- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
Заморожуємо на зиму: яблука
13.09.2019
Яблука доступні круглий рік. Вони можуть зберігатись аж до наступного сезону, тому знайти їх взимку або навесні в супермаркеті не проблема. Ось тільки смак і фактура вже зовсім не ті.
Яблука добре переносять заморожування. Залежно від способу заготівлі, вони можуть пролежати в морозильній камері до 9-12 місяців, тільки при цьому, на відміну від своїх свіжих побратимів з магазинних полиць, втратити менше вітамінів та інших корисних речовин.
Основні правила заморожування яблук
Замороження яблук дещо відрізняється від заморожування ягід, тому при дотриманні кількох простих технологій, осінні плоди будуть зберігатися в морозильнику цілий рік, утримуючи в собі максимум користі.
- Морозильна камера повинна мати достатню місткість, а температура зберігання має бути не менше -18 °С.
- Яблука для заморожування повинні бути стиглими й непошкодженими.
- Віддавайте перевагу яблукам недавно зібраним, адже чим менше часу пройшло з моменту збору до замороження, тим краще.
Замороження яблук цілком
Яблука, покладені в морозильну камеру цілком, взимку можна буде використовувати у відкритих пирогах - вони будуть мати гарний вигляд. А ще їх можна запікати на десерт - як є або з начинкою, наприклад сиром, сухофруктами, родзинками.
- Вимийте і витріть рушником яблука.
- Вийміть серцевину з кісточками - виріжте звичайним ножем або видаліть за допомогою спеціального ножа. При необхідності почистьте яблука від шкірки.
- Занурте яблука в воду з лимонним соком, щоб вони не потемніли.
- Покладіть яблука в пакети, випустіть повітря, покладіть в морозильну камеру для зберігання.
Замороження яблук скибочками
Заморожені скибочки яблук можна використовувати як начинку для пирогів, пиріжків, вареників, приготування компотів, десертів, запікати з ними гусака і т.д. Їх можна заморожувати як є, а можна перед тим пересипати цукром.
- Вимийте яблука, зніміть шкірку, вийміть серцевину.
- Наріжте скибочками, розкладіть на паперовому рушнику і дайте висохнути.
- Розкладіть скибочки яблук на таці, поставте в морозильну камеру і дайте повністю замерзнути.
- Вийміть з камери, перекладіть в пакети або контейнери й відправте назад в морозильник для зберігання.
Замороження яблук у вигляді пюре
Яблучне пюре з морозильної камери можна використовувати як прикорм для малюків, готувати з них солодкі бутерброди, додавати в десерти або їсти як десерт, приготувати з нього соус або навіть зварити свіжий зимовий джем або повидло.
- Яблука вимийте, очистьте, видаліть серцевини, м'якоть наріжте часточками.
- Складіть в каструльку, поставте на маленький вогонь.
- Залиште уварюватись до тих пір, поки яблука не перетворяться в пюре бажаної консистенції.
- Зніміть з вогню, дайте повністю охолонути при кімнатній температурі.
- Розкладіть пюре в контейнери й поставте в морозильну камеру.
Попередня стаття
Готуємо самий шоколадний торт "Захер"
Торт "Захер" - це типовий десерт віденської кухні й одночасно один з найпопулярніших тортів у світі. Винахід австрійсько...
Наступна стаття
Заморожуємо на зиму: зелень
З базиліком і орегано обід можна перетворити в душевні посиденьки по-італійськи, без кінзи або петрушки начебто і салат ...
- +38 (044) 200-42-69
Щоденно з 8:00 до 23:00