+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Заморожуємо на зиму: зелень

Заморожуємо на зиму: зелень

20.09.2019

Заморожуємо на зиму: зелень

З базиліком і орегано обід можна перетворити в душевні посиденьки по-італійськи, без кінзи або петрушки начебто і салат не салат, картопля з кропом буде на смак як молода і нагадає про літо, навіть якщо за вікном падає тримісячна норма снігу. Мохіто зі свіжою м'ятою, до речі, теж.

Коротше кажучи, без зелені настільки нікуди, що її варто вирощувати на підвіконні навіть влітку. А заготовити на зиму і поготів. Тим більше що це дуже легко, а способи універсальні: порізати і відправити в морозильник можна і щавель, і базилік, і мелісу - і всі інші зелені листочки, які ви любите. Зберігається така зелень, до речі, до року. Вибирайте один з трьох способів і приступайте. 

Замороження зелені гілочками (пучками)

Цей варіант можливий тільки в тому випадку, якщо в морозильній камері багато місця. Заморожені кріп, петрушка, базилік, м'ята, щавель й інша зелень стають дуже крихкими і легко ламаються і кришаться, якщо їх зім'яти. Тому зберігати такі пучки можна буде або в контейнерах, уклавши, зрозуміло, не щільно, або загорненими у фольгу, але теж не зовсім і так, щоб згортки лежали вільно і не приминали один одного. 

  1. Вимийте зелень і ретельно її висушіть. Зберіть в пучки, зв'яжіть і відразу відріжте стебла, щоб вони не займали зайвого місця.
  2. Розкладіть на таці так, щоб пучки не торкалися, і поставте в морозильну камеру до повного замерзання.
  3. Вийміть з камери, перекладіть в контейнери або загорніть у фольгу і покладіть назад в морозильник для зберігання. 

Замороження нарізаної зелені

Спрощений варіант заморозки пучками - тому що якщо пучок все-таки зламається, вийде майже те ж саме, що і заморожена нарізана зелень. Заготівля петрушки, базиліка, кропу, м'яти та інших зелених листочків таким способом дозволяє не віддавати їм багато місця в морозилці. А якщо скласти зелень в контейнер, її буде зручно набирати звідти прямо ложкою - стільки, скільки знадобиться. 

  1. Вимийте і просушіть зелень.
  2. Стебла відріжте, зелені частини порубайте.
  3. Розкладіть в пакети або контейнери, поставте в морозильну камеру для зберігання. 

Замороження зелені кубиками

Цей спосіб швидший за інші, тому що зелень не потрібно висушувати. Для заморожування знадобляться формочки. Можна взяти будь-які: пластикові або силіконові, для льоду або для випічки. Але в останньому випадку шукайте форми невеликих розмірів, тому що таку порцію зелені розділити буде важко. А ще це повинні бути формочки тільки для зелені, нічого іншого в них заморозити не вийде: аромат в'їдається в матеріал. 

Лайфхак:

Зелень в кубиках - це не тільки кулінарний інгредієнт, але і косметичний засіб. Лід з петрушкою відмінно тонізує шкіру, при регулярному застосуванні злегка освітлює шкіру і вирівнює її тон. Особливо добре користуватися таким засобом вранці: він допоможе прокинутися і вам, і вашому обличчю. 

  1. Вимийте зелень. Стебла видаліть, листочки дрібно порубіть або подрібніть за допомогою блендера (таку масу буде зручно використовувати, наприклад, для приготування зеленого смузі).
  2. Розкладіть зелену масу по формах, щільно утрамбуйте, в кожну налийте трохи води.
  3. Поставте в морозильну камеру для зберігання.

Лайфхак:

Коли зелень замерзне, її можна вийняти з морозильної камери, витягти кубики і перекласти їх для зберігання в пакет або контейнер. А в формочки розкласти нову партію базиліка, петрушки, кропу, м'яти або будь-якої іншої зелені, яку ви заготовлюєте на зиму.

Акційні товари
Каталог