+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Солодке життя у День Валентина

Солодке життя у День Валентина

09.02.2018

Солодке життя у День Валентина

Наближається День Валентина, а це означає, що пора подумати про святкову програму. 14 лютого ми вітаємо тих, хто нам особливо дорогий та коханий. І якщо ви вже вирішили в цей день неодмінно порадувати свою «половинку» не тільки романтичною атмосферою, але й смачною вечерею, пропонуємо для неї декілька рецептів смачних десертів.
Отримати значно більше задоволення від десерту можна лише при умові його самостійного приготування. Відчути себе справжнім кондитером вам допоможе наша покрокова інструкція. Ми пропонуємо на вибір 9 рецептів солодких страв - від класичної ромової баби і тістечок «Павлової» до желе з шампанського і десерту «Баунті». 

ЖЕЛЕ ІЗ ШАМПАНСЬКОГО З ПОЛУНИЦЕЮ

Складові (на 1 персону):

  • Вода - 200 мл
  • Шампанське або ігристе вино - 500 мл
  • Сироп Гренадін - 80 г
  • Цукор-пісок - 200 г
  • Желатин листовий - 35 г
  • Полуниця

Приготування:                      

  • Желатин замочіть. Змішайте воду з шампанським і цукром. Доведіть до закипання, додайте розмочений желатин, залийте в форму. Дайте застигнути.
  • Полуницю промийте і наріжте по вертикалі.

Подача: викладіть желатин в зручний посуд, зверху викладіть полуницю або упакуйте желе з полуницею в прозорий пакувальний папір, як на фото. 

ШОКОЛАДНІ ТРЮФЕЛІ Й ТАРТАЛЕТКИ З МУСОМ З МАЛИНИ І ЛІЧІ

Складові (на 1 персону):
Для шоколадного трюфеля:

  • Шоколад чорний - 150 г
  • Масло вершкове - 50 г
  • Горіхове праліне з фундука - 130 г
  • Трімолін - 50 г
  • Амарето - 30 мл
  • Цукор тростинний - 30 г
  • Какао для обсипання
  • Фундук в позолоті для прикраси

Для тарталеток з мусом з малини і лічі:

  • Пюре малини - 100 г
  • Пюре лічі - 100 г
  • Трояндова вода - 10 мл
  • Яйця - 2 шт.
  • Цукор - 50 г
  • Желатин - 5 г
  • Тарталетки з пісочного тіста для основи
  • Чіпс з туліпного тіста
  • Свіжа малина - 1 шт
  • Малиновий соус - 3 г
  • Харчове золото для прикраси

Приготування:

  • Шоколад розтопіть на водяній бані. Окремо в сотейнику з'єднайте з вершковим маслом, трімоліном, цукром, праліне і амарето. Перемішайте, дайте охолонути і приберіть в холодильник на 40 хвилин. Після цього сформуйте трюфелі, посипте какао і прикрасьте фундуком.
  • Для тарталеток спочатку замочіть желатин в холодній воді. Пюре малини і лічі підігрійте на невеликому вогні. З'єднайте яйця з цукром, акуратно введіть в гаряче пюре, доведіть до 90 градусів і додайте розведений желатин. Перемішайте, розлийте по формах і охолодіть.

Подача:  на тарталетки викладіть готовий ягідний мус, поверх розмістіть чіпс з туліпного тіста і ягоду малини, заповнену малиновим соусом (малинове пюре, уварене з цукром), прикрасьте золотом. 

ШОКОЛАДНИЙ МУС З ВАНІЛЬНИМ МОРОЗИВОМ

Складові (на 1 персону):

  • Морозиво ванільне - 50 г
  • Фундук подрібнений - 10 г
  • Оливкова олія -10 г
  • Шоколадний мус - 50 г на порцію
  • Шоколадна паста - 300 г
  • Вершки 33% - 200 г
  • Желатин - 7 г
  • Печиво крамбл - 10 г на порцію
  • Масло вершкове - 150 г
  • Цукор тростинний - 150 г
  • Борошно пшеничне - 150 г
  • Борошно мигдальне - 150 г
  • Сіль морська - 10 г

Приготування:

  • Пасту прогрійте, додайте вершки і желатин. Заправте в побутовий сифон. М'яке вершкове масло збийте з цукром, додайте борошно і сіль. Запечіть тонким шаром при 180 градусах, покришіть і залиште сохнути. Збийте блендером до отримання дрібної крихти.
  • На дно піали викладіть печиво і кульку вершкового морозива. Поруч викладіть мус (з сифона).
  • Посипте подрібненим горіхом і полийте оливковою олією. 

РОМОВА БАБА

Складові (на 2 персони):

  • Борошно - 500 г
  • Вершкове масло - 50 г
  • Дріжджі - 8 г
  • Сіль - 5 г
  • Яйця - 5 шт.
  • Цукати - 80 г
  • Тепла вода - 70 г
  • Цукор - 750 г
  • Вода - 1,5 л
  • Рідка ваніль - 10 г
  • Білий ром - 150 г

Приготування:

  • Візьміть борошно, додайте вершкове масло, дріжджі, сіль, розбийте в тісто яйця, додайте цукати і 70 г теплої води. Замішайте тісто до однорідної маси.
  • Розкладіть тісто по формах, заповнюючи їх до середини. Поставте формочки на витримку на одну годину при температурі 35-40 градусів, щоб тісто піднялося до верхнього краю, а потім в піч на 10 хвилин при температурі 180 градусів.
  • Приготуйте сироп. Змішайте цукор з водою і рідкою ваніллю. Поставте на плиту в сотейнику і доведіть до кипіння. Зніміть, охолодіть, додайте білий ром.
  • Вийміть ромові баби з формочок і просочіть їх сиропом за смаком. Ромова баба готова! 

ТІСТЕЧКО «ПАВЛОВА»

Складові (на 2 персони):

  • Білок - 250 г
  • Пюре чорної смородини - 90 г
  • Пюре малини - 100 г
  • Малина - 100 г
  • Ожина - 100 г
  • Лохина - 20 г
  • Полуниця (кубиком) - 80 г
  • Цукор - 900 г
  • Пектин - 6 г
  • Вершковий сир маскарпоне - 500 г
  • Ванільний екстракт - 5 г

Приготування:

  • Візьміть 500 г цукру і білок, збийте до піків. Відкиньте на пергамент і поставте сушитися при температурі 100 градусів 15-20 хвилин.
  • Приготуйте ягідні кулі (начинка): розтопіть пюре чорної смородини і пюре малини, додайте ягоди і акуратно введіть 100 г цукру, змішаного з пектином. Помішуючи, проваріть 2 хвилини. Розлийте по формах і заморозьте.
  • Тим часом приготуйте крем: візьміть вершковий сир маскарпоне, змішайте з ванільним екстрактом і цукром. Добре перемішайте до еластичного стану, акуратно з'єднайте з розтопленим желатином і збитими вершками.
  • У силіконову форму відкиньте крем і викладіть ягідні кулі. Приберіть в морозилку на 15-20 хвилин.
  • Тістечко, що вийшло викладіть на основу з безе і зверху прикрасьте піками безе та ягодами. 

ОБЛІПІХОВИЙ ПИРІГ

Складові (на 2 персони):
Начинка:

  • Сік обліпихи - 225 мл
  • Цукровий пісок - 300 г
  • Жовтки - 300 г
  • Желатин - 7 г
  • Оливкова олія - 100 мл

Корж пісочний:

  • Яйце - 1 шт.
  • Цукор - 70 г
  • Вершкове масло - 100 г
  • Борошно - 200 г

Приготування:

  • Замісіть пісочне тісто, випечіть корж в духовці при 170 градусах протягом 7-10 хвилин.
  • Желатин замочіть, всі інші інгредієнти для начинки змішайте і нагрійте на водяній бані, постійно помішуючи до 80 градусів, коли суміш охолоне, введіть желатин, вилийте все на остиглий корж і дайте застигнути. 

ДЕСЕРТ «БАУНТІ»

Складові (на 2 персони):
Морозиво:

  • Кокосове молоко - 1 л
  • Вершки 38% - 400 г
  • Жовток - 15 шт.
  • Цукор - 200 г

Шоколадна піна:

  • Шоколад чорний - 200 г
  • Вершки 38% - 150 г
  • Масло вершкове - 20 г

Приготування:

  • Жовток збийте з цукром, кокосове молоко і вершки доведіть до кипіння і заваріть з жовтками, охолодіть, прокрутіть в морожениці до готовності.
  • Шоколад розтопіть і з'єднайте з гарячими вершками і маслом, залийте в сифон.

Збірка десерту: в келихи для мартіні викладіть морозиво, зверху прикрасьте шоколадною піною з сифона і посипте кокосовою стружкою. 

ЛИСТКОВИЙ ШОКОЛАДНИЙ ТОРТ «МІКАДО»

Складові (на 2 персони):
Тісто:

  • Яйце - 2 шт.
  • Сметана - 1 стакан
  • Цукровий пісок - 1 склянка
  • Вершкове масло - 100 г
  • Сода - 1 ч. л.
  • Борошно - 2 склянки

Для крему:

  • Цукровий пісок - 100 г
  • Вершкове масло - 400 г
  • Згущене молоко (варене) - 1 банка
  • Какао - 2 ч. л.
  • Гіркий шоколад - 100 г
  • Ваніль

Приготування:

  • Збийте міксером яйця з цукровим піском, додайте розм'якшене вершкове масло, сметану з содою і борошно.
  • Готове тісто розділіть на 6-7 частин і розгорніть тонкими пластами на пергаментному папері (так легше розкачувати і запікати). Кожен пласт запікається приблизно 3-5 хвилин при температурі 180 градусів.
  • Поки коржі остигають, приготуйте крем. Окремо в ємності перемішайте жовтки з цукровим піском до крему, додайте вершкове масло, варене згущене молоко, какао і ваніль.
  • Остиглі коржі змастіть готовим кремом, а зверху посипте крупно натертим гірким шоколадом.

ЖЕЛЕ З МАЦОНІ З ІНЖИРОМ

Складові (на 3 персони):

  • Мацоні (кисломолочний напій) - 250 г
  • Вода - 50 г
  • Цукрова пудра - 20 г
  • Листовий желатин - 20 г
  • Варення з інжиру - 100 г
  • Волоський горіх - 50 г
  • Дошаб

Приготування:

  • Візьміть мацоні, цукрову пудру і воду, все перемішайте вінчиком. Желатин залийте водою і залиште на 15 хвилин набухати. Потім злийте зайву воду і підігрійте в мікрохвильовій печі протягом 20 секунд. Має вийти однорідна рідина, її додайте в суміш з мацоні.
  • Інжирове варення і волоський горіх збийте в блендері.
  • Візьміть форму (стакан, креманку), залийте до половини мацоні, покладіть ложку збитого з горіхами інжирового варення і залийте другою частиною мацоні. Приберіть в холодильник не менше ніж на годину (краще на ніч).

Подача:  полийте соусом з шовковиці – дошабом  і прикрасьте свіжим інжиром (за бажанням). Десерт готовий!

Акційні товари
Каталог