+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Головні ознаки непереносимості глютену - головного алергену XXI століття

Головні ознаки непереносимості глютену - головного алергену XXI століття

09.03.2018

Головні ознаки непереносимості глютену - головного алергену XXI століття

Ми часто чуємо популярний нині вердикт «непереносимість глютену», однак мало хто насправді розуміє, що це означає на практиці. Тим більше зовсім мало кому вдається правильно діагностувати у себе цю особливість організму. Ми спробували розібратися в основних симптомах непереносимості глютену.

Гострий біль у шлунку

Проблеми з непереносимістю глютену безпосередньо пов'язані з проблемами травлення. Це перше, на що варто звернути увагу при частих гострих нападах болю в шлунку, які досить швидко сходять нанівець. При непереносимості глютену шлунок реагуватиме спазмами щоразу, коли в нього потраплятиме багата на глютен їжа.

Запаморочення без приводу

Часті запаморочення і почуття нудоти без вагомих на те причин теж можуть бути проявами непереносимості глютену. Люди, які страждають на цю недугу, часто скаржаться на відчуття втрати рівноваги, на дезорієнтацію, помутніння свідомості й інші тривожні ознаки когнітивного розладу.

Перепади настрою

Перепади настрою, викликані загальним фізичним стресом і розладом травлення, дуже часті при непереносимості глютену. Це своєрідна захисна реакція організму, якому доводиться витрачати в десять разів більше енергії, щоб переварити глютен, часто безуспішно. Підвищена дратівливість і загальний стан смутку - досить часті ознаки цього стану.

Хронічні мігрені

Ті, хто страждає алергією на глютен, більш схильні до систематичного головного болю. Він може тривати дуже довго, особливо після з'їденого вечері з підвищеним вмістом глютену. Отже, при перманентних головних болях, слід звернутися до лікаря для того, щоб з'ясувати істинну причину, якою може виявитись саме непереносимість глютену.

Сверблячка

Напади екземи та просто стан свербежу - досить частий симптом непереносимості глютену. Імунна система виробляє підвищену кількість антитіл для боротьби з глютеном, і ці антитіла реагують на псоріаз або гостру екзему в якості протидії сформованому середовищі.

Хронічна втома

Якщо вас супроводжує відчуття постійної втоми та занепаду сил, це теж привід задуматися про свій раціон і перевірити себе на непереносимість глютену. Це цілком зрозуміло: організм постійно виробляє протидію ворожому елементу, витрачаючи на цей безглуздий процес всю свою енергію. У цьому випадку навіть 8-годинний сон не допомагає впоратися із втомою, і вона набуває хронічного характеру.

Якщо ви помітили у себе постійну присутність двох або більше з перерахованих вище симптомів, це привід задуматися про свою дієту і спробувати виключити з раціону їжу, що містить глютен. А для того, щоб виключити попадання в організм глютену, важливо знати, де міститься цей білок.

Можна сказати, що глютен всюдисущий, адже ними багаті:

  • борошняні та хлібобулочні вироби, макарони, бісквіти й пряники;
  • йогурти та молочні суміші, згущене молоко, морозиво, глазуровані сирки і фасований сир;
  • різноманітні каші (пшенична, вівсяна, перлова, манна і ячна), а також пластівці зі злаків;
  • ковбасні вироби, на зразок сосисок та сардельок;
  • напівфабрикати (котлети, пельмені, вареники і сирники);
  • рибні та м'ясні консерви;
  • деякі вітамінні й лікарські препарати.

Повністю виключивши ці продукти зі свого раціону, буквально через кілька місяців ви відчуєте полегшення, а можливо й зовсім забудете про таке неприємне захворювання, як целіакія.

Бережіть своє здоров'я!

Акційні товари
Каталог