+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Хелловін: 3 страви з гарбуза до святкового столу!

Хелловін: 3 страви з гарбуза до святкового столу!

20.10.2017

Хелловін: 3 страви з гарбуза до святкового столу!

Зовсім скоро свято Хелловін - День всіх святих. Головним атрибутом цього свята є гарбуз, з якого можна приготувати багато неймовірно смачних страв на будь-який смак!

1. Крем-суп з гарбуза

Складові:

  • Гарбуз - 500 г
  • Морква - 2 шт.
  • Курячий бульйон - 0,5-1 л.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Корінь селери - 200 г
  • Картопля - 2 шт.
  • Топлене вершкове масло - 2-3 ст. л.
  • Вершки 30% - 200 г
  • Шніт-цибуля - кілька пір'їнок
  • Гарбузове насіння - для прикраси
  • Морська сіль, чорний перець - за смаком

Приготування:

  1. Крупно наріжте всі овочі. У каструлі з товстим дном обсмажте на топленому вершковому маслі всі нарізані овочі до золотистого кольору. Потім залийте овочі курячим бульйоном і варіть до готовності.
  2. Зніміть каструлю з вогню та подрібніть овочі блендером. Потім перетеріть отриману суміш через сито або за допомогою блендера. Це забезпечить більш шовковисту та однорідну консистенцію супу.
  3. Знов відправте каструлю на вогонь і додайте вершки. Безперервно помішуючи, доведіть суп до кипіння. Заправте суп морською сіллю і меленим чорним перцем.
  4. Подавати крем-суп можна в глибоких мисочках, в горщиках або в чашах вирізаних з самого гарбуза. Прикрасьте суп вершками, гарбузовим насінням і дрібно порізаною шніт-цибулею.

2. Шотландський пай з гарбузовим пюре, качкою і карамелізованою морквою

Складові:

  • Картопляне пюре - 75 г
  • Гарбузове пюре - 75 г
  • Топлене вершкове масло - 4 ст. ложки
  • Часник - 4 зубчики
  • Курячий бульйон - 1 л
  • Сире м'ясо качки (або на вибір: яловичина, баранина, курка, риба) - 300 г
  • Цибуля - 2 шт.
  • Карамелізована морква - 30 г
  • Вершки 30% - 50 г
  • Сир чеддер - 50 г
  • Морська сіль, чорний перець, чебрець - за смаком

Приготування:

  1. Заздалегідь приготуйте гарбузове пюре. Для цього відваріть гарбуз на курячому бульйоні поки рідина не випариться, а потім подрібніть блендером.
  2. Також завчасно приготуйте картопляне пюре за класичним рецептом.
  3. Змішайте картопляне і гарбузове пюре, додайте вершки і відправте на вогонь. Безперервно помішуйте вінчиком, аби не утворились грудочки. В кінці заправте сіллю і чорним перцем за смаком.
  4. Заздалегідь приготуйте м'ясо качки. Запікайте його близько години на малому вогні з додаванням курячого бульйону, цибулі, топленого вершкового масла, часнику і чебрецю. Тушкуйте м'ясо довго, у міру википання бульйону періодично його додавайте. У підсумку м'ясо повинно бути настільки ніжним, що його волокна легко відділятимуться одне від одного. М'ясо качки за бажанням можете замінити будь-яким іншим - яловичиною, бараниною, куркою або навіть рибою.
  5. Також завчасно приготуйте карамелізовану моркву. Для цього наріжте моркву тонкими слайсами і пасеруйте на топленому вершковому маслі з додаванням чебрецю, часнику, солі та перцю.
  6. Потім починайте збирати пиріг. На самий низ форми викладіть томлене м'ясо качки, потім акуратно викладіть шар карамелізованої моркви, а зверху - гарбузово-картопляне пюре. Присипте пиріг натертим сиром чеддер.
  7. Запікайте пай 10 хвилин в духовці при температурі 180 градусів. Страва краще смакує гарячою.

3. Салат з маринованого гарбуза, пармскої шинки та руколи

Складові:

  • Рукола - 50 г
  • Прошутто (пармська шинка) - 50 г
  • Гарбуз - 200 г
  • Бальзамічний оцет - 1-2 ч. ложки
  • Часник - 2 зубчики
  • Гарбузове насіння - 10 г
  • Пармезан - 5 г
  • Оливкова олія - 100 г
  • Хмелі-сунелі - 0,5 ч. ложки
  • Морська сіль, мелений чорний перець - за смаком

Приготування:

  1. Заздалегідь замаринуйте і запечіть гарбуз. Для цього наріжте його невеликими шматочками та залийте маринадом з бальзамічного оцту, оливкової олії, хмелі-сунелі, солі та чорного перцю. Маринуйте гарбуз протягом кількох годин. Потім запечіть його в духовці при невисокій температурі (130-150 градусів) 30 хвилин. Дайте йому охолонути.
  2. На тарілку викладіть руколу, охолоджені шматочки маринованого та запеченого гарбуза, тонкі слайси прошутто. Полийте салат маринадом, в якому настоювався гарбуз. Приправте страву свіжозмеленим чорним перцем і морською сіллю. Зверху прикрасьте салат тертим пармезаном.

Смачного!

Акційні товари
Каталог