+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Непросте - золоте: як фарбувати великодні яйця?

Непросте - золоте: як фарбувати великодні яйця?

19.04.2019

Непросте - золоте: як фарбувати великодні яйця?

Чому фарбують яйця на Великдень? За однією з версій, першими це робити стали давні римляни. В день появи на світ Марка Аврелія одна придворна курка несподівано піднесла сюрприз - знесла яйце в червону цяточку, що порахували священним знаком. З того моменту зародилася традиція - щороку в день народження імператора фарбувати з десяток яєць. Друга, найбільш поширена теорія, пов'язана з Воскресінням Христа. Якщо вірити переказам, імператор Тиберій відмовився вірити у воскресіння Ісуса і необачно зауважив, що "швидше курка знесе червоне яйце". Що і піднесла у відповідь на цю заяву Марія Магдалина. Третя, дуже прозаїчна версія: під час 40-денного посту господарі варили свіжі яйця, щоб вони не зіпсувались до Великодня. А фарбували для того, щоб їх можна було відразу відрізнити від свіжих.

Традиційно крашанки фарбують під час Страсного тижня в Чистий четвер. Найпростіший варіант - використовувати натуральні інгредієнти. Яйця, зварені разом з буряком або чорницею, набувають червоного відтінку, з апельсинами і куркумою - жовтого, зі шпинатом і кропивою - світло-зеленого, з цибулевим лушпинням і морквою - помаранчевого, а з червоним вином і каркаде - рожевого.

Як фарбувати яйця більш оригінальним способом? Спробуйте трохи ускладнити процес: прикладіть до шкаралупи пелюстки квітів і листя рослин, щільно притисніть капроновою сіткою або марлею і відваріть в цибулинні. Отримайте гарний малюнок з природними мотивами.

Експрес-варіант для тих, кому катастрофічно не вистачає часу на прикрашення - яйця не фарбувати, а зробити їм симпатичні різнокольорові підставки-орігамі. Процес займає одну хвилину!

Модна техніка фарбування волосся - омбре, яка "вистрілила" на пару років тому, набуває все більшого поширення. Спочатку ефектну методику градієнта стали застосовувати візажисти для макіяжу губ, а слідом за ними - декоратори інтер'єрів. Останній хіт - крашанки в стилі омбре. Все, що вам знадобиться: кілька балончиків з фарбою пастельних відтінків. Закріпіть яйце на підставці (наприклад, з пластиліну) і акуратно розпиліть фарбу.

Ще одна симпатична омбре-альтернатива. Ану, яйця, станьте в ряд.

Інша fashion-альтернатива - джинсовий total-look. Пустіть в хід обрізки джинсів або старих шортів, і покрийте акуратними шматочками всю поверхню. Виявляється, ефектно в денімі виглядають не тільки сучасні модниці, а і яйця.

Поєднання чорного і білого - це вічна класика. До того ж, елементарна у виконанні. Хороший чорний маркер вам на допомогу.

Як фарбувати яйця звичайною аквареллю? Ви можете використовувати для цього тонку ізоляційну стрічку, скотч або пластир і створити ось такий графічний патерн, який нагадує друковані трафарети.

Або більш ніжні акварельні яйця-послання. Якщо плануєте великий сімейний обід або зустріч з друзями, подаруйте кожному гостю "по букві" і запропонуйте скласти "секретне великоднє повідомлення".

Уроки каліграфії на поверхні яйця - заняття для людей з міцними нервами. Цей варіант розпису яєць клопіткий, проте результат вражає. На кожному яйці можна акуратно написати коротеньке побажання для кожного члена сім’ї.

Діти прийдуть в справжнє захоплення від такої великодньої краси. У випадку з полуницею: пофарбуйте яйце харчовим барвником, намалюйте золоті цяточки та прикрасьте тонким кольоровим папером. Аналогічно з яєць можна зробити будь-які овочі та фрукти, які мають круглу чи овальну форму. 

Також можна порадувати діток веселими крашанками, зробивши потішні мордочки звіряток. Для цього необхідно попередньо відварити та пофарбувати яйця. З кольорового паперу вирізати носики й вушка, приклеїти до яєць. Чорним фломастером домалювати деталі - очі, ротики.

А як вам така мозаїка з яєчної шкаралупи?

Якщо ви володієте мінімальними навичками роботи в техніці декупажу, прикрасьте великодні яйця візерунками з красивих серветок. Відмінна ідея для декору святкового столу тон-в-тон.

Оберніть кожне яйце тонким мереживом, закрутіть хвостики, зав'яжіть їх гумкою й опустіть в рідину з харчовим або натуральним барвником. Які ж вони ніжні...

Перед тим як пофарбувати варене яйце, наклейте на нього круглі наклейки. Чарівний горошок!

Можна уявити себе в ролі Фаберже і створити буквально ювелірні зразки за допомогою різнобарвної кондитерської посипки. Для того щоб декорувати яйце, потрібно нанести клей (бажано харчовий), вмочити в посипку, дати повністю висохнути. За бажанням пінцетом можна викласти різнокольорові квіточки.

Акційні товари
Каталог