+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Варіанти приготування омлету

Варіанти приготування омлету

27.09.2019

Варіанти приготування омлету

Не розбивши яєць, омлет не приготуєш - ось, мабуть, єдине незмінне правило цієї страви. Решта в омлетах - цілковите свавілля кулінарної думки. З моцарелою або помідорами, грибами або креветками - омлет практично нічим не зіпсуєш. Але попри видиму простоту, приготування цієї страви вимагає певної майстерності. Не дарма випускники кулінарних технікумів частенько готують омлет на іспитах.

Тому озброюємось рецептами і негайно застосовуємо знання на практиці! 

Омлет на пару

Два курячих яйця змішуються з 60 мілілітрами молока, суміш виливається в заздалегідь змащену маслом форму і доводиться до готовності на пару. Цей омлет підходить навіть тим, хто має проблеми зі шлунком. Його також можна приготувати у духовці. Якщо використовувати для запікання омлету силіконові форми, то готова страва легко відійде від стінок формочки і сама вистрибне на тарілку. Прикрасити омлет можна шматочком вершкового масла, зеленню і тертим сиром.

Омлет класичний

На кожне куряче яйце доводиться по столовій ложці молока. Яйця вбиваються в миску, додаються сіль і молоко, потім добре збита маса виливається на розпечену сковорідку заздалегідь змащену олією. Смажиться омлет на сильному вогні, періодично сковорідка має струшуватись, щоб маса прогрівалась рівномірніше. Як тільки яйця почнуть густіти, краї омлету загортаються в середину (в цей момент всередину можна додати начинку за смаком). На тарілку готовий омлет викладається швом вниз і зверху змащується вершковим маслом. 

Омлет з сиром

М'якоть білого хліба (50 грамів) розминається з молоком (3 столові ложки) і сирими яйцями (3 штуки). Після ретельного вимішування в масу додається тертий сир (50 грамів). Далі омлет смажиться так само як класичний, або запікається у духовці. Пишності страві можна додати, попередньо збивши білки в стійку піну і змішавши їх з приготовленою масою безпосередньо перед запіканням. 

Омлет "Пуляр"

Яйця розділяються на білки і жовтки. Жовтки соляться і добре перемішуються виделкою до однорідності. Білки соляться і збиваються міксером в стійку піну. Розпечена сковорода змащується вершковим маслом. Виливаються на сковороду жовтки (вони мають покрити все дно сковороди). На жовтки викладаються збиті білки і рівномірно розподіляються. Сковорода обов'язково накривається кришкою і готується на маленькому вогні протягом 5-6 хвилин. Готовий омлет знімається зі сковороди. Для красивої й ефектної подачі омлет розрізається навпіл і складається. Омлет "Пуляр" подається з тостами й овочами - ідеальний сніданок! Такий пишний, ніжний і незвичайний омлет неодмінно викликає захоплення! 

Солодкий омлет з яблуками

Нарізані тонкими скибочками не надто кислі яблука (100 грамів) злегка підсмажуються на сковорідці зі столовою ложкою вершкового масла. Яйця збиваються без додавання молока (якщо є бажання можна додати трохи цукру) і вливаються на сковорідку до яблук. Все швидко перемішується лопаткою і смажиться як класичний омлет.

Акційні товари
Каталог