+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Як вибрати сонцезахисний крем

Як вибрати сонцезахисний крем

30.06.2017

Як вибрати сонцезахисний крем

Збираєтеся на пляж або по магазинах, або просто на прогулянку з друзями? Не забудьте взяти з собою сонцезахисний крем! Незалежно від того, яка погода - сонячна або хмарна - вам необхідно захистити свою шкіру від пошкоджень. Ультрафіолетові сонячні промені не тільки дають вашій шкірі загар, але й можуть викликати її передчасне старіння.

Застосування сонцезахисного крему є одним з найважливіших етапів в догляді за шкірою в літній період. Сьогодні сонцезахисні засоби мають безліч форм - креми, лосьйони, гелі, спреї, стики та інші. Крім цього, кожен засіб має свій сонцезахисний фактор SPF.

У розмаїтті засобів можна заплутатися. Але не впадайте у відчай ми допоможемо вам з легкістю розібратися в цьому питанні і поділимося декількома секретами вибору найкращих сонцезахисних засобів, щоб ви на 100% були впевнені, що ваш сонцезахисний крем дає вам правильний захист!

Навіщо потрібен сонцезахисний крем?

Перш за все, сонцезахисний крем потрібен для того щоб захистити вашу шкіру від двох типів шкідливих сонячних променів: UVB і UVA.

Захист від UVB-променів оцінюється за допомогою значень SPF. Передбачається, що SPF з індексом 30 найкраще підходить для дуже жарких країн. Але ми часто не застосовуємо необхідну кількість сонцезахисного крему для адекватного захисту. Розумно купити сонцезахисний крем з більш високим індексом SPF, щоб він забезпечував достатній захист, навіть якщо він не застосовується в достатніх кількостях.

Аналогічно, захист від UVA-променів оцінюється за рівнем PA. Чим більше плюсиків стоїть перед PA, тим краще захист сонцезахисного крему.

Як правильно вибрати найкращий сонцезахисний крем?

Щоб вибрати правильний, а головне ефективний сонцезахисний крем, запам'ятайте наступні 14 найважливіших рекомендацій.

1.     Ціна не показник якості

Якщо сонцезахисний крем найдорожчий, це ще не означає, що він найкращий. З дорогим сонцезахисним кремом ви можете відчувати себе комфортно, але це помилкове відчуття безпеки. В результаті дорогий крем може виявитися не настільки ефективним, як інші більш дешеві бренди.

2.     Брендовий сонцезахисний крем

Хороший бренд досить важливий фактор при виборі. По можливості, звертайте свою увагу на всесвітньо відомі бренди. Бренди з США повинні мати сертифікати FDA, а європейські повинні бути сертифіковані Європейським союзом, до того ж у них дуже строгі правила сертифікації сонцезахисних кремів.

3.     Безпека сонцезахисного крему

Обов'язково перевірте список інгредієнтів на упаковці. Переконайтеся, що сонцезахисний крем не містить будь-які небезпечні інгредієнти, наприклад, оксибензон, гормональні руйнівники або елементи, які викликають алергічні реакції.

4.     Наявність діоксиду титану та оксиду цинку

При перевірці списку інгредієнтів зверніть свою увагу на наявність діоксиду титану або оксиду цинку. Ці інгредієнти додаються в сонцезахисні продукти для захисту від ультрафіолетового випромінювання, але вони шкідливі для шкіри. До того ж, наприклад, оксид цинку може ще зробити вашу шкіру блідою і примарною.

5.     Сонцезахисний крем, спрей або порошок

Спреї і порошкові сонцезахисні засоби відносяться до мінеральних і містять наночастинки, які можуть проникати в кровообіг і викликати різні проблеми зі здоров'ям. Уникайте таких продуктів і віддавайте перевагу сонцезахисним засобам у вигляді крему.

6.     Вище індекс SPF - краще захист

Завжди перевіряйте індекс SPF, який зазвичай вказується на тюбику сонцезахисного крему. Всі засоби, які мають показник вище SPF 15, вважаються з гідним рівнем захисту. Але якщо ви хочете дійсно надійний захист, тоді вибирайте сонцезахисний крем з SPF 30 або вище.

7.     Відповідний засіб відтінку вашої шкіри

Щоб вам було простіше розібратися який сонцезахисний крем підходить саме вашому відтінку шкіри, скористайтеся наведеною нижче таблицею:

Відтінок шкіри

Як загоряє

Значення SPF

 Дуже світлий

 Швидко обгорає, засмага незначний або взагалі відсутній

30–50

 Світлий

 Іноді обгорає, засмага лягає

15–30

 Середній

 Мінімально обгорає, засмага завжди лягає добре

6–15

 Смаглявий і темний

 Обгорає дуже рідко або ніколи

2–10

8.     Дітям дитячий сонцезахисний крем

Діти потребують сонцезахисних кремах навіть більше, ніж дорослі. Але будьте дуже обережні, вибираючи для них сонцезахисний крем. У дітей дуже чутлива шкіра, а деякі інгредієнти в сонцезахисних кремах можуть викликати алергічні реакції. Тому добре вивчіть наявний асортимент і купите сонцезахисний крем, спеціально призначений для дітей. Дитячі сонцезахисні креми не містять параамінобензойної кислоти (PABA) і бензофенону, також вони більш ніжні з делікатною дитячою шкірою.

9.     Сонцезахисні спреї

Як згадувалося раніше, краще уникати сонцезахисних спреїв, до того ж вони ще й засмічують довкілля. Але якщо ви все ж таки віддаєте перевагу для захисту від сонця саме спреям, уникайте вдихання туману, що утворюється після розпилення. Сонцезахисні засоби в формі спрею найкраще підійдуть людям з волохатими тілами або нерівномірним волосяним покривом.

10.  Стійкість до води і поту

Якщо ви йдете на активну прогулянку або на пляж, обов'язково використовуйте пото- і водостійкий сонцезахисний крем.

11.  Відчуття комфорту

Сонцезахисний крем не повинен бути липким і не повинен стягувати шкіру. Якщо сонцезахисний крем "кусається", значить настав час викинути його і купити щось більш підходяще вашому типу шкіри і в чому ви будете відчувати себе комфортно.

12.  Проблемна шкіра

На ринку доступні сонцезахисні засоби на водній основі. Якщо у вас жирна або проблемна шкіра, краще використовуйте сонцезахисний крем на водній основі. Вони не викликають запалення шкіри, як креми на масляній основі.

13.  Дата виготовлення

Чим свіже сонцезахисний засіб, тим краще ефективність продукту. Інгредієнти в сонцезахисних засобах легко втрачають свої властивості, навіть якщо вони не використовуються. Отже, важливо купити максимально свіжий продукт. Тому, немає сенсу робити невичерпні запаси сонцезахисних засобів в своїй шафі, інакше термін їх ефективної дії закінчиться.

14.  Прострочка

Останнє, але не менш важливе, завжди перевіряйте дату закінчення терміну дії продукту. Це повинно бути нашою звичкою при покупці будь-яких продуктів або речей. Сонцезахисний засіб з вичерпаним терміном придатності, може завдати серйозної шкоди, оскільки інгредієнти з часом псуються.

Як застосовувати сонцезахисний крем?

Щоб покрити відкриті ділянки шкіри середньої дорослої людини, потрібно приблизно 30 грам сонцезахисного крему.

  • Видавіть невелику дозу сонцезахисного крему або гелю в долоню і рівномірно розподіліть його по всіх ділянках відкритих до впливу сонця, включаючи ніс, вуха, губи, задню частину ніг і стопи.
  • Розмажте сонцезахисний крем на шкірі так, щоб він повністю ввібрався.
  • Не забувайте через кожні 2 години наносити засіб повторно.
  • Для нанесення сонцезахисного спрею, тримайте пляшку вертикально і переміщайте його вперед і назад по відкритим ділянкам шкіри. Розпилюйте засіб щедро, щоб покриття було надійним, і не вдихайте утворений туман.
  • Будьте максимально обережні при застосуванні сонцезахисних кремів на обличчі, особливо навколо очей, і на дітях.

Важливі поради, яких слід дотримуватися при застосуванні сонцезахисних засобів

  • Нанесіть сонцезахисний крем за 30 хвилин до виходу на сонце.
  • Ви також можете наносити сонцезахисний крем під макіяж.
  • Намагайтеся більше носити одяг з бавовни, коли ви виходите на сонце. У нього є SPF 4.
  • Залишайтеся в приміщенні, коли ультрафіолетове випромінювання знаходиться на піку, тобто між полуднем і раннім вечором.
  • Перед виходом на сонце одягайте сонцезахисні окуляри.
  • Одягайте капелюшок і легкий шарфик, щоб уберегтися від сонця.

Пам'ятайте, профілактика краще лікування! Хороший сонцезахисний крем допоможе вашій шкірі зберегти здоров'я, молодість і красу. 

Акційні товари
Каталог