+38 (044) 391-00-05
- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
Хелловін: 3 страви з гарбуза до святкового столу!
20.10.2017
Зовсім скоро свято Хелловін - День всіх святих. Головним атрибутом цього свята є гарбуз, з якого можна приготувати багато неймовірно смачних страв на будь-який смак!
1. Крем-суп з гарбуза
Складові:
- Гарбуз - 500 г
- Морква - 2 шт.
- Курячий бульйон - 0,5-1 л.
- Цибуля - 1 шт.
- Корінь селери - 200 г
- Картопля - 2 шт.
- Топлене вершкове масло - 2-3 ст. л.
- Вершки 30% - 200 г
- Шніт-цибуля - кілька пір'їнок
- Гарбузове насіння - для прикраси
- Морська сіль, чорний перець - за смаком
Приготування:
- Крупно наріжте всі овочі. У каструлі з товстим дном обсмажте на топленому вершковому маслі всі нарізані овочі до золотистого кольору. Потім залийте овочі курячим бульйоном і варіть до готовності.
- Зніміть каструлю з вогню та подрібніть овочі блендером. Потім перетеріть отриману суміш через сито або за допомогою блендера. Це забезпечить більш шовковисту та однорідну консистенцію супу.
- Знов відправте каструлю на вогонь і додайте вершки. Безперервно помішуючи, доведіть суп до кипіння. Заправте суп морською сіллю і меленим чорним перцем.
- Подавати крем-суп можна в глибоких мисочках, в горщиках або в чашах вирізаних з самого гарбуза. Прикрасьте суп вершками, гарбузовим насінням і дрібно порізаною шніт-цибулею.
2. Шотландський пай з гарбузовим пюре, качкою і карамелізованою морквою
Складові:
- Картопляне пюре - 75 г
- Гарбузове пюре - 75 г
- Топлене вершкове масло - 4 ст. ложки
- Часник - 4 зубчики
- Курячий бульйон - 1 л
- Сире м'ясо качки (або на вибір: яловичина, баранина, курка, риба) - 300 г
- Цибуля - 2 шт.
- Карамелізована морква - 30 г
- Вершки 30% - 50 г
- Сир чеддер - 50 г
- Морська сіль, чорний перець, чебрець - за смаком
Приготування:
- Заздалегідь приготуйте гарбузове пюре. Для цього відваріть гарбуз на курячому бульйоні поки рідина не випариться, а потім подрібніть блендером.
- Також завчасно приготуйте картопляне пюре за класичним рецептом.
- Змішайте картопляне і гарбузове пюре, додайте вершки і відправте на вогонь. Безперервно помішуйте вінчиком, аби не утворились грудочки. В кінці заправте сіллю і чорним перцем за смаком.
- Заздалегідь приготуйте м'ясо качки. Запікайте його близько години на малому вогні з додаванням курячого бульйону, цибулі, топленого вершкового масла, часнику і чебрецю. Тушкуйте м'ясо довго, у міру википання бульйону періодично його додавайте. У підсумку м'ясо повинно бути настільки ніжним, що його волокна легко відділятимуться одне від одного. М'ясо качки за бажанням можете замінити будь-яким іншим - яловичиною, бараниною, куркою або навіть рибою.
- Також завчасно приготуйте карамелізовану моркву. Для цього наріжте моркву тонкими слайсами і пасеруйте на топленому вершковому маслі з додаванням чебрецю, часнику, солі та перцю.
- Потім починайте збирати пиріг. На самий низ форми викладіть томлене м'ясо качки, потім акуратно викладіть шар карамелізованої моркви, а зверху - гарбузово-картопляне пюре. Присипте пиріг натертим сиром чеддер.
- Запікайте пай 10 хвилин в духовці при температурі 180 градусів. Страва краще смакує гарячою.
3. Салат з маринованого гарбуза, пармскої шинки та руколи
Складові:
- Рукола - 50 г
- Прошутто (пармська шинка) - 50 г
- Гарбуз - 200 г
- Бальзамічний оцет - 1-2 ч. ложки
- Часник - 2 зубчики
- Гарбузове насіння - 10 г
- Пармезан - 5 г
- Оливкова олія - 100 г
- Хмелі-сунелі - 0,5 ч. ложки
- Морська сіль, мелений чорний перець - за смаком
Приготування:
- Заздалегідь замаринуйте і запечіть гарбуз. Для цього наріжте його невеликими шматочками та залийте маринадом з бальзамічного оцту, оливкової олії, хмелі-сунелі, солі та чорного перцю. Маринуйте гарбуз протягом кількох годин. Потім запечіть його в духовці при невисокій температурі (130-150 градусів) 30 хвилин. Дайте йому охолонути.
- На тарілку викладіть руколу, охолоджені шматочки маринованого та запеченого гарбуза, тонкі слайси прошутто. Полийте салат маринадом, в якому настоювався гарбуз. Приправте страву свіжозмеленим чорним перцем і морською сіллю. Зверху прикрасьте салат тертим пармезаном.
Смачного!
ПоділитисяПопередня стаття
Правильне харчування - запорука здоров'я та краси
Правильне харчування не тільки допомагає виглядати красиво, але й підтримує і навіть відновлює здоров'я. Тижневе меню та...
Наступна стаття
Мити чи не мити - ось в чому питання
З самого дитинства нас вчать тому, що потрібно обов’язково мити всі продукти перед їх вживанням. Але мало хто знає, що т...
Телефони:
- +38 (044) 200-42-69
Графік роботи:
Щоденно з 8:00 до 23:00