+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Секрети зберігання сучасних продуктів

Секрети зберігання сучасних продуктів

01.09.2017

Секрети зберігання сучасних продуктів

Холодильник - це справжня машина часу. Він подовжує життя продуктів, які при зберіганні при кімнатній температурі прожили б максимум тиждень, а потім їх довелося б просто-напросто викинути. Хоч сам в ньому живи, чесне слово! Але не все так просто.

Ми розібралися, що можна заморожувати навічно, а що не варто класти в холодильник ні на хвилину.

Можна заморожувати:

  1. Свіжа зелень
    Холодильник - 5 днів
    Морозильна камера - до 12 місяців
    Замороження краще, ніж сушка, зберігає смак і аромат зелені. Зручно заморожувати нарізану зелень в пакетах або формі для льоду з маслом або водою.
  2. Бульйон
    Холодильник - 3 дні
    Морозильна камера - до 6 місяців
    Бульйон вигідно заморожувати: він не стане водянистим і не згорнеться. Але дуже важливо остудити його перед заморожуванням.
  3. Банани
    Холодильник - 7 днів
    Морозильна камера - 3 місяці
    Банани заморожують для смузі, йогуртів, морозива або навіть бананового хліба. Головне, вибрати дійсно стиглі банани.
  4. Твердий сир
    Холодильник - 3 тижні
    Морозильна камера - до 4 місяців
    Тверді сорти сирів зберігаються на холоді в упаковці, фользі або харчовій плівці без втрати якості. Нарізані скибочки посипають борошном або крохмалем, що б вони не злиплися.
  5. Томатна паста
    Холодильник - 1 тиждень
    Морозильна камера - до 4 місяців
    Часто ми купуємо цілу банку, хоча необхідно нам всього 1-2 ложки. Вихід простий: заморозити порційно і витягувати в міру необхідності.
  6. Лимон
    Холодильник - 4 тижні
    Морозильна камера - 4 місяці
    Що б лимон не засох безцільно на дверцятах холодильника, можна заморозити його сік і цедру в формочках для льоду.
  7. Маслянисті горіхи
    Кімнатна температура - до 6 місяців
    Морозильна камера - до 2 років
    Рано чи пізно, арахіс, мигдаль, кеш'ю, волоські і інші горіхи через високу температуру, вологості або світла набувають прогірклий смак. Щоб цього не сталося, горіхи можна зберігати в морозильній камері.
  8. Вершкове масло
    Холодильник - 3 місяці
    Морозильна камера - 1 рік
    Найдовше вершкове масло зберігається в морозильній камері. Головне, упакувати герметично, щоб воно не ввібрало сторонніх запахів.
  9. Борошно
    Холодильник - 1-2 роки
    Морозильна камера - 1-2 роки
    Щоб в борошні не завелися комахи, можна зберігати його в морозильній камері. Упакуйте борошно в пакет, щоб не просочилися сторонні запахи.
  10. Варений рис
    Холодильник - 4-6 днів
    Морозильна камера - 6 місяців
    Варений рис можна заморозити про запас - він збереже і смак і вигляд. При розморожуванні в мікрохвильовій печі додайте в рис трохи води.
  11. Хліб
    Кімнатна температура - 7 днів
    Морозильна камера - 3 місяці
    На час від'їзду скибочки хліба можна загорнути у фольгу і прибрати в морозильник. А по приїзду розігріти в духовці або тостері.

Не можна заморожувати:

  1. Яйця
    Будь-які яйця в шкаралупі після розморожування втрачають привабливість і смак. Білок стає м'яким і гумоподібним.
  2. Майонез і молоко
    А також, сметана, вершки, кефір, молочні соуси і заварний крем при розморожуванні стануть водянистими, грудкуватими, почнуть згортатися або розшаровуватися.
  3. Вершковий і плавлений сир
    М'які сири переживуть заморозку, але консистенцію втратять. Підійдуть для випічки або готування, але на хліб вже не намажеш.
  4. Консерви
    Будь-які консерви, особливо з рідиною, при мінусових температурах перестають бути герметичними і можуть вибухнути. А при нагріванні метал упаковки абсорбується в продукт.
  5. Капуста
    А ще салат, огірки, пастернак, помідори, цикорій, редька після розморожування будуть рідкою кашкою. Підійдуть для рагу, але з гусаком їх вже не подаси.
  6. Картопля
    Сира картопля після розморожування буде млявою, солодкою і може почорніти. А смажена картопля втратить хрустку скоринку, почне гірчити. Заморожувати краще варену картоплю. 

Зберігати при кімнатній температурі:

  1. Банани
    У холодильнику банани швидко почорніють. Але це не означає, що вони дозріли. Так виявляються сліди неправильного транспортування.
  2. Оливкова олія
    Її важливо тримати при температурі 12-16 градусів. У холодильнику олія почне розшаровуватися, може загуснути, а на дні з'явиться осад.
  3. Шоколад
    На шоколаді в холодильнику з'явиться конденсат і утворюється білий наліт. Якщо наліт нешкідливий (так виводяться кристали сахарози), то волога може викликати цвіль.
  4. Цибуля
    Висока волога в холодильнику розм'якшує цибулини. Вони починають проростати або пліснявіють. Цибулю краще зберігати в сухому прохолодному місці, подалі від картоплі.
  5. Часник
    У холодильнику часник теж починає проростати з небаченою швидкістю. Він втрачає смак і гостроту. Краще зберігати його там, де і цибулю.
  6. Помідори
    При температурі нижче +10 градусів, помідори втрачають запашний аромат, стають м'якими і несмачними.
  7. Баклажани
    Як родичі томатів, баклажани не люблять холод. У холодильнику вони покриваються плямами, швидко в'януть і втрачають смак.
  8. Картопля
    На холоді крохмаль розкладається на цукри і картопля стає розсипчастою і солодкою. Ідеально тримати її в дихаючій упаковці і прохолоді, але не на холоді.

Рекомендуємо вам поділитися цією статтею в соціальних мережах, або зробити закладку, адже знаючи ці, здавалося б, прості правила ви збережете свої продукти та заощадите кошти затрачені на них.

Акційні товари
Каталог