+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
На бігу: чим перекушують в різних країнах світу?

На бігу: чим перекушують в різних країнах світу?

05.04.2019

На бігу: чим перекушують в різних країнах світу?

Всі знають, що харчуватися потрібно правильно і регулярно. Але іноді нас так і тягне з'їсти що-небудь смачненьке, що інколи буває шкідливим, хоч і дуже смачним. А іноді ми просто змушені перекушувати прямо по дорозі. Зазвичай ми добре орієнтуємось в асортименті перекусів своєї місцевості. Але чим можна замінити звичайний бутерброд, що вже приївся, або чим можна перекусити, коли перебуваємо закордоном?  

Шукаємо альтернативу сендвічу в різних куточках світу!

ЯПОНСЬКІ ОНІГІРІ

Одна з найдавніших японських страв, яка успішно пережила століття і як і раніше користується популярністю Японії. Раніше рисові кульки (або трикутники) селяни брали з собою в поле, щоб перекусити під час роботи, а сьогодні так само роблять офісні службовці. Ще б пак, в онігірі є все, що люблять в Японії: рис, водорості норі (в які найчастіше загортають рис) і різні морепродукти - їх додають в страву як начинку. 

МАРОККАНСЬКА ПАСТИЛА

Марокканська кухня не звична для європейців - це стосується і страв, які можна використовувати для перекусу. Так, в Марокко практично повсюди продається порізана на шматки пастила: листковий пиріг з досить незвичайними інгредієнтами. В якості начинки використовується голубине м'ясо (для туристів його замінюють курячим), яке доповнюють звареним вкруту яйцем, мигдалем і петрушкою. А зверху все це посипають цукровою пудрою: ось що значить нетривіальне рішення. 

РУМУНСЬКА КОВРИГА

А ось румунський варіант їжі на ходу точно припаде до душі українцям: в цій країні люблять ковриги, схожі на великі плетені бублики, які продаються на кожному кроці. Цікаво, що ковриги тут бувають з найрізноманітнішими добавками - з абрикосом, сиром, яблуком, шоколадом, вишнею і т.д. 

СІНГАПУРСЬКІ ТОСТИ КАЯ

У найбільшому культурному й економічному центрі Азії можна знайти страви з будь-яких кухонь світу, проте за всім цим розмаїттям не варто залишати без уваги тости кая, адже вони стали справжнім символом Сінгапуру. Саме тостами кая люблять перекушувати на роботі люди самого різного достатку. До речі, зробити цю страву легко, звісно, якщо є потрібні інгредієнти: два тости обсмажуються з обох сторін і з'єднуються шаром солодкого джему кая, який виготовляється з м'якоті кокосових горіхів, листя падана, цукру і яєць. 

ІНДІЙСЬКА САМОСА

В Індії, де просте населення часто живе в бідності, завжди була потреба в простих і смачних стравах, які можна з'їсти прямо на ходу. Тому там винайшли самосу - пиріжок трикутної форми з найтоншого тіста, обсмажений на рослинній олії. Всередину, як правило, кладуть різні нарізані овочі, фрукти або сир: м'ясо як начинка зустрічається рідше. 

МЕКСИКАНСЬКЕ ТАКО

Ідеальним варіантом легкого обіду, на думку мексиканців, служить їхня улюблена національна страва тако, яка існувала тут ще до приходу європейців. Кукурудзяну або пшеничну тортилью з м’ясною начинкою, овочевою або тушкованою м'якоттю кактуса можна знайти в Мексиці буквально на кожному кроці, що найбільш наочно говорить про популярність тако. 

ПІВДЕННОКОРЕЙСЬКИЙ ХОППАН

Якщо ви любите булочки, то Південна Корея - ідеальна країна для вас. Тут обожнюють їсти хоппан - невеликі булочки на пару, які подаються настільки гарячими, що важко втриматися від вигуку "хо-хо!". За начинку служать самі різні інгредієнти, від пасти з червоних бобів до солодких фруктових джемів. 

БРАЗИЛЬСЬКІ БОЛІНЬОС ДЕ БАКАЛЯУ

За екзотичною назвою ховається поживна і дуже нетривіальна страва: боліньос де бакаляу - це кульки, зроблені з вареної картоплі, часнику, різних приправ і, головне, подрібненої тріски. Змішані інгредієнти смажать у фритюрі та подають з лаймом. Особливим успіхом такий перекус користується на пляжах - до речі, альтернативою боліньос де бакаляу служать сирні кульки, які в Бразилії просто обожнюють. 

ПЕРУАНСЬКЕ СЕВІЧЕ

Севіче проста і водночас незвичайна страва з риби та морепродуктів, що прийшла у світову кухню з Перу. Незвичайною страву робить обробка продуктів. Рибу беруть сиру - при цьому вона повинна бути виключно свіжою - і заливають соком лайма. Кислота, що міститься в цитрусовому фрукті, викликає денатурацію білка, що діє на рибу подібно термічній обробці. Рибу необхідно нарізати дуже дрібно - тільки за такої умови вона буде готуватися в маринаді. Після цього до риби додають нарізану кільцями червону цибулю й іноді рокото (гострий червоний перець з Перу). Подається севіче на маленьких хрустких коржиках з кукурудзяної муки.

Акційні товари
Каталог