+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Рецепти найсмачніших новорічних закусок. Частина 2

Рецепти найсмачніших новорічних закусок. Частина 2

29.12.2017

Рецепти найсмачніших новорічних закусок. Частина 2

Сьогодні вашій увазі ми представляємо другу частину рецептів неймовірно смачних закусок до святкового столу. До початку Нового року часу залишається обмаль, а тому хутчіш вибирайте рецепт та приступайте до його приготування!

Канапе по-грецьки

Вам знадобляться:

  • 2 огірки
  • 4 помідори чері
  • 1 болгарський перець
  • 1 банка маслин
  • 250 г фети
  • 8 листочків базиліку (за бажанням)
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • сіль та перець за смаком
  • шпажки для канапе

Приготування:
Очистіть огірки від шкірки і наріжте кружечками середньої товщини. Посипте огірки сіллю і перцем, і ретельно перемішайте. Помідори чері наріжте кружечками, а маслини розріжте навпіл. Сир наріжте невеликими кубиками, а болгарський перець - квадратиками відповідних розмірів. Тепер можна збирати канапе в послідовному порядку: огірок, помідор, шматочок сиру, скибочка болгарського перцю, листочок базиліку і маслина зверху - закріпіть «пірамідки» шпажками.

Збризніть канапе оливковою олією.

Рулетики з шинки з сиром

Вам знадобляться:

  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 2 ч.л. лимонної цедри
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 170 г вершкового або козячого сиру
  • 2-3 зубчики часнику (за бажанням)
  • 12 скибочок шинки
  • 1/2 склянки руколи
  • 1/2 склянки інжирового джему (за бажанням)

Приготування:
У невеликій мисці змішайте оливкову олію, лимонну цедру і лимонний сік, суміш відставте в сторону. В іншій мисці змішайте сир і часник. Змастіть тонким шаром сиру кожну скибочку шинки, потім змастіть шаром джему. Зверху покладіть листочки руколи, скропіть сумішшю з олії і лимонного соку, приправте за смаком чорним меленим перцем. Скрутіть шинку в рол і покладіть «швом» вниз. Викладіть всі готові роли на тарілку і подавайте до столу.

Тарталетки з куркою і грибами

Вам знадобляться:

  • 500 г курячого філе
  • 400 г печериць
  • 300 г улюбленого сиру
  • 2 цибулини (можна менше)
  • 1 склянка вершків
  • 12-15 готових тарталеток
  • сіль

Приготування:
Цибулю почистіть, дрібно наріжте та обсмажте на рослинній олії до золотистого кольору. Куряче філе поріжте дуже дрібними шматочками і відправте на сковороду до цибулі. Смажте 10 хвилин, потім додайте порізані гриби та смажте ще 5 хвилин. На деко розставте готові тарталетки і в кожну викладіть начинку з гіркою. Залийте в кожен кошичок трохи вершків і посипте зверху тертим сиром. Відправте деко з тарталетками в духовку на 15 хвилин при температурі 200 градусів.

Печериці в клярі

Вам знадобляться:

  • 200 г дрібних, акуратних печериць
  • 2 яйця
  • 100 мл молока
  • 50 г борошна
  • 50 г панірувальних сухарів
  • 1-2 склянки рослинної олії (об’єм залежить від ємності для смаження; гриби повинні плавати в олії)
  • перець (за смаком)
  • сіль

Приготування:
Печериці помийте, почистіть від шкірки і відваріть в підсоленій воді 10 хвилин. Яйця збийте в глибокій мисці разом з молоком. Відварені гриби опустіть в яєчну суміш, потім обваляйте у борошні, ще раз занурьте в яєчну суміш і обваляйте у панірувальних сухарях. Опустіть гриби в киплячу олію та обсмажте до золотистої скоринки. Подавайте страву гарячою, зі свіжою зеленню і овочами.

Закуска «Ялинкові кулі»

Вам знадобляться:

  • 300 г курячого філе
  • 200 г твердого сиру
  • 1/2 склянки волоських горіхів
  • часник (за смаком)
  • невеликий пучок кропу
  • невеликий пучок петрушки
  • кілька оливок для прикраси
  • майонез (можна замінити іншим соусом за смаком)

Приготування:
Філе курячої грудки помийте і покладіть в киплячу підсолену воду. Варіть 15-20 хвилин. Вийміть, остигле м'ясо поріжте дрібними кубиками. Сир натріть на дрібній тертці. Петрушку і кріп помийте, обдайте окропом і дрібно наріжте. Часник пропустіть через часникодавку або натріть на дрібній тертці. Все перемішайте і заправте майонезом або іншим соусом за смаком. Залиште суміш на 20-30 хвилин. Поки суміш настоюється, подрібніть волоські горіхи блендером або в ступці, відставте в сторону на годину. З настояної суміші сформуйте кульки та обваляйте їх у подрібнених волоських горіхах. Оливки розріжте навпіл і викладіть на кульки зверху - виходить «тримач» кульки. Зі стебел зелені зробіть петельки для «ялинкових кульок». Святкова страва готова до подачі на стіл.

З наступаючими святами!

Акційні товари
Каталог