+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
ТОП-10 помилок любителів домашнього йогурту

ТОП-10 помилок любителів домашнього йогурту

22.02.2019

ТОП-10 помилок любителів домашнього йогурту

Домашній йогурт з кожним днем ​​все більше і більше витісняє свої магазинні аналоги. І недарма, адже в самостійно приготованому кисломолочному продукті міститься оптимальна кількість корисних лактобактерій, які покращують травлення, допомагають організму краще боротися з вірусами і бактеріями.

Домашній йогурт є незамінним компонентом в меню у людей які дотримуються здорового харчування, що скидають зайву вагу та діабетиків. Його можна включати в раціон маленьких дітей (за умови відсутності алергії на молочні продукти), використовувати як заміну сметани і майонезу. 

Переваги домашнього йогурту

При самостійному приготуванні десерту використовується виключно свіже молоко і живі закваски. Домашній йогурт не містить загусники, консервантів, ароматизаторів і надмірної кількості цукру. Ви самі контролюєте якість використовуваних інгредієнтів і термін придатності готового продукту.

Саме тому багато господинь забули про магазинні йогурти і вважають за краще готувати десерт самостійно. Однак, незважаючи на простоту приготування, бувають випадки, коли домашні ласощі виходять не такими, якими їх хотілося б бачити. До того ж, неправильно приготований йогурт може стати причиною порушень в роботі шлунково-кишкового тракту. 

Готуємо домашній йогурт: типові помилки

Розгляньмо найбільш поширені помилки, які допускаються господинями при самостійному приготуванні закваски:

1. Приступаючи до приготування йогурту віддавайте перевагу свіжому натуральному молоку. Молочний продукт тривалого зберігання може містити антибіотик, тому домашній десерт з нього не вийде, та й користі вашому організму він не принесе. Не використовуйте скисле природним шляхом молоко. Смак десерту буде зіпсований.
Для приготування домашнього йогурту вибирайте пастеризоване молоко. Воно містить більшу кількість вітамінів в порівнянні з кип'яченим.

2. Молоко, при додаванні в нього закваски, не повинно бути перегрітим (живі бактерії загинуть). 

3. Оскільки після введення бактерій в молоко необхідно добу підтримувати спеціальну температуру 40°C (при нижчій температурі процес розмноження бактерій може не розпочатися), дуже важливо правильно вибрати ємність для приготування йогурту.
Найкраще вибрати спеціальну йогуртницю. Якщо такої кухонної помічниці у вас немає, скористайтеся мультиваркою або звичайним термосом.

Будь-яку ємність перед приготуванням необхідно простерилізувати: обдати окропом або потримати на водяній бані.

4. Основа якісного йогурту - правильно підібрана закваска. Тому ретельно підходьте до її вибору: віддавайте перевагу перевіреним виробникам, звертайте увагу на термін придатності та умови зберігання. Для приготування домашнього десерту, як правило, використовуються сухі закваски, які містять величезну кількість лакто- і біфідобактерій. 

5. Рекомендується попередньо розвести сухі бактерії в невеликій кількості молока до однорідної консистенції і тільки потім з'єднати з рештою, заздалегідь підготовленим молоком. 

6. Ні в якому разі не використовуйте промислові йогурти як закваску. Замість смачного, корисного десерту ви отримаєте продукт, наповнений консервантами, а кількість лакто- і біфідобактерій в ньому буде незначною. 

7. Не варто застосовувати аптечні БАДи. Вони не мають живих бактерій здатних до розмноження. Домашній йогурт в цьому випадку, швидше за все, буде невдалим. 

8. Не діліть "живу" закваску на два приймання. Десерт може не вдатися.

9. Не збільшуйте час приготування, позначений на упаковці. Готовий продукт вийде дуже кислим. 

10. Мед, фрукти, горішки та інші смаколики додавайте в йогурт перед вживанням в їжу, щоб виключити процес бродіння.

При дотриманні перерахованих рекомендацій у вас неодмінно вийде смачний, корисний продукт для всієї родини! 

Регулярно вживаючи домашній йогурт ви поліпшите роботу шлунково-кишкового тракту, відновите мікрофлору кишківника, підвищите імунітет, нормалізуєте роботу всього організму завдяки великій кількості білків, мінералів і вітамінів.

Акційні товари
Каталог