- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
Салат "Капрезе": секрети приготування і варіанти подачі
23.08.2019
Салат "Капрезе" - ошатна страва з відсвіжним смаком родом з півдня Італії - острова Капрі, де ця страва має статус місцевої спадщини. Головна особливість салату в тому, що він виконаний в кольорах національного прапора Італії (червоний, зелений, білий). А ось з варіантами подачі можна експериментувати.
Друзі, сьогодні ділимося з вами не лише секретами приготування, але й покажемо креативні варіанти подачі салату "Капрезе". Буде дуже смачно!
Класичний рецепт салату "Капрезе"
У більшості закладів його готують за класичним рецептом з добірних продуктів. Мабуть, важко знайти людину, яка не любить ніжну вершкову моцарелу. А якщо доповнити цей сир соковитими стиглими помідорами й пряним базиліком, отримаємо швидку страву, яку можна подавати і як закуску, і як легке частування на вечерю.
Інгредієнти:
- Помідори (середньої величини) - 3 шт
- Сир моцарела (кульки середнього розміру) - 250 г
- Зелений базилік - 1 гілочка
Для заправки:
- Оливкова олія Extra Virgin - за смаком
- Бальзамічний оцет - за смаком
- Мелена суміш перців - за смаком
- Сіль - за смаком
Спосіб приготування:
- Промийте й обсушіть помідори, наріжте їх кружечками товщиною 0,5-1 см.
- Моцарелу наріжте кружальцями такої ж товщини, як і помідори.
- На плоску тарілку викладіть по черзі й трохи нахлистом кружечки помідорів і моцарели.
- З гілочки базиліка обірвіть листочки та вкладіть їх між сиром і томатами.
- Збризніть салат оливковою олією і, за бажанням, бальзамічним оцтом, посипте сумішшю свіжомелених перців і сіллю. Смачного!
Салат "Капрезе" з соусом "Песто"
Бажаєте надати салату "Капрезе" трохи генуезького акценту? Приготуйте його з традиційними компонентами, але замість олії, солі й листя базиліка, використайте соус "Песто". Звичайно, можна купити магазинний, але куди краще приготувати заправку власними руками, щоб за смаком вона була саме такою, як вам подобається.
Інгредієнти:
- Помідори - 400 г
- Моцарела - 400 г
- Перець чорний мелений - за смаком
Для соусу:
- Натертий пармезан - 50 г
- Свіже листя базиліку - 100 г (брати червоний базилік, в даному випадку, помилка)
- Кедрові горіхи - 2 ст. л.
- Часник - 1 зубчик (для більш м'якого смаку часник можете виключити зі складу)
- Оливкова олія Extra Virgin - 5 ст. л.
- Сіль - за смаком
Спосіб приготування:
- Збийте в блендері пармезан, базилік, кедрові горішки, часник, оливкову олію і дрібку солі. Соус готовий, він має бути яскраво-зеленого кольору.
- Наріжте кружечками й викладіть на тарілку помідори з моцарелою, присипте чорним меленим перцем за смаком.
- Заправте салат соусом і закликайте італійців до столу.
На замітку:
- Щоб салат вийшов по-справжньому смачним, використовуйте для його приготування стиглі томати. Найбільш придатними для "Капрезе" є помідори сорту "Бичаче серце".
- В Італії "Капрезе" готують з mozzarella di Bufala, але для цього салату підійде і звичайна моцарела з коров'ячого молока.
- Оливкова олія має бути виключно Extra Virgin вищого сорту холодного віджиму. У ній повинен проявлятися специфічний аромат маслин, а колір повинен бути трохи трав'яним.
Варіанти подачі салату "Капрезе"
Зазвичай салат "Капрезе" подають у вигляді викладених нахлистом кружечків помідорів і моцарели, але є креативніші варіанти подачі. Наприклад, якщо для приготування салату ви маєте досить крупний за розміром томат, то страву можете подавати ось так.
А якщо для салату обрати дрібні томати "Чері", додати до них маленькі кульки моцарели й прикрасити страву листочками базиліку, то вийде ось така краса.
Ще салат "Капрезе" можна подавати у вигляді канапе і, навіть, у бокалах.
ПоділитисяПопередня стаття
Три десерти для хорошого настрою
Шоколад, банани та спеції - продукти, здатні розвіяти тугу. Ми пропонуємо приготувати шоколадний мус, марокканський десе...
Наступна стаття
Від торта не відрікаються: цікаві факти для ласунів
Якщо ви не уявляєте свого життя без десертів і не відмовляєте собі у шматочку торта на свята і просто так - пропонуємо в...
- +38 (044) 200-42-69
Щоденно з 8:00 до 23:00