+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Салат "Капрезе": секрети приготування і варіанти подачі

Салат "Капрезе": секрети приготування і варіанти подачі

23.08.2019

Салат "Капрезе": секрети приготування і варіанти подачі

Салат "Капрезе" - ошатна страва з відсвіжним смаком родом з півдня Італії - острова Капрі, де ця страва має статус місцевої спадщини. Головна особливість салату в тому, що він виконаний в кольорах національного прапора Італії (червоний, зелений, білий). А ось з варіантами подачі можна експериментувати.

Друзі, сьогодні ділимося з вами не лише секретами приготування, але й покажемо креативні варіанти подачі салату "Капрезе". Буде дуже смачно! 

Класичний рецепт салату "Капрезе"

У більшості закладів його готують за класичним рецептом з добірних продуктів. Мабуть, важко знайти людину, яка не любить ніжну вершкову моцарелу. А якщо доповнити цей сир соковитими стиглими помідорами й пряним базиліком, отримаємо швидку страву, яку можна подавати і як закуску, і як легке частування на вечерю. 

Інгредієнти:

  • Помідори (середньої величини) - 3 шт
  • Сир моцарела (кульки середнього розміру) - 250 г
  • Зелений базилік - 1 гілочка 

Для заправки:

  • Оливкова олія Extra Virgin - за смаком
  • Бальзамічний оцет - за смаком
  • Мелена суміш перців - за смаком
  • Сіль - за смаком 

Спосіб приготування:

  1. Промийте й обсушіть помідори, наріжте їх кружечками товщиною 0,5-1 см.
  2. Моцарелу наріжте кружальцями такої ж товщини, як і помідори.
  3. На плоску тарілку викладіть по черзі й трохи нахлистом кружечки помідорів і моцарели.
  4. З гілочки базиліка обірвіть листочки та вкладіть їх між сиром і томатами.
  5. Збризніть салат оливковою олією і, за бажанням, бальзамічним оцтом, посипте сумішшю свіжомелених перців і сіллю. Смачного! 

Салат "Капрезе" з соусом "Песто"

Бажаєте надати салату "Капрезе" трохи генуезького акценту? Приготуйте його з традиційними компонентами, але замість олії, солі й листя базиліка, використайте соус "Песто". Звичайно, можна купити магазинний, але куди краще приготувати заправку власними руками, щоб за смаком вона була саме такою, як вам подобається. 

Інгредієнти:

  • Помідори - 400 г
  • Моцарела - 400 г
  • Перець чорний мелений - за смаком 

Для соусу:

  • Натертий пармезан - 50 г
  • Свіже листя базиліку - 100 г (брати червоний базилік, в даному випадку, помилка)
  • Кедрові горіхи - 2 ст. л.
  • Часник - 1 зубчик (для більш м'якого смаку часник можете виключити зі складу)
  • Оливкова олія Extra Virgin - 5 ст. л.
  • Сіль - за смаком 

Спосіб приготування:

  1. Збийте в блендері пармезан, базилік, кедрові горішки, часник, оливкову олію і дрібку солі. Соус готовий, він має бути яскраво-зеленого кольору.
  2. Наріжте кружечками й викладіть на тарілку помідори з моцарелою, присипте чорним меленим перцем за смаком.
  3. Заправте салат соусом і закликайте італійців до столу. 

На замітку:

  • Щоб салат вийшов по-справжньому смачним, використовуйте для його приготування стиглі томати. Найбільш придатними для "Капрезе" є помідори сорту "Бичаче серце".
  • В Італії "Капрезе" готують з mozzarella di Bufala, але для цього салату підійде і звичайна моцарела з коров'ячого молока.
  • Оливкова олія має бути виключно Extra Virgin вищого сорту холодного віджиму. У ній повинен проявлятися специфічний аромат маслин, а колір повинен бути трохи трав'яним.

Варіанти подачі салату "Капрезе"

Зазвичай салат "Капрезе" подають у вигляді викладених нахлистом кружечків помідорів і моцарели, але є креативніші варіанти подачі. Наприклад, якщо для приготування салату ви маєте досить крупний за розміром томат, то страву можете подавати ось так. 

А якщо для салату обрати дрібні томати "Чері", додати до них маленькі кульки моцарели й прикрасити страву листочками базиліку, то вийде ось така краса.

Ще салат "Капрезе" можна подавати у вигляді канапе і, навіть, у бокалах.

Акційні товари
Каталог