+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
15 кулінарних лайфхаків для справжніх господинь

15 кулінарних лайфхаків для справжніх господинь

18.08.2017

15 кулінарних лайфхаків для справжніх господинь

У всіх господинь знайдеться декілька кулінарних лайфхаків, які значно полегшують процес приготування смачної та здорової їжі. Сьогодні, ми із задоволенням ділимося ще кількома прийомами, які допоможуть вам не тільки зекономити час на кухні, але й подарують вам нові гастрономічні враження.

1. Знадобилося кілька крапель лимонного соку?

Не поспішайте розрізати лимон! Достатньо проткнути його зубочисткою та злегка натиснути. Ось так легко добути пару крапель лимонного соку не порушуючи цілісність самого лимону. Маленький отвір можна заліпити скотчем і прибрати лимон в холодильник.

2. Як врятувати підсохлий лимон?

Якщо лимон почав підсихати, то його можна легко повернути до життя: помістіть на пару годин його в тарілку з водою. Ця порада також допоможе реанімувати будь-який інший цитрус.

3. Додайте смаку вінегрету.

Вінегрет може бути не тільки корисним, але й особливим салатом, якщо цибулю, яка додається до салату, попередньо обсмажити на сковорідці. Повірте, смак вийде особливим і вишуканим!

4. Як освіжити зів’ялу зелень?

Зів’ялу зелень можна легко реанімувати, якщо на хвильку її занурити спочатку в гарячу, а потім у холодну воду. Також відновити зелень можна завдяки зануренню її на годинку в холодну підкислену воду (1 ч. л. оцту на 200 мл води).

5. Зберігайте зелень у вигляді заправки!

Дрібно наріжте зелень і змішайте її з оливковою олією або розтопленим вершковим маслом. Залийте отриманою сумішшю формочки для льоду і відправте їх у морозилку. Так ви отримаєте чудову заправку для салатів, соусів і супів!

6. Як зварити кальмари, щоб вони були м'якими?

Щоб кальмари після варіння не виходили гумовими, запам’ятайте 3 основні:

  • Перед варінням кальмари слід розморозити повністю.
  • Варіть кальмари порціями по 2-3 тушки.
  • У киплячій воді (з сіллю і спеціями) тушки повинні знаходитися не довше 2 хвилин.

7. Як швидко відварити бобові?

Забули замочити квасолю або горох, а часу на їх варіння обмаль? Варіть бобові в несолоній воді, додаючи в каструлю столову ложку холодної води кожні 7-10 хвилин. Так вони розваряться швидше!

8. Секрет смачного печінкового паштету.

Печінковий паштет буде особливо смачним, якщо під час обсмаження печінки додати до сковороди 50 г міцного алкоголю (рому, бренді, віскі) з чайною ложкою меду. Готовий паштет вийде ніжнішим та матиме легку консистенцію з пікантними солодкуватими нотками.

9. Макарони завжди будуть розсипчастими, якщо…

Макаронні вироби при варінні не злипнуться, якщо в воду (з розрахунку на 2,5 літра) влити або 40 мл лимонного соку, або 1 ст. л. 9% -го оцту. Також важливо підібрати каструлю відповідного розміру, щоб макарони в ній почувалися вільно.

10. Неймовірно легкий кляр.

Секрет невагомості кляру -  в яйцях. Яйця повинні бути добре охолодженими. Збивайте яйця в окремому посуді до утворення піни, потім вливайте тонкою цівкою, змішуючи з іншими інгредієнтами.

Щоб кляр був не тільки повітряним, але й хрустким, вода для його приготування повинна бути крижаною.

11. Щоб котлети були смачнішими…

Найсмачніші котлети вийдуть з готового фаршу, який настоїться 5-6 годин разом з нарізаною цибулею, сіллю і спеціями в холодильнику. Так м'ясо трохи замаринується, а котлети після обсмаження вийдуть набагато смачнішими!

12. М'яке тісто для вареників.

Вдалі вареники - це смачна ароматна начинка і правильне тісто. Під час замішування тіста додайте у борошно 1-2 ст. л. рослинної олії - тісто вийде м'яким, еластичним і зручним для роботи.

13. Чим замінити яйця при випічці?

Замінити яйця в солодкій випічці з успіхом можна і іншими продуктами. Наприклад, в тісті для печива або пирога замінити яйця можна половинкою банана або 1/4 склянки яблучного пюре. Також яйце можна замінити 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю змішаною з 2 ст. л. води.

14. Ідеальні сирники.

Щоб сирники вийшли ідеальної форми, скористайтеся цим трюком: як зазвичай запаніруйте в борошні заготовки сирників, кожну накрийте склянкою або кухлем більшого діаметра. Почніть обертати стакан, не відриваючи від робочої поверхні, але не інтенсивно. Заготовка округлятиметься і прийматиме правильну форму, таким чином усі сирники будуть красиво виглядати на тарілці.

15. Гарний пиріг у мультиварці.

Зазвичай випічку з чаші мультиварки рекомендують діставати за допомогою пластикової вставки для варки на пару, але для виробів з ніжною структурою цей спосіб не підходить. Краще виріжте з кулінарного пергаменту стрічки шириною 10-12 см і довжиною 45-50 см. Потім злегка змастіть чашу вершковим маслом та вистеліть пергаментні смуги хрест-навхрест, а потім приступайте до формування пирога. Тепер готовий пиріг легко витягатиметься з чаші без пошкоджень, якщо одночасно потягнути за всі кінці стрічок.

Сподіваємося, що ці корисні поради допоможуть вам в приготуванні страв та додадуть натхнення в кулінарії!

Акційні товари
Каталог