+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Готуємо ягідний чизкейк!

Готуємо ягідний чизкейк!

16.06.2023

Готуємо ягідний чизкейк!

Дуже смачний ягідний чизкейк, який завжди виходить ідеальним!

Літо у самому розпалі, а це означає, що саме час поповнювати запаси організму вітамінами!

Сьогодні пропонуємо підготуватися заздалегідь і зберегти рецепт ніжного чизкейка Нью-Йорк з ароматним полуничним соусом.

Чизкейк часто асоціюється із чимось складним у виконанні, що забирає багато часу, а виходить через раз. Але дозвольте переконати вас — це не так. Рецепт, який ми пропонуємо дуже простий і не потребує ані водяної бані, ані інших ускладнень. Дотримуючись порад, зазначених нижче, ви маєте всі шанси стати королевою чизкейк! До того ж готувати чизкейк дуже просто та приємно.

Кілька важливих порад:

Щоб досягти тієї самої ніжної текстури чизкейка, потрібно взяти саме вершковий сир, а не звичайний.

Виймаємо всі інгредієнти з холодильника заздалегідь, адже вони мають бути кімнатної температури.

Начинку змішуємо міксером, але ніжно, не додаючи зайве повітря, оскільки воно може стати причиною утворення тріщин.

У багатьох рецептах чизкейк печуть на водяній бані. Ми полегшимо собі життя і просто запечемо його в духовці. На кінцевий результат це не вплине! А головне — жодної мороки з фольгою та водою.

Радимо взяти форму зі знімним дном діаметром 20–23 см.

Полуничний соус не є обов’язковим елементом, але він додає приємний кислуватий присмак, який балансує смак. Ви можете приготувати соус з інших фруктів чи ягід в залежності від своїх вподобань.

Інгредієнти:

Основа:
·       230 г хрумкого печива
·       110 г вершкового масла

Сирна маса:
·       500 г вершкового сиру
·       125 г сметани
·       230 г цукру
·       2 ст. л. Борошна
·       цедра 1 лимона
·       3 яйця
·       1 ч. л. ванільного екстракту

Полуничний соус:
·       500 г полуниці
·       сік 1/2 лимона
·       30 г цукру
·       1 ч. л. ванільного екстракту
Рецепт чизкейка:

Основа:

  1. Духовку розігріваємо до 160°C чи до 140°C, якщо з вентиляцією.
  2. Форму змащуємо вершковим маслом і встеляємо пергаментом дно та стінки форми. Важливо, щоб папір на дні був ширшого радіуса, аніж дно форми. Це допоможе вам перенести готовий чизкейк на блюдо для сервірування.
  3. Печиво збиваємо у блендері у крихту або кришимо руками. Розтоплюємо вершкове масло до рідкого стану. Змішуємо масло і крихти до консистенції «мокрого піску». Висипаємо крихти у форму та розподіляємо по дну. Беремо склянку і втрамбовуємо крихти, намагаючись створити борти по краях форми. Якщо не хочете морочитись з бортиками, можна зробити тільки дно.

Сирна маса та випікання:

  1. У великій мисці міксером збиваємо вершковий сир протягом 30 секунд. Додаємо борошно і збиваємо ще 10 секунд. Докладаємо сметану, ваніль, цедру та цукор. Вимішуємо 15 секунд. По одному додаємо яйця та вмішуємо кожне по 5 секунд.
  2. Виливаємо начинку у форму та випікаємо протягом 55 хвилин. Потім вимикаємо духовку і даємо чизкейку охолонути в духовці з ледь відкритими дверцятами. Це допоможе десерту уникнути температурний шок та опадання. Ставимо готовий чизкейк в холодильник до повного охолодження (в ідеалі залишити на ніч).

Полуничний соус та подача:

  1. Одну половину загальної кількості полуниці ріжемо на шматочки, а другу (ту, що красивіша) — навпіл. У каструлю насипаємо цукор, вливаємо лимонний сік, додаємо ваніль та першу половину полуниці. Ставимо на середній вогонь і варимо 10 хвилин, поки ягода не перетвориться на джем. Аромат буде неперевершений! Знімаємо з вогню і додаємо половинки красивої полуниці, перемішуємо та залишаємо охолонути.
  2. Перед подачею виймаємо чизкейк з холодильника. Знімаємо кільце та відклеюємо папір від бортів. Беремо за папір на дні та обережно переносимо чизкейк на блюдо. Прибираємо папір і прикрашаємо полуничним соусом. Кличемо до столу близьких для чаювання, хоча, можливо, до такого десерту захочеться налити щось цікавіше.

Чизкейк добре зберігається у холодильнику протягом 3 днів. А ще його можна заморозити! Він швидко розтане і перетвориться на сирне морозиво.Однак заморожувати радимо без полуничного соусу.

Акційні товари
Каталог