+38 (044) 391-00-05
- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
Пахлава з горіхами за 20 хвилин
08.01.2021
Пахлава - це той рецепт, коли, здається, потрібно провести добу на кухні, а до цього досвіду років 15 набиратися. Але в реальності рівень складності: легко і хвилин 20 на підготовку.
Простий, швидкий та смачний рецепт пахлави
Для приготування пахлави знадобиться:
- Тісто філа - 1 упаковка
- Мед - 1 склянка
- Будь-які улюблені горіхи - 300 г
- Вода - 1/5 склянки
- Цукор - 1/2 склянки
- Вершкове масло - 1 пачка
Як готувати пахлаву:
- Розтоплюємо масло, а горіхи подрібнюємо блендером в крихту.
- Беремо форму за розміром тіста і починаємо збирати пахлаву.
- Викладаємо листочок тіста і змащуємо розтопленим маслом, так 3-4 рази поспіль.
- На 3-4 шар висипаємо 1/3 горіхів і трохи збризкуємо знову маслом.
- Зверху знову 3-4 шари тіста змазаних маслом і знову ж горіхи і так повторюємо стільки разів, скільки душа забажає до бажаної висоти пахлави.
- Завершуємо все 3-4 листочками тіста і верхній шар теж змащуємо маслом.
- Беремо дуже гострий ніж і розрізаємо в формі на трикутнички / квадратики, прорізаючи пахлаву до останнього шару.
- Відправляємо в духовку на 45-50 при 175-180°С.
- У період, поки запікається тісто, робимо сироп, яким потрібно буде залити пахлаву відразу, як дістанете з духовки.
- Для сиропу: мед, цукор і воду поміщаємо все в сотейник і доводимо до кипіння, потім додаємо 50 г вершкового масла і на мінімальному вогні тримаємо ще хвилин 5. Готово!
- Дістали пахлаву, залили відразу сиропом і залишаємо просочуватися до повного її охолодження. За бажанням можна кожен шматочок прикрасити горішком.
Смачного!
ПоділитисяПопередня стаття
Курячий бульйон з яєчною локшиною на 1 січня
Відгуляли свята, смачно поїли... але все ж будуть ті, хто вже першого числа подивиться з важким поглядом на салати і ска...
Наступна стаття
Скільки насправді хліба в день можна їсти без шкоди для здоров'я
Якщо і є у світі їжа, з якою у багатьох з нас відносини любов-ненависть, то це хліб. Фахівці з харчування постійно лякаю...
Телефони:
- +38 (044) 200-42-69
Графік роботи:
Щоденно з 8:00 до 23:00