- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
Рецепт французьких домашніх круасанів: випічка, яка підніме вам настрій
26.07.2019
У багатьох з нас повітряні й ароматні круасани асоціюються з ранком в Парижі й філіжанкою свіжозвареної кави. Ми пропонуємо вам підняти собі настрій і спекти круасани у себе вдома, щоб насолоджуватися життям, дивлячись у вікно, не забуваючи намазувати круасан фруктовим джемом. Для приготування справжніх хрустких круасанів вам знадобиться домашнє листкове дріжджове тісто, яке ми навчимо вас готувати.
Цікавий факт:
Випікати круасани придумав зовсім не француз, а австрійський артилерійський офіцер Август Цанг. Він відкрив в Парижі "Віденську пекарню" в 1839 році, яка практично започаткувала традицію з ранковими булочками.
Французькі домашні круасани
Щоб приготувати французькі круасани вдома, вам знадобиться:
- Борошно - 500 г
- Молоко - 300 мл
- Сухі дріжджі - 15 г
- Вершкове масло - 360 г
- Цукор - 60 г
- Сіль - 1/3 чайної ложки
Я готувати французькі домашні круасани:
1. У борошно додайте сіль і просійте в посудину. В просіяне борошно з сіллю додайте 50 грамів цукру і перемішайте міксером. Додайте сухі дріжджі, перемішайте на мінімальній швидкості й поступово влийте молоко. Також додайте 60 грамів м'якого вершкового масла і перемішуйте всі інгредієнти не менше 10 хвилин.
2. Потім вимісіть тісто вручну і сформуйте з нього кулю. Покладіть у миску, замотайте харчовою плівкою і залиште тісто на 1,5 години, щоб воно піднялося, збільшившись у два рази.
3. Розмотайте плівку, викладіть тісто на стіл і розкатайте його в прямокутник, товщиною приблизно один сантиметр. Паралельно візьміть вершкове масло (яке заздалегідь необхідно дістати з холодильника) і за допомогою качалки, оберненої в целофан, розкатайте його в прямокутник.
4. Покладіть вершкове масло на один з країв тіста і прикрийте його другим краєм за принципом конверта (як на зображенні зверху). Тепер розкатайте тісто, щоб товщиною воно було приблизно 1 сантиметр. Складіть в чотири рази, загорніть в пергаментний папір, покладіть в целофановий пакет і відправте до холодильника на 30 хвилин.
5. Після охолодження, знову розкатайте тісто, так само складіть в кілька разів, загорніть і покладіть у холодильник на пару годин.
6. Дістаньте з холодильника тісто, розкатайте його в подовжений прямокутник і поділіть на 9 частин. Кожну з цих частин поділіть навпіл так, щоб вийшло два трикутники. Трикутник трохи витягніть, на тупому кінці зробіть надріз і згорніть в рогалик.
7. Застеліть пергаментним папером деко, викладіть круасани й змажте їх жовтком. Залиште їх на годину, щоб вони змогли піднятися. Потім поставте в духовку, розігріту до 180-190 градусів, на 20 хвилин.
Лайфхак:
В процесі згортання круасанів, можна додати до них горіхову пасту або джем як начинку, але зручніше цими добавками намазувати круасани вже в готовому вигляді.
ПоділитисяПопередня стаття
Рецепт зефіру в домашніх умовах
Зефір - ласощі, знайомі нам з дитинства, улюблені дорослими й дітьми, відомі людям ще з давніх часів і колись навіть при...
Наступна стаття
Ідеальний літній сніданок: легке парфе з лимонадом, ягодами і пластівцями
Всі ми влітку обожнюємо лимонади, смузі, фрукти і ягоди, періодично чергуючи їх між собою. Ми підкажемо, як об'єднати вс...
- +38 (044) 200-42-69
Щоденно з 8:00 до 23:00