+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Рецепт французьких домашніх круасанів: випічка, яка підніме вам настрій

Рецепт французьких домашніх круасанів: випічка, яка підніме вам настрій

26.07.2019

Рецепт французьких домашніх круасанів: випічка, яка підніме вам настрій

У багатьох з нас повітряні й ароматні круасани асоціюються з ранком в Парижі й філіжанкою свіжозвареної кави. Ми пропонуємо вам підняти собі настрій і спекти круасани у себе вдома, щоб насолоджуватися життям, дивлячись у вікно, не забуваючи намазувати круасан фруктовим джемом. Для приготування справжніх хрустких круасанів вам знадобиться домашнє листкове дріжджове тісто, яке ми навчимо вас готувати. 

Цікавий факт:

Випікати круасани придумав зовсім не француз, а австрійський артилерійський офіцер Август Цанг. Він відкрив в Парижі "Віденську пекарню" в 1839 році, яка практично започаткувала традицію з ранковими булочками. 

Французькі домашні круасани

Щоб приготувати французькі круасани вдома, вам знадобиться:

  • Борошно - 500 г
  • Молоко - 300 мл
  • Сухі дріжджі - 15 г
  • Вершкове масло - 360 г
  • Цукор - 60 г
  • Сіль - 1/3 чайної ложки 

Я готувати французькі домашні круасани:

1. У борошно додайте сіль і просійте в посудину. В просіяне борошно з сіллю додайте 50 грамів цукру і перемішайте міксером. Додайте сухі дріжджі, перемішайте на мінімальній швидкості й поступово влийте молоко. Також додайте 60 грамів м'якого вершкового масла і перемішуйте всі інгредієнти не менше 10 хвилин.

2. Потім вимісіть тісто вручну і сформуйте з нього кулю. Покладіть у миску, замотайте харчовою плівкою і залиште тісто на 1,5 години, щоб воно піднялося, збільшившись у два рази.

3. Розмотайте плівку, викладіть тісто на стіл і розкатайте його в прямокутник, товщиною приблизно один сантиметр. Паралельно візьміть вершкове масло (яке заздалегідь необхідно дістати з холодильника) і за допомогою качалки, оберненої в целофан, розкатайте його в прямокутник.

4. Покладіть вершкове масло на один з країв тіста і прикрийте його другим краєм за принципом конверта (як на зображенні зверху). Тепер розкатайте тісто, щоб товщиною воно було приблизно 1 сантиметр. Складіть в чотири рази, загорніть в пергаментний папір, покладіть в целофановий пакет і відправте до холодильника на 30 хвилин.

5. Після охолодження, знову розкатайте тісто, так само складіть в кілька разів, загорніть і покладіть у холодильник на пару годин.

6. Дістаньте з холодильника тісто, розкатайте його в подовжений прямокутник і поділіть на 9 частин. Кожну з цих частин поділіть навпіл так, щоб вийшло два трикутники. Трикутник трохи витягніть, на тупому кінці зробіть надріз і згорніть в рогалик.

7. Застеліть пергаментним папером деко, викладіть круасани й змажте їх жовтком. Залиште їх на годину, щоб вони змогли піднятися. Потім поставте в духовку, розігріту до 180-190 градусів, на 20 хвилин.

Лайфхак:

В процесі згортання круасанів, можна додати до них горіхову пасту або джем як начинку, але зручніше цими добавками намазувати круасани вже в готовому вигляді.

Акційні товари
Каталог