+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Рецепт зефіру в домашніх умовах

Рецепт зефіру в домашніх умовах

19.07.2019

Рецепт зефіру в домашніх умовах

Зефір - ласощі, знайомі нам з дитинства, улюблені дорослими й дітьми, відомі людям ще з давніх часів і колись навіть прирівняні до божественної їжі для знаті. 

Цікавий факт:

Зефір в перекладі з давньогрецької означає ні що інше, як легкий весняний вітерець. Пам'ятайте міфологічного божественного красеня Зефіра з ніжними крилами метелика? Так що сама назва вже говорить про цей кулінарний шедевр - він такий же легкий, повітряний, пестить смак і уяву. 

Зефір: користь і шкода

Чим корисний зефір? До складу цього десерту входить плодово-ягідне пюре, що само по собі насичує організм вітамінами, а також сприяє поліпшенню перистальтики й роботи травної системи. Вміщені в ньому вуглеводи позитивно впливають на розумову діяльність. Яєчні білки допомагають будувати м'язи та насичують організм цінними амінокислотами. Желеутворюючі речовини (пектин, агар-агар, желатин) сприяють нормальній роботі суглобів, зміцненню хрящової та кісткової тканини, що особливо важливо для дітей і людей похилого віку. 

Цей десерт не шкодить фігурі, тому що зефір по калорійності містить близько 200-300 ккал на 100 г, що значно нижче, ніж в інших ласощах. Крім того, як і будь-які солодощі, з'їдена зефірка покращує настрій і допомагає боротися з нудьгою. Але ось через значний вміст вуглеводів, зефір не рекомендується людям із зайвою вагою і порушенням обміну речовин.

Багато з нас купують зефір в магазині, але ви можете легко зробити його в домашніх умовах - так ви будете впевнені в якості зефіру і натуральності використаних інгредієнтів. Всі необхідні інгредієнти для приготування зефіру ви знайдете в інтернет-магазині МегаМаркет.  

До речі, цими чудовими солодощами можна не тільки пригощатися в чистому вигляді. Зефірна начинка чудово виглядає в тортах і тістечках, зефірним кремом смачно начиняти трубочки й кошики, а мастика з зефіру ефектно прикрашає кондитерські вироби. 

Класичний колір зефіру - білий. Щоб отримати інші ошатні відтінки, в зефірну масу можна додати будь-який ягідний сироп - малину, полуницю, чорницю і т.д. Внаслідок цього збагатиться і смак ваших ласощів. 

Рецепт яблучного зефіру

Щоб приготувати домашній зефір, вам знадобиться:

  • Яблука - 700 г
  • Цукор - 730 г
  • Цукрова пудра - 1 склянка
  • Яєчний білок – 1 шт
  • Ванільний цукор - 10 г
  • Агар-агар - 10 г
  • Вода - 170 мл 

Як зробити домашній зефір - приготування: 

  1. Агар-агар замочіть у воді на 40-50 хвилин.
  2. Яблука розріжте на половинки, видаліть насіння і відправляйте у розігріту до 180 градусів духовку.
  3. Випікайте яблука 20 хвилин, поки вони не стануть м'якими.
  4. Ложкою дістаньте яблучну м'якоть зі шкірки та збийте її блендером до стану пюре. Додайте 250 г цукру, ванільний цукор, перемішайте і залиште яблучну масу остигати.
  5. Замочений у воді агар-агар, помішуючи, доведіть до кипіння на невеликому вогні. Всипте цукор і варіть сироп приблизно 5 хвилин, поки він не стане тягучим.
  6. Яєчний білок збийте з дрібкою солі та введіть його в яблучне пюре. Почніть збивати масу, а потім тонкою цівкою влийте в неї гарячий сироп. Продовжуйте збивати зефірну масу до твердих піків. Вона повинна помітно збільшитися в обсязі.
  7. Застеліть пергаментом плоску поверхню і відсадіть на неї зефір з кондитерського мішка. Залиште його остигати при кімнатній температурі приблизно на 20 годин.
  8. Посипте домашній зефір цукровою пудрою і попарно склейте половинки між собою. 

Зберігати зефір найкраще в закритій коробці, в прохолодному і сухому місці. Майте на увазі, що відкритий зефір швидко висохне і втратить свої ніжні властивості та смакові якості. 

Смачного!

Акційні товари
Каталог