+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Що відбувається з тілом, якщо ви п'єте каву щодня?

Що відбувається з тілом, якщо ви п'єте каву щодня?

19.01.2018

Що відбувається з тілом, якщо ви п'єте каву щодня?

Якщо ваш ранок починається з чашки кави, без якої ви не можете прокинутися, то пора задуматися, як же впливає на ваш організм цей ароматний напій, особливо якщо він споживається в надмірній кількості. Існує безліч міфів, пов'язаних з найголовнішим харчовим «допінгом», але як зрозуміти, шкідлива або корисна кава особисто для вас?

ЩО Ж ТАКЕ КАВА?

Цей напій виготовляється зі смаженого насіння (зерен) декількох видів рослин, а від ступеня їх обсмажування залежить міцність напою. До речі, під чашкою кави ми маємо на увазі напій, приготований в кавомашині, зварений в турці, або залитий окропом мелений, без додавання молока або вершків (це вже їжа, а не напій). Розчинна кава сюди не відноситься, тому що її міцність нижче зернової, до того ж у ній губляться ароматичні з'єднання і практично всі корисні речовини через тривалість процесу переробки.

ГОЛОВНІ МІНУСИ КАВИ

  • Каву не слід пити натщесерце, тому що вона стимулює вироблення холецистокініну – гормону, який запускає травлення. А якщо у вашому шлунку немає їжі, то і перетравлюватися нічому - цей процес веде до появи печії та ознак гастриту.
  • Кава підвищує кислотність шлункового соку, артеріальний тиск і порушує режим сну.
  • Консерванти, яких так багато в каві, порушують обмін речовин в організмі та провокують виникнення целюліту (так що краще використовуйте каву в якості скрабу).
  • Ефект бадьорості має і зворотній бік: через годину після вживання кава підвищує працездатність. А ще через годину викликає сонливість.
  • Каву не варто вживати вагітним і годуючим жінкам. Кофеїн має здатність накопичуватися в крові та може проникати в плаценту. Також кофеїн може призвести до зниження вмісту заліза та інших мінеральних елементів в грудному молоці.
  • Кава викликає звикання: зловживання кавою веде до зневоднення, тому зловживання напоєм порушує водний баланс, який потім дуже важко відновити.

 

ГОЛОВНІ ПЛЮСИ КАВИ

  • Кава багата на антиоксиданти - вони виводять з організму вільні радикали, які сприяють старінню організму.
  • Кавові антиоксиданти допомагають у боротьбі з онкологічними захворюваннями, а також сприяють лікуванню деяких хвороб серця, обох видів цукрового діабету і хвороби Паркінсона.
  • Згідно з проведеними дослідженнями доведено, що справжня натуральна кава зменшує ризик розвитку раку товстої кишки та стимулює роботу шлунково-кишкового тракту.
  • Кава здатна зменшити та навіть повністю зняти головний біль, оскільки вона розширює судини мозку.
  • Чашка кави підвищує настрій не гірше шоколаду. Справа в тому, що кофеїн стимулює вироблення дофаміну - речовини, що викликає почуття задоволення. Дофамін виробляється організмом, наприклад, під час сексу або приймання смачної їжі, а також в інших суб'єктивно приємних ситуаціях.

ЧОМУ КРАЩЕ НЕ ПИТИ КАВУ ВІДРАЗУ ПІСЛЯ ПРОБУДЖЕННЯ?

Ключовим гормоном, який виробляється нашим організмом протягом дня є кортизол - саме він допомагає прокидатися вранці й засинати ввечері. Вранці рівень гормону найвищий, і якщо в цей час випити філіжанку кави - напій заблокує його вироблення, це означає, що через деякий час ми знову захочемо спати. Зазвичай вироблення кортизолу відбувається з 6 до 9 ранку, а найвищий пік припадає на 8-9 годин ранку, тому краще всього пити каву о 10 годині або після обіду. 

Акційні товари
Каталог