- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
Рецепти найсмачніших новорічних закусок. Частина 2
29.12.2017
Сьогодні вашій увазі ми представляємо другу частину рецептів неймовірно смачних закусок до святкового столу. До початку Нового року часу залишається обмаль, а тому хутчіш вибирайте рецепт та приступайте до його приготування!
Канапе по-грецьки
Вам знадобляться:
- 2 огірки
- 4 помідори чері
- 1 болгарський перець
- 1 банка маслин
- 250 г фети
- 8 листочків базиліку (за бажанням)
- 2 ст.л. оливкової олії
- сіль та перець за смаком
- шпажки для канапе
Приготування:
Очистіть огірки від шкірки і наріжте кружечками середньої товщини. Посипте огірки сіллю і перцем, і ретельно перемішайте. Помідори чері наріжте кружечками, а маслини розріжте навпіл. Сир наріжте невеликими кубиками, а болгарський перець - квадратиками відповідних розмірів. Тепер можна збирати канапе в послідовному порядку: огірок, помідор, шматочок сиру, скибочка болгарського перцю, листочок базиліку і маслина зверху - закріпіть «пірамідки» шпажками.
Збризніть канапе оливковою олією.
Рулетики з шинки з сиром
Вам знадобляться:
- 2 ст.л. оливкової олії
- 2 ч.л. лимонної цедри
- 1 ст.л. лимонного соку
- 170 г вершкового або козячого сиру
- 2-3 зубчики часнику (за бажанням)
- 12 скибочок шинки
- 1/2 склянки руколи
- 1/2 склянки інжирового джему (за бажанням)
Приготування:
У невеликій мисці змішайте оливкову олію, лимонну цедру і лимонний сік, суміш відставте в сторону. В іншій мисці змішайте сир і часник. Змастіть тонким шаром сиру кожну скибочку шинки, потім змастіть шаром джему. Зверху покладіть листочки руколи, скропіть сумішшю з олії і лимонного соку, приправте за смаком чорним меленим перцем. Скрутіть шинку в рол і покладіть «швом» вниз. Викладіть всі готові роли на тарілку і подавайте до столу.
Тарталетки з куркою і грибами
Вам знадобляться:
- 500 г курячого філе
- 400 г печериць
- 300 г улюбленого сиру
- 2 цибулини (можна менше)
- 1 склянка вершків
- 12-15 готових тарталеток
- сіль
Приготування:
Цибулю почистіть, дрібно наріжте та обсмажте на рослинній олії до золотистого кольору. Куряче філе поріжте дуже дрібними шматочками і відправте на сковороду до цибулі. Смажте 10 хвилин, потім додайте порізані гриби та смажте ще 5 хвилин. На деко розставте готові тарталетки і в кожну викладіть начинку з гіркою. Залийте в кожен кошичок трохи вершків і посипте зверху тертим сиром. Відправте деко з тарталетками в духовку на 15 хвилин при температурі 200 градусів.
Печериці в клярі
Вам знадобляться:
- 200 г дрібних, акуратних печериць
- 2 яйця
- 100 мл молока
- 50 г борошна
- 50 г панірувальних сухарів
- 1-2 склянки рослинної олії (об’єм залежить від ємності для смаження; гриби повинні плавати в олії)
- перець (за смаком)
- сіль
Приготування:
Печериці помийте, почистіть від шкірки і відваріть в підсоленій воді 10 хвилин. Яйця збийте в глибокій мисці разом з молоком. Відварені гриби опустіть в яєчну суміш, потім обваляйте у борошні, ще раз занурьте в яєчну суміш і обваляйте у панірувальних сухарях. Опустіть гриби в киплячу олію та обсмажте до золотистої скоринки. Подавайте страву гарячою, зі свіжою зеленню і овочами.
Закуска «Ялинкові кулі»
Вам знадобляться:
- 300 г курячого філе
- 200 г твердого сиру
- 1/2 склянки волоських горіхів
- часник (за смаком)
- невеликий пучок кропу
- невеликий пучок петрушки
- кілька оливок для прикраси
- майонез (можна замінити іншим соусом за смаком)
Приготування:
Філе курячої грудки помийте і покладіть в киплячу підсолену воду. Варіть 15-20 хвилин. Вийміть, остигле м'ясо поріжте дрібними кубиками. Сир натріть на дрібній тертці. Петрушку і кріп помийте, обдайте окропом і дрібно наріжте. Часник пропустіть через часникодавку або натріть на дрібній тертці. Все перемішайте і заправте майонезом або іншим соусом за смаком. Залиште суміш на 20-30 хвилин. Поки суміш настоюється, подрібніть волоські горіхи блендером або в ступці, відставте в сторону на годину. З настояної суміші сформуйте кульки та обваляйте їх у подрібнених волоських горіхах. Оливки розріжте навпіл і викладіть на кульки зверху - виходить «тримач» кульки. Зі стебел зелені зробіть петельки для «ялинкових кульок». Святкова страва готова до подачі на стіл.
З наступаючими святами!
ПоділитисяПопередня стаття
Рецепти найсмачніших новорічних закусок. Частина 1
На свята хочеться побалувати себе і своїх рідних чимось особливим та смачним. Ми підібрали для вас декілька апетитних і ...
Наступна стаття
12 рецептів пісних страв до Різдва
Одним з невід’ємних атрибутів українського Різдва є 12 пісних страв на Святвечір. Ця традиція охоплює всі регіони Україн...
- +38 (044) 200-42-69
Щоденно з 8:00 до 23:00