зверніть увагу на європейський совіньйон - з Північної Італії, долини Луари у Франції, Південної Штирії в Австрії.

Другий спосіб - підібрати вино під характер страви. Севіче - легка, свіжа закуска. Такі вина роблять в деяких регіонах Нового Світу. Наприклад, в Hawkes Bay, Нова Зеландія.

Качина грудка, томлена при низьких температурах, з соусом з журавлини і грибним соте

Цей варіант меню - дуже елегантний, з тонким смаком і ароматом, в якому можна вловити аромати лісу. Його варто поєднувати з настільки ж витонченим напоєм. Наприклад, з винограду «піно нуар». Кращі виробники - Бургундія, Північна Італія, особливо - Південний Тіроль, німецькі регіони Баден, Ар, Пфальц.

Більшість «піно нуар» мають терпкий смак: мають легкі та шовковисті таніни. В ароматі переважають чорні та червоні ягоди, шкіра. Ще в ньому є трохи спецій і лісових тонів - запах опалого листя і підліску. Також можна вибрати червоне вино з винограду Sangiovese. Воно особливо вдається виноробам з регіону Brunello di Montalcino в Тоскані.

Паста з крабом, соусом біск і трюфельною олією

До неї будемо підбирати вино з настільки ж яскравим і насиченим смаком. Варто звернути увагу на вина з Бургундії. Тут виробляють білі вина з «шардоне» - одні з кращих у світі. Більшість з них витримують в дубових бочках. Так вони набувають маслянисту, вершкову структуру. А їх аромати наповнюються тонами стиглих білих фруктів, акації, меду, смаженого хліба. Ще рекомендуємо придивитися до шардоне з французьких комун Corton-Charlemagne, Puligny-Montrachet, Meursault.

Як альтернатива Бургундії - регіони Napa Valley і Sonoma, Каліфорнія, США. Вони роблять вина з «шардоне». І за рахунок того, що їх витримують в дубових бочках, виходять вина з потужним і об'ємним смаком. 

Брускета з томатами і раковими шийками

Свіжий смак цієї страви на основі томатів підкреслить класичне розе, яке роблять в Провансі. Технологія виробництва розе поєднує методи виготовлення білих і червоних вин. Тому розе - свіже і легке, як біле вино, а за структурою нагадує червоне. Якщо прованське розе вам набридло, можете спробувати більш незвичайні варіанти, наприклад, італійське Rosato з Тоскани або французьке Sancerre Rose з долини Луари. 

Грушево-персиковий тарт з ваніллю, вершковим морозивом та свіжою лохиною

До солодких десертів варто підбирати вина з солодким смаком, але не занадто. Найкраще підійдуть свіжі напої, з легкою кислинкою, наприклад, солодкі вина Австрії та Німеччини категорій Auslese, Eiswein і Beerenauslese. Найчастіше, їх роблять з винограду сорту «рислінг».

Є кілька альтернативних варіантів. В Італії, поблизу Сицилії, є острів, на якому роблять розкішні Passito di Pantelleria - солодкі вина з сорту «мускат олександрійський». Їх смак просочений тонами абрикоса, екзотичних фруктів і грушевого джему.

З французьких підійдуть сотерни - Sauternes. Ці вина мають незвичайний смак: все завдяки тону благородної цвілі, яка утворюється на ягодах в кінці сезону, в період зрілості. Крім того, сотерни підійдуть до страв з фуа-гра або до сирів з цвіллю.

Акційні товари
Каталог